Gambia, voor een beter huisje voor deze familie. | Geld inzamelen
 
 

Gambia, voor een beter huisje voor deze familie.

Help actie voor een beter huisje. Foto 1 sept 2018 huidige huisje

Dec 2016, bereikte mij een schreeuw om hulp van een toen 17 jarige jongen uit Gambia. Sellu is de jongen op de klasfoto.

Hij vroeg niet om geld, maar wilde heel graag terug naar school ( Sellu op de foto ) Ehhh  ja, dat kost ook geld. Hij was van school afgestuurd  al weer 2 maanden, ten tijde dat zijn vraag mij onder ogen kwam. Omdat zijn moeder de ( fees) zo heet dat daar, niet meer kon betalen, en eten voor haar kinderen liet preveleren boven school fees.

Na heel veel contact over en weer ( hij via een internet cafetje ) telefoon of mobiel heeft hij niet. Besloot ik deze jongen te gaan helpen.

Na gedegen onderzoek ( mijnerzijds ) besloot ik ook de school te contacten die hij opgaf in Brikama

Hij zit nu op de Maahad Senior Secondary school in Brikama.

Het gezin bestaat uit moeder met 6 ( eigen kinderen) en Ahmad waarvoor moeder de zorg op zich heeft genomen, omdat vader er niet is.  En moeder erg jong. De vader van de 6 kinderen is 4 jaar geleden overleden aan een ziekte, maar gebrek aan centjes betekent daar gewoon dood gaan. Moeder overkwam  nov 2017 ( bijna het zelfde ) jongens zochten in paniek contact met mij.

Ze hadden de meester van school bereid gevonden, moeder na hospitaal te brengen, en zo de nodige eerste hulp te bieden. Deze meester nam dan ook contact met mij op, om te bespreken wat er mogelijk was van mijn kant.

Het bleek om een blindedarm operatie te gaan. Ik heb alle kosten voor mijn rekening genomen, Het idee dat deze kinderen zonder ook nog hun moeder kwamen te zitten, moet ik toch niet aan denken. De oudste had zijn opleiding dan wel ( gedag ) kunnen zeggen, om dan de zorg voor zijn jongere broertjes en zusje op zich te nemen, En daarmee zijn eigen toekomst te ondergraven, maar ook voor de toekomst van dit hele gezin. Dat kan ieder mens toch begrijpen.

Moeder was gelukkig met 2 weken weer thuis.

Van 20 April t/m 5 mei 2018 ben ik er zelf geweest, om kennis te maken met Sellu ( waar het mee begon) en zijn familie.

Nu ben ik echt wel iets gewend, maar dit brak mijn hart, wat ik aantrof, hoe zij woonde en leefde.

Africa en met name Gambia is al arm, maar dit gezin zit ook nog aan de onderkant daarvan.

Tijdens mijn verblijf, had ik goed contact met de oudste jongen ( Amadou op de foto ) en oudste broer van Sellu.  Inmiddels weet ik ook dat de 3 oudste jongens het erg goed doen op school.En dat dit wel degelijk perspectief bied voor hun toekomst daar.  Ze behoren tot de beste van hun klas.       

Maar niet iedereen heeft gelijke kansen. In het rijke Nederland misschien wel, maar daar absoluut niet.Het huisje waar ze nu woonde was overstroomd door water ( zie foto) en zitten tijdelijk in ander huisje nu.

Geen stromend water verder, en ook geen stroom, pure armoede dus !! Juist omdat vader is weg gevallen is, zijn er ook geen inkomen meer, kinderen sprokkelen wat houtjes om die vervolgens langs de kant van de weg op de markt in Brikama te verkopen.

Sociaal opvang netwerk ( zoals wij dat hier kennen ) bestaat daar niet !!

Maar de drie oudste jongens, zijn zich terdege bewust dat naar schoolgaan en goede opleiding volgen, de enigste manier is om uit de armoede te komen op termijn.

In de laatste dagen van mijn bezoek aldaar, besprak ik mijn plannen met de oudste van het gezin.

Om dit gezin te helpen waar ik kan

Mensen die meer willen weten kunnen even kijken op mijn Facebook:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009205094644 daar kan ook rechtstreeks gedoneerd worden bij Bunq-Bank

Maar mij bellen kan natuurlijk ook gewoon Mob:06-42625492 voor vragen of meer info.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

3 donaties
€ 45,00
Doel: € 20.000,00
0% / 74 dagen te gaan