Galgo Livia strijd tegen kanker

Galgo Livia strijd tegen kanker | Geld inzamelen
 
 
Na jaren van misbruik, zou ze eindelijk mogen rusten... maar nu heeft ze tumoren...

Livia, haar oorspronkelijk naam was Paris, komt uit Spanje. Ze is onze tweede Galgo adoptiehond; zusje van Doris Day. Livia is in het najaar van 2018 gevonden bij Spaanse zigeuners. Ze is dan bijna 8 jaar oud. Begin januari 2019 komt ze bij ons wonen. Livia is erg zacht en timide; we zien dat ze getraumatiseerd is. Ze hangt hierdoor erg aan haar grote zus Doris D, onze superlieve Galgo mix. Livia heeft een zeer zwaar leven gehad, gebruikt voor de fok en jacht. Bang voor mensen en andere honden. 

Al vrij snel merken we dat Livia niet gezond is. Ze doet haar behoefte vaak binnen en kwijlt tijdens het eten. Dus we gaan eerst zelf onderzoeken. Het blijkt dat ze een afgebroken rotte en ontstoken kies heeft, een gezwel vooraan in haar hals en we vinden ook een bultje bij haar tepel. Ondertussen proberen we een ziekte ontkostenverzekering voor haar af te sluiten, maar gezien haar leeftijd lukt dit niet meer.

Voor advies kloppen we aan bij het "GalgoProject", de bemiddelaar en 'verkoper' van Livia. Zij geven niet thuis en laten ons achter met de opmerking: "mocht er ooit iets zijn en jullie kunnen het niet betalen, mogen jullie geld lenen van de stichting." Dit was geen prettige gedachte, want we zijn net verhuisd en hebben echt geen geld over voor extra uitgaven. Daarbij was een 2e hondje geadviseerd door deze stichting, opdat Doris D wat rustiger zou worden en dit ten goede kwam aan onze zoon, die weinig prikkels kan verdragen doordat hij in 2014 op straat (zinloos geweld) op zijn hoofd is geslagen.

Maar niets was minder waar... we kregen onze handen vol aan Livia; moest vaak uitgelaten worden, al haar behoeften in huis moesten steeds opgeruimd en ontsmet worden. Inmiddels een paar bezoeken naar de dierenarts en een operatie ondergaan; totale kosten al gauw bijna € 500,- Daarnaast heeft ze tijdens een spel, waarbij Doris haar wilde aansporen om te rennen, haar tanden in de flank van Doris geboord, met als gevolg een diepe wond met ontsteking en weer een bezoek aan de dierenarts, zalf en een beschermjasje. Dit betekent dat wij Livia nu 9 maanden verzorgen en al een ziektepost hebben van bijna € 1000,- Voor ons een drama, gezien de eerdere onkosten en verdriet als gevolg van het straatgeweld van onze zoon, wat nog steeds een nasleep heeft. 

Wij zijn er kapot van...!!! 

Wat nog harder aankomt dan financiële zorg is de pijn. Diepe intense pijn om diegene waar we van zijn gaan houden waarschijnlijk te moeten gaan verliezen. Juist Livia is de hond die onze zoon kan hanteren en verdragen, door haar rust en liefelijkheid. Hij trekt zich op aan haar. Vaak kan hij niet meedoen met de dagelijkse dingen door de gevolgen van het trauma (uitgeput, hoofdpijn en misselijkheid). Dan ligt Livia aan zijn voeten of naast hem op bed. Ook Doris kan niet gescheiden zijn van Livia, op het moment dat ze elkaar kwijt zijn, piepen en huilen ze. En voor ons als ouders, is ze ons liefste zwarte prinsesje. Altijd een kwispