Geef Dropje van St LittleTigers een fijne Kerst!

Geef Dropje van St LittleTigers een fijne Kerst! | Geld inzamelen
 
 
Dropje van Stichting Little Tigers heeft medische zorg nodig voor haar oogje en tandjes

Dropje is een pechpoes. Begin november kwam ze aan in Nederland. Ze was al geadopteerd maar al snel bleek dat ze onderweg een ontsteking aan haar oogje had gekregen. Ook bleek ze problemen te hebben aan haar gebit. Prima te behandelen maar de adoptant wilde haar niet meer.

konden ze dat in Bulgarije, waar zij en haar zusje Krijtje vandaan komen, niet zien?

Natuurlijk worden dieren van de stichting nagekeken voor ze reizen. Het oogje was in orde. Bij de tanden wordt gedacht aan chronische stomatitis. Dat uit zich onder andere bij stress. Reizen kan een stressfactor zijn. We nemen aan dat dit niet gezien kom zijn voor de reis.

Dropje is twee dagen geleden samen met haar zusje bij mij in de noodopvang gekomen. Gisteren ben ik bij de dierenarts geweest. Het oogje werd al behandeld en die behandeling zetten we voort. Er is ook bloed afgenomen om wat zaken te onderzoeken zoals FiP (dat kan niet getest worden maar een aantal andere zaken er omheen wel). Op 20 december zal Dropje geopereerd worden en worden haar tandjes getrokken. En dat is best een dure ingreep. Dus, we hopen dat je wil helpen. 

Op dit moment krijgt Dropje pijnstillers maar haar temperatuur blijft te hoog. De ontsteking aan haar gebit moet verholpen worden. Help je? Maak svp een donatie aan op deze pagina of direct aan stichting Little Tigers ovv Kerstcadeautje voor Dropje: https://www.littletigers.eu/donaties/

Christine Burgemeester
24-12-2018

RIP lieve Dropje.

Droge FiP is je fataal geworden. We waren er bang voor, we hebben getest wat we konden en na weken besloten je te opereren. Je wondjes in je mond waren al zo mooi aan het herstellen. Je was voor het eerst sinds een lange tijd pijnvrij in je bekje. Gisteren hoopten we nog op die paar procent kans dat het een longontsteking was, misschien wel tegen beter weten in. Vannacht vielen stukje bij beetje meer functies uit. Je kon niet meer lopen, je vervuilde jezelf en toen je jezelf om een uurtje of vier probeerde schoon te maken lukte het je niet om je eigen lijf te verzorgen. Je stond me toe te helpen, maar door de pijn begon je wat te brommen en te blazen. Niet je natuur lieve knuffelpoes die je was.

Vanmorgen heeft je zusje Krijtje je een kopje gegeven. Dat is jullie laatste keer samen geweest. In de couveuse bij de dierenarts was je blij met de toegediende zuurstof. Lief meisje, het was meer dan genoeg.

Ik laat Dropje individueel cremeren. Ze komt over een paar dagen weer thuis en zal dan bij mij blijven als urntje.

Lieve vrienden en donateurs. Ik weet dat velen van jullie geld hebben gedoneerd en dat was niet voor niets. Dropje heeft door jullie een eerlijke kans gekregen. Dat verdient ieder dier. Ik wil jullie daar enorm voor bedanken.


Christine Burgemeester
23-12-2018

Vandaag ging het helemaal mis met Dropje. Ze stopte gisteren met eten en vanmorgen viel ze uit. Het gevaar van FiP ligt nog op de loer. Met twee wielen door de bocht naar de dierenarts. Weekend dus een andere dan normaal. Dierenarts 1 bakte er niets van dus snel doorgeraced naar het dierenziekenhuis. Gepruts wordt een kat niet beter van. In het dierenziekenhuis werd kundig gewerkt en onderzoek gedaan. Nu moeten we duimen. Klein Dropje was maar 2,25 kg, dat was gezakt naar 1,87 kg (ter vergelijking haar zus Krijtje is 2,9 kg). Voor het eerst in ruim anderhalve maand is ze koortsvrij. Graatmager en zielig. Ze heeft eetlustopwekker gehad en het is zaak haar nu snel aan te laten sterke.

