Gambia, voor een beter huisje voor deze familie.

Gambia, voor een beter huisje voor deze familie. | Geld inzamelen
 
 
Help actie voor een beter huisje. Foto 1 sept 2018 huidige huisje

Dec 2016, bereikte mij een schreeuw om hulp van een toen 17 jarige jongen uit Gambia. Sellu is de jongen op de klasfoto.

Na heel veel contact ( hij via een internet cafetje ) telefoon of mobiel heeft hij niet. Besloot ik deze jongen te gaan helpen. Hij zit nu op de Maahad Senior Secondary school in Brikama.

Het gezin bestaat uit moeder met 7 kinderen. De vader van de 7 kinderen is 4 jaar geleden overleden aan een ziekte, maar gebrek aan centjes betekent daar gewoon dood gaan. Moeder overkwam  nov 2017 ( bijna het zelfde ) jongens zochten in paniek contact met mij.

Ze hadden de meester van school bereid gevonden, moeder na hospitaal te brengen, en zo de nodige eerste hulp te bieden. Deze meester nam dan ook contact met mij op, om te bespreken wat er mogelijk was van mijn kant.

Het bleek om een blindedarm operatie te gaan. 

Moeder was gelukkig met 2 weken weer thuis.Van 20 April t/m 5 mei 2018 ben ik er zelf geweest, om kennis te maken met Sellu ( waar het mee begon) en zijn familie.

Maar niet iedereen heeft gelijke kansen, dat is mij wel duidelijk.

Geen stromend water verder, en ook geen stroom, pure armoede dus !! Juist omdat vader is weg gevallen is, zijn er ook geen inkomen meer, kinderen sprokkelen wat houtjes om die vervolgens langs de kant van de weg op de markt in Brikama te verkopen.

Sociaal opvang netwerk ( zoals wij dat hier kennen ) bestaat daar niet !!

In de laatste dagen van mijn bezoek aldaar, besprak ik mijn plannen met de oudste van het gezin. Om dit gezin verder te helpen. Om geld in te zamelen voor een beter huisje  Mensen die meer willen weten kunnen even kijken op mijn Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009205094644 daar kan ook rechtstreeks gedoneerd worden bij Bunq-Bank

Maar mij bellen kan natuurlijk ook gewoon Mob:06-42625492 voor vragen of meer info.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

6 donaties
€ 145,00
Doel: € 15.000,00
0%

Deze actie is gesloten.