Geef kelly haar vrijheid zelfstandigheid terug!

Geef kelly haar vrijheid zelfstandigheid terug! | Geld inzamelen
 
 
Kelly heeft hulp nodig om een aangepaste bus te realiseren voor haar elektrische rolstoel.

Kelly Beckers wil haar vrijheid (zelfstandigheid) terug 

Deze actie heeft al eerder op Doneerdoel gestaan. Helaas heeft deze site problemen en zijn we over gegaan naar deze site. Hier was al iets meer dan 2000 euro opgehaald.
 
Misschien kennen jullie haar wel Kelly Beckers. In 2018 op TV  bij “This time, next year” met Wendy van Dijk en in 2019 live toegezongen door Marco Borsato tijdens zijn concert. En dat is niet voor niets.  
 
Kelly is ziek en heeft hulp nodig 
 
Kelly is vanaf haar 10e jaar gediagnosticeerd met de ziekte CIIP, een korte tijd geleden heeft Kelly te horen gekregen dat dit ontstaan is door een onderliggende spierziekte van de platte spieren. Inmiddels is Kelly 22 jaar en heeft haar ziektebeeld zijn sporen achtergelaten: 2 stoma’s, een maaghevel, voeding via aders en pijnbestrijding via een morfinepomp. Vaak heeft Kelly op de grens van het leven gebalanceerd. Kelly is een bikkel in de wijze waarop zij omgaat met haar ziekte en de vele tegenslagen.  Haar wil om te blijven leven is groot. Evenals haar positieve levenslust maar om hulp vragen doet ze niet.  

Door de vele operaties en de nodige complicaties hierbij is de algemene gezondheid van Kelly ook nog eens flink achteruit gegaan waardoor ze meer afhankelijk is geworden van een elektrische rolstoel. Een 22 jarig meisje zou er van moeten kunnen genieten om met vriendinnen te kunnen gaan shoppen en leuken dingen te doen. En dit Kan niet omdat ze haar rolstoel niet in de auto krijgt. 


Zelfstandigheid 
 
Net zoals vele jongelui van 22 woont Kelly zelfstandig. Naast de dagelijkse thuiszorg, steun van familie en vrienden heeft zij Lyfke. Lyfke is een hulphond en de steun en toeverlaat van Kelly. Prachtig om te zien hoe Lyfke deuren opendoet, gevallen spullen opraapt en Kelly waarschuwt als het niet goed met haar gaat. Zonder Lyfke zou Kelly niet alleen kunnen wonen.  
 
Vrijheid 
 
Door haar ziekte is Kelly niet meer instaat om in haar eigen autootje van A naar B te gaan. Zij is in deze totaal afhankelijk van anderen. Even spontaan naar een verjaardag, familie, vriendin, handbal gaan, zit er voor Kelly al een hele tijd niet meer in.  
 
Aangepast busje 
 
Om Kelly weer vleugels te geven, zijn we op onderzoek gegaan naar de kosten van een aangepast busje. De kosten voor een, op haar afgestemde, bus zijn heel groot. Te groot voor Kelly alleen.  Omdat de gemeente de aanpassingen betaald stellen ze een aantal eisen. 

Wij willen zelf ook dat we er de komende 20 jaar mee vooruit kunnen zodat we niet over een paar jaar opnieuw met het zelfde probleem zitten. Daarom zijn we opzoek naar een nieuwe bus.
 
Doneren  
 
Namens Kelly vragen wij, een groep betrokken vrienden, jullie hulp. Kelly wil jullie bij voorbaat enorm bedanken voor alle giften die ze mag ontvangen om haar grote droom werkelijkheid te maken. # Eigen vervoer # zelfstandigheid # kwaliteit van leven # alle beetjes helpen 
 
We streven om op 1 november 2019 de bus aan te kunnen schaffen. Mochten we voor die datum het streefbedrag niet behaald hebben zal het geld gedoneerd worden aan het Koninklijk Nederlands Geleide Fonds. De plek waar Lyfke is opgeleid. 
 
Wil je Kelly beter leren kennen? 
https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/kelly-eet-al-bijna-5-jaar-niet-meer-door-aandoening/ Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
81 donaties
€ 1.638,00
Doel: € 40.000,00
4%

Deze actie is gesloten.