Gambidogs

Gambidogs | Geld inzamelen
 
 
Voor zwerfhonden in Gambia. Ze hebben uw steun hard nodig!

Gambidogs is onstaan vanuit de liefde voor honden en andere zwerfdieren. Na een inspirerende reis in Gambia is bij ons het idee ontstaan om een project te starten en zo het probleem van de zwerfdieren aan te pakken! Wij streven naar een beter bestaan voor deze dieren! Uw donatie maakt het verschil!

Wij zijn als Nederlandse organisatie, begonnen in samenwerking met de Engelse organisatie Gambicats. Inmiddels, 3 jaar later zijn wij onafhankelijk en hebben een eigen dierenarts waar wij mee werken.

Met Gambidogs willen wij zoveel mogelijk geld en goederen inzamelen die nodig zijn om de zwerfdieren in Gambia te helpen. Ruim 80% van de dieren die daar lopen leven op en van de straat. Tijdens het toeristenseizoen is er over het algemeen wel genoeg voedsel voor ze te vinden, vaak afkomstig van vakantiegangers en hotelkeukens. Maar er zijn ook toeristen die eten in de lokale supermarkten kopen om een steentje bij te dragen!

Geheel anders is de situatie tijdens het regenseizoen, als er weinig toeristen komen. Er is dan weinig voedsel en niemand die naar ze omkijkt.
Ze moeten dan echt letterlijk vechten voor een maaltje.
Er ontstaan in die periode dan ook veel verwondingen, die als gevolg van de grote hoeveelheden neerslag en hoge luchtvochtigheid snel gaan zweren, waar vervolgens weer vliegen op af komen die zorgen voor ernstige ziektes en infecties.

We willen dat er aandacht en zorg voor ze komt, maar zetten met name in op sterilisatie om te voorkomen dat er nog meer dieren bijkomen. Wij hebben daartoe ter plekke onze vaste contactpersonen en vrijwilligers. De dieren worden op de straat en/of het strand gevangen en naar de kliniek gebracht. Hier worden ze gecastreerd/gesteriliseerd en ingeënt.
Daarnaast krijgen ze een wormenkuur en worden ze behandeld met een anti-vlooienmiddel.
Er wordt altijd geprobeerd om een goed thuis te vinden voor deze lieverds. Maar dit is helaas nog zo makkelijk niet. Inmiddels zijn er al meerdere mensen uit Nederland, die hulp bieden en een hond adopteren. Wij zijn druk bezig dit proces te vergemakkelijken. Het komt ook voor dat bepaalde honden/katten weer teruggeplaatst worden op de plek waar ze gevonden zijn.  Ze worden dan gezond vrijgelaten. 

www.lewoef.nl
www.gambidogs.nlEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 50,00

Deze actie is gesloten.