Geef educatie aan jongeren in Gambia!

Geef educatie aan jongeren in Gambia! | Geld inzamelen
 
 
Wij rijden naar Afrika om jongeren in Gambia educatie te bieden voor een goede toekomst!

Hoi allemaal, 

Wij, Hans en Joost (vader en zoon) gaan in oktober een reis per auto naar en door Afrika maken om het goede doel 'Gambia Children First' te ondersteunen. We rijden door 7 landen (bekend van de Dakar Rally) en zullen in de hoofdstad van Gambia (Banjul) de auto d.m.v. een veiling verkopen. De opbrengst gaat naar het goede doel 'Gambia Children First'.


Stichting Gambia Children First is een educatie project in Gambia voor jongeren. De jongeren leren een vak via het (beroeps)onderwijsprogramma zodat ze zelfstandig een toekomst kunnen opbouwen. Onderaan meer informatie over het project!

WAT VRAGEN WIJ?

De bedoeling is om sponsorgeld op te halen voor de kosten van: aanschaf auto, onderhoud, belastingen, douane, brandstof en de heenreis (de terugreis is op eigen kosten). Naast het geld dat wij er zelf in stoppen is er een gat van zo'n € 4.500,-. Door middel van sponsoring willen we dit bij elkaar krijgen. Dit kan in natura, diensten regelen of het geven van geld.

Wij hebben een in redelijke staat verkerende Nissan X-trail uit 2003 gekocht, die daar waarschijnlijk meer geld gaat opleveren dan de aanschafprijs hier. De auto wordt op een veiling verkocht en met de opbrengst wordt het project ondersteund.

Daarom willen we jullie vragen om iets voor het goede doel te betekenen. We hopen bij elkaar zo'n €4500,- op te halen. Dit zal ongeveer gelijk zijn aan de opbrengst van de geveilde auto. Met andere woorden: de sponsoring gaat indirect door naar het goede doel.

Met elke kleine donatie zijn we al blij. Vele kleine maken het groot!

JOUW DONATIE MET EEN STICKER OP DE AUTO? 

Iedereen die ons sponsort willen we graag bedanken. Zo willen we bij grotere donaties (zoals een bedrijfsdonatie) uw firmasticker met logo op onze auto plakken. Maar ook stickers van alle andere donaties zijn welkom! Stuur ons daarom een sticker, dan zorgen wij dat deze op de auto komt! Je kunt hiervoor het beste eerst met ons contact opnemen: bout.joost@gmail.com.

VOLG ONS

Volg onze 'Facebookpagina' (klikbaar) om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen en de reis. Ook kunnen wij jullie dan online meenemen naar één van de scholen zodat jullie ook zelf kunnen zien hoe welkom en goed besteed elke bijdrage is voor de jonge Gambianen!

 

MEER INFORMATIE OVER HET PROJECT DAT WIJ ONDERSTEUNEN:

www.gambianchildren.nl

ONDERWIJS IS ONTWIKKELING!

Het ontwikkelingspeil in landen blijkt het snelst te stijgen als meisjes geschoold worden en in hun onderhoud kunnen voorzien. Omdat Gambia geen leerplicht kent, gaan veel meisjes niet naar een basisschool. De stichting steunt daarom al sinds 2002 jonge tienermeiden in Gambia (West-Afrika) door het betalen van schoolgelden (± 155 euro per jaar) in het lager beroepsonderwijs. Vooral gericht op de meiden die uit straatarme gezinnen komen, of die geen ouders meer hebben, of meiden die een kind hebben en er grotendeels alleen voor staan. Zij allen verdienen een kans om een zelfstandig bestaan op te kunnen opbouwen. 

Gelet op de ontwikkelingen van de laatste paar jaar is er in Gambia een belangrijke nieuwe behoefte ontstaan: het tegengaan van de migratie naar Europa. Het probleem van de vluchtelingenstroom is inmiddels bekend. Overvolle boten met mensen die vanuit Libië, met alle gevaren van dien, Europa willen bereiken in de hoop een beter bestaan op te kunnen bouwen. Ook uit Gambia vertrekken (te)veel jonge mannen, (zwangere) jonge vrouwen en kinderen “through the backway” naar o.a. Nederland. 

Van het totaal aantal Afrikaanse vluchtelingen dat in 2015 naar Europa kwam was 7% afkomstig uit Gambia, dat komt neer op zo’n 10.000 Gambianen! In een stad als Basse (de meest oostelijke stad van het land) zijn nauwelijks internationale organisaties actief, maar is ondersteuning uitermate zinvol en belangrijk om de jeugd de mogelijkheden te bieden om hun toekomst in hun eigen land op te bouwen. De stichting wordt doorlopend benaderd door Gambiaanse tienerjongens met het dringende verzoek om hen lokaal mogelijkheden te bieden zodat zij niet genoodzaakt zijn om ook te vertrekken, maar kunnen blijven om te kunnen bouwen in en aan hun eigen samenleving, want daar ligt hun hart! 

De stichting is dan ook van mening dat zij niet langer alleen meisjes, maar ook de jongens de kans willen geven om een eigen bestaan op te bouwen. Op deze bescheiden wijze wil zij graag een bijdrage leveren om de vluchtelingenstroom tegen te gaan en de Gambiaanse jeugd een gezonde toekomst te bieden. In hun eigen land! 

De scholen waar de stichting mee samenwerkt zijn lokale “skillcenters”. De Gambiaanse overheid toetst deze lagere beroepsonderwijs instellingen weliswaar op kwaliteit maar verleent geen subsidies. Zowel de scholen als de studenten moeten dus zelf aan financiële middelen zien te komen. Door het betalen van schoolgelden kan de stichting het mogelijk maken voor ambitieuze tieners om een 2- of 3-jarige opleiding op een van deze skillcenters te volgen. Zij leren een vak waarna zij aan de slag kunnen in een hotel (administratief werk of in de keuken), een eigen naaiateliertje kunnen beginnen of als automonteur, elektricien of timmerman een baan vinden. Maar zij leren ook voor zichzelf opkomen, krijgen voorlichting over anticonceptie en hygiëne. 

Deze leergierige jonge vrouwen en mannen willen dolgraag een kans krijgen om een eigen bestaan op te bouwen in hun eigen land. De stichting wil hen daar graag in ondersteunen.  

Groeten, 

Hans en JoostEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

62 donaties
€ 2.750,00
Doel: € 4.500,00
61%

Deze actie is gesloten.