Gambia

Gambia | Geld inzamelen
 
 
Kans voor een schoolreis naar Gambia, gericht op persoonlijke ontwikkeling en toekomst.

Beste Lezers, 

Ik ben Femke Riemens, 16 jaar oud. Op dit moment zit ik in 4vmbo-tl. Op 25 februari 2020 ga ik voor 8 dagen naar Gambia. Ik wil deze reis ontzettend graag maken, omdat deze cultuur mij aanspreekt. 90% van de inwoners is Islamitisch, en ik ben nog nooit in een Islamitisch land geweest. Ik ben heel erg benieuwd hoe mensen daar zijn. Het lijkt mij ook heel erg interessant om te zien wat voor impact de burgeroorlog heeft gehad op het land en de bevolking. Ook vind ik de slavernij een interessant stuk geschiedenis, en zou ik graag de monumenten daar willen zien, want de slavenhandel is een groot stuk van hun geschiedenis. 

De belangrijkste reden waarom ik deze reis wil maken is, omdat ik voor persoonlijke ontwikkeling ga, en ik denk dat het hier veel aan gaat bijdragen. Na deze reis hoop ik dat ik nog dankbaarder ben voor wat ik in Nederland heb. Hoe belangrijk je familie voor je is, en dat je naar school kan en mag, want dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als ik ben geslaagd, ga ik de opleiding verpleegkundige doen. Ik zou ontzettend graag mijn stage willen doen in een land als Gambia. Ik denk dat ik van deze reis al een heel goed idee heb van hoe het daar aan toe gaat.

Op deze reis gaan we verder veel interessante en leuke dingen doen. Zo gaan we naar natuurreservaten, 2 dagen naar het binnenland en veel leren over de slavernij van Gambia. Als laatste is er een bezoek gepland aan weeshuizen en scholen. We gaan daar de kinderen ontmoeten en beleven hoe het daar is. 

Nu heb ik voor deze reis ook geld nodig. Ik heb al een groot deel bij elkaar door mijn bijbaan. Maar het is onmogelijk om nog zoveel geld bij elkaar te krijgen in een korte periode. Ik kom uit een gezin met 5 kinderen. En voor mijn ouders is het niet mogelijk om zo'n reis te bekostigen. Maar ik vind dat dit geen reden moet zijn om deze kans op ontwikkeling niet mee te krijgen.

Ik zou u willen vragen of u een kleine bijdragen zou willen doneren voor mijn reis. En als u nog oude kleding, schoenen, schriften, boeken, pennen enz heeft naar mij op te sturen. U zou echt ontzettend veel kinderen zo blij maken! 

Voor verdere informatie kunt u mij mailen (femkeriemens03@gmail.com) 

Alvast ontzettend bedankt! 

Femke RiemensEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
14 donaties
€ 225,00
Doel: € 400,00
56%