Geef Karien weer hoop voor de toekomst

Geef Karien weer hoop voor de toekomst | Geld inzamelen
 
 
Liposuctie Lipoedeem

Geef Karien weer hoop voor de toekomst!

 
Dit is het verhaal van Karien verteld door haar moeder,tante,broer familie en vrienden.


Stel je voor: je bent in de bloei van je leven, vol met toekomstplannen, maar er zit een sluipmoordenaar in je lijf. Een aandoening die je armen en benen zo laat opzwellen dat praktisch geen broek meer past. Een ziekte die je werkdag tot een fysieke uitputtingsslag maakt. En elke dag weer die pijn in je gewrichten. Je zelfbeeld is laag, het vertrouwen in de toekomst weg. Mogelijk zal ze eindigen in een rolstoel. In de tussentijd is het wachten op diabetes en hartproblemen. Ook dat nog.

Dit is het verhaal van Karien, een leuke, spontane en sociale meid, van inmiddels 38 jaar. Karien heeft Lipoedeem, oftewel vetzwelling. Dit is een zeldzame chronische aandoening van het vetweefsel. Er is vooral vetophoping in de heupen, boven- en onderbenen. Ook de boven- en onderarmen zijn aangedaan. Dit leidt tot zeer zware, gevoelige en pijnlijke benen en gewrichten.

Karien kreeg al vanaf de puberteit te maken met de eerste verschijnselen van deze ziekte. Ze werd zwaarder, vooral in de benen en later ook in de armen. In eerste instantie dachten wij aan obesitas. Of was het toch iets anders? Uiteindelijk is ze naar de huisarts gegaan en daar kreeg ze een pijnlijke mededeling: ‘Je hebt olifantenpoten’, leer er maar mee leven.’ Zo werd het letterlijk gezegd. Karien had geen idee wat er aan de hand was. De huisarts overigens evenmin omdat, er nog weinig bekend is over de ziekte Lipoedeem. 

In de jaren die volgden werd het probleem erger. Haar gewicht nam zienderogen toe. Er kwam onbegrip van de omgeving die het onterecht aan haar eetpatroon ophing. En er was schaamte, veel schaamte. Karien zonderde zich steeds meer af.  Zat erg met zichzelf in de knoop. Onderwijl ging ze ziekenhuis in en uit. Ze sprak artsen. Wat kun je doen? Artsen stelden een maagverkleining voor, maar dat zou dit probleem niet oplossen. ( dat geldt voor mensen met obesitas). Evenmin diëten, veel sporten ( vier dagen in de week naar de sportschool) en aqua zwemmen. Ze deed en doet het allemaal maar het wordt steeds moeilijker en geeft geen resultaat. Ze onderging lymfedrainages, zwachtelen, en kreeg fysiotherapie. Tevergeefs! Haar boven en onderbenen en armen worden dikker en zwaarder. Er ontstaan blauwe plekken en ze heeft iedere dag veel pijn. 

De medische wereld kon toen nog weinig vertellen over de oorzaak van deze symptomen. Ondertussen liep Karien van de ene naar de andere teleurstelling. Kampte met depressieve gevoelens. Wil ik zo nog wel verder leven? 

Toch kwam er na een lange en intensieve zoektocht eindelijk duidelijkheid. Karien heeft Lipoedeem. Een ziekte die haar toekomstbeeld in één klap overhoop gooit. Karien wordt namelijk steeds beperkter in haar lopen en bewegen. De vetophoping en bijbehorende pijn zal toenemen. Uiteindelijk is de kans groot dat ze in een rolstoel belandt, en dat er op den duur hartproblemen kunnen ontstaan. Hoe moet dat straks met haar werk als kinderbegeleidster? Haar lust en haar leven, dat wil ze koste wat kost niet opgeven.

Toch gloort er sinds kort hoop aan de horizon. Karien liep een dermatoloog tegen het lijf die zelf ook Lipoedeem aan armen en benen heeft. Een dermatoloog in Beverwijk heeft haar behandeld en met zeer goed resultaat. Zij was zo enthousiast dat ze weer kon lopen zonder pijn. Ook haar benen waren een heel stuk slanker. Zijzelf en foto’s hiervan waren het levende bewijs. Karien ging ook op consult bij deze arts. Hij garandeert dat hij haar kan helpen met liposuctie. Even was er weer die twinkeling in haar ogen die we al zo lang niet meer hebben gezien. Zou het dan toch?


Totdat het kostenplaatje op tafel kwam. Om de sluipmoordenaar definitief uit haar leven te bannen is een investering nodig van 14.000 euro. Er is toch een zorgverzekering? Helaas geeft die niet thuis, ondanks de vele aanvragen en verzoeken aan verschillende zorgverzekeraars. Zelf kan Karien dit bedrag niet in haar eentje opbrengen. Daarom vragen wij; help Karien haar vurigste wens te vervullen. Geef haar weer een toekomstperspectief. Doneer een bedrag, en deel deze actie zodat Karien een rolstoel, fysieke en mentale pijn bespaart blijft. Het is haar enige hoop!


Doneren:

 
Elke bijdrage hoe klein dan ook is welkom!

 
Eventuele donatie kunt u via deze doneersite doen. 

Heel veel liefde en dankbaarheid!

 
Moeder, broer familie en vrienden van Karien en natuurlijk Karien!

 

 

 

 

 

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
35 donaties
€ 1.055,00
Doel: € 14.000,00
7%

Deze actie is gesloten.