Geef de families van Siliya nieuwe dieren

Geef de families van Siliya nieuwe dieren | Geld inzamelen
 
 
In het dorpje Siliya in Malawi wonen 15 families waarvan alle dieren verdronken zijn.

Malawi, in het zuidoosten van Afrika, is één van de armste landen ter wereld. Het kent toenemende extreme weersomstandigheden die elk jaar erger en vernietigender worden. Allesverzengende droogte in de zomer, hevige regens in de winter. Na een droogte die erger was dan ooit tevoren is er nu ook een recordhoeveelheid aan regen gevallen, waarbij overstromingen voor veel ellende hebben gezorgd. Huizen zijn ingestort en daarbij zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Duizenden mensen zijn dakloos geworden.

Ook het dorpje Siliya in het district Ntcheu is zwaar getroffen. Van vijftien daar wonende families zijn alle dieren verdronken. Denk daarbij aan varkens, geiten en kippen. Deze dieren zijn voor deze mensen van het grootste belang. De melk, eieren en soms het vlees zijn belangrijk voor hun eigen voedselvoorziening en vormen ook een bron van inkomsten. Dit alles is nu volkomen weggevallen.

Deze mensen hebben geen geld om de verdronken dieren te vervangen. Ook de benodigde transportkosten kunnen zij niet opbrengen. Ze zijn daarbij op hulp van buitenaf aangewezen. Wat voor hen een vermogen is, is voor ons hier een overzichtelijk bedrag. Voor 2500 euro kan het hele dorp weer van nieuwe dieren voorzien worden, inclusief de kosten voor het transport naar het dorp.

De bij mij goed bekende McDonald Bazwell, die met zijn 7-jarige zoontje Justice in Siliya woont, zal erop toezien dat uw giften eerlijk verdeeld worden en zullen worden gebruikt voor het doel waarvoor ze gegeven zijn. Uw gift wordt zeer op prijs gesteld en zal kapotte levens weer een begin van herstel geven.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

18 donaties
€ 475,00
Doel: € 2.500,00
19%

Deze actie is gesloten.