GEEF GAS VOOR CAS

GEEF GAS VOOR CAS | Geld inzamelen
 
 
Caspar, Bredanaar en sportman in hart en nieren, doet op 14 juni mee aan de HandbikeBattle

De HandbikBattle is een 20km lange rit bergopwaarts in Tirol (Oostenrijk). Met deze fysieke en mentale uitdaging wil Cas zichzelf en anderen laten zien dat een handicap niets in de weg hoeft te zitten! Terwijl Caspar hard traint, zamelt zijn familie het benodigde geld in om ervoor te zorgen dat Cas kan gassen in Tirol. Achter deze beslissing schuilt een bijzonder verhaal. 

Wat is de HandbikeBattle?
Tijdens een lange rit met bijna 1000 hoogtemeters beklimt hij in zijn handbike de Kaunertalergletscherstrasse. Hij strijdt samen met zijn team, samengesteld vanuit het revalidatiecentrum, tegen andere teams van andere Nederlandse revalidatiecentra.

De HandbikeBattle laat zien dat niet alleen paralympische topsporters tot grote prestaties in staat zijn. Deelnemers worden uitgedaagd om fysiek en mentaal grenzen te verleggen en op de weg ernaartoe leren zij bovendien veel van anderen die dezelfde doelen voor ogen hebben.

Hoe komt Cas in een handbike?
Caspar heeft epilepsie. Zijn medicijnen werken nooit voldoende, waardoor hij zo’n tien
aanvallen per jaar blijft houden. Jarenlang reisde hij met de trein naar zijn werk totdat hij in 2010 een epileptische aanval kreeg op het perron van station Breda. Hij verloor zijn bewustzijn maar bleef wel doorlopen. De trein kwam aan en iedereen stapte in, behalve Caspar. Precies toen deze trein wegreed, viel Cas op het spoor. Hij had een hoofdwond, gebroken ribben en uiteindelijk moest zijn onderbeen worden geamputeerd. Het ongeluk is nu zo’n acht jaar geleden. Caspar praat hier verrassend rustig over. 'Misschien omdat ik in het revalidatiecentrum besefte dat het veel slechter had kunnen aflopen. Achteraf hoorde ik dat een naderende goederentrein nog net heeft kunnen stoppen. Het had dus veel erger kunnen zijn.'

Waarom doet Caspar mee?
Caspar laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Want na een lange periode van heel veel vallen en opstaan, blijft hij positief en gedreven. Wat er ook gebeurt, je krijgt deze sportman in hart en nieren niet stuk. Dankzij zijn sportmentaliteit en nuchtere instelling, staat hij binnenkort aan de start van een zeer intensieve uitdaging in Oostenrijk.

Hoe kun jij hem helpen?
Voor dit sportieve avontuur is geld nodig, veel geld. Want denk bijvoorbeeld aan de kosten voor deelname, reis en verblijf en dat soort facilitaire zaken. Ook heeft Caspar een geschikte wedstrijdhandbike nodig, waarmee hij goed kan trainen. En die kost wel wat. Daarom zamelen we dus geld in. Ons doel is €5000, waarvan er op dit moment al €2500 binnen is. Mochten we dit bedrag overschrijden, zullen we de extra binnenkomsten schenken aan het Epilepsiefonds.

Volg Cas op Facebook!
Nieuwsgierig naar zijn voorbereidingen? Caspar deelt zijn voorbereidingen op zijn Facebookpagina GEEF GAS VOOR CAS. Je kunt hem daar ook berichtjes sturen en vragen stellen. 

 

Namens Caspar, alvast ontzettend bedankt voor alle support! 
groetjes van Ankie, Mara, Dide, Daan en Felix Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
18 donaties
€ 430,00
Doel: € 2.500,00
17%

Deze actie is gesloten.