Als het FiP is kan ik weinig voor haar doen. Als het longontsteking is is de prognose veel beter. Duimen dus.

Inmiddels heeft ze een half blikje AD op. Op eigen kracht, zonder dwangvoer. Ze lift apart en is echt zo verschrikkelijk ziek. Vannacht houden we haar nauwlettend in de gaten en in geval van nood racen we weer naar het ziekenhuis.

Ik ben trots op te mogen vangen voor een stichting waar nooit beknibbeld wordt op medische zorg. Toch hoop ik dat jullie haar nog een beetje kunnen steunen. De operatie aan de tandjes was €650,- voor onderzoeken weet ik niet meer uit mijn hoofd maar ook een paar honderd euro. En vandaag was tot nu toe €135,-. Doneer alsjeblieft direct naar Little Tigers (ovv Dropje) of via deze pagina. Ik doneer natuurlijk ook mee! Dropje, ik ga voor je knokken en ik hoop dat al onze volgers mee gaan knokken en delen. ❤️


Christine Burgemeester
19-12-2018

Eergisteren werd ik door de dierenarts gebeld. Of Dropje een paar dagen eerder kon komen. Natuurlijk! Ze heeft pijn en daar willen we haar vanaf helpen.

Gisteren is ze geopereerd. Het was een lange en zware operatie, omdat de tanden echt al in slechte staat waren, en de wortels van de tanden zaten lastig. Maar, de tanden zijn eruit en dat is goed! Vandaag is ze weer even terug geweest naar de dokter voor een extra prik tegen de pijn. Al je tandjes inleveren is niet niets. Ze eet inmiddels weer wat en slaapt veel om goed aan te sterken. De inzameling is nog niet helemaal rond. We hebben nog wat directe donaties ontvangen op de rekening van Stichting Little Tigers (ovv Dropje) en via de pagina zijn we een heel eind. We willen jullie daar echt enorm voor bedanken. Als je toevallig nog een paar euro kan missen, heel graag.

We houden jullie de komende tijd nog op de hoogte, want hoewel de operatie achter de rug is, zijn we nog niet klaar. Ook haar oogje is nog aan het herstellen.

Voor nu lijkt Dropje wel te krijgen waar we voor gingen. Een pijnvrije kerst.


Christine Burgemeester
03-12-2018

Vandaag zijn de eerste uitslagen van het bloedonderzoek terug gekomen. FiP kan niet getest worden, maar er kan wel omheen getest worden. Nu vind ik het lastig om alles precies uit te leggen (ik ben tenslotte geen dierenarts), maar het komt erop neer dat het coronavirus is gevonden, de eiwitten sky-high zijn en nog wat waardes absoluut niet in orde. Indicatoren voor Fip. En fip is niet te genezen. Toch denken we niet dat het FiP is.

Op dit moment gaan we door met het behandelen van het oogje en het lijkt iets te verkleuren. Dat zou een goed teken zijn. Hiv en felv zijn namelijk uitgesloten. In dat geval zou het oogje een stomp of klap kunnen hebben gehad. Hoe zielig ook, dat is te genezen. Maar, we mogen nog niet te vroeg juichen. We houden het in de gaten.

De geplande operatie aan de tandjes blijft staan. Daarbij wordt gedacht aan chronische stomatitis. Dat kan verdwijnen als de tanden getrokken zijn, maar dat is niet 100% zeker. Met chronische stomatitis is wel te leven maar vraagt iets meer zorg en bezoekjes aan de dierenarts.

de temperatuur van Dropje is nog hoog, maar doordat we dagelijks pijnstillers en ontstekingsremmer toedienen weten we niet zeker hoe hoog. 

Dropje is een zorgenkindje maar wel een hele lieve. Ze is absoluut nog voorzichtig met mensen maar komt nu wel uit zichzelf knuffelen.

de eerste donaties zijn vandaag uitbetaald aan stichting Little Tigers. We hopen dat jullie nog mensen kennen die willen blijven steunen. Dropje heeft jullie hulp echt nodg.


40 donaties
€ 720,00
Doel: € 850,00
84%

Deze actie is gesloten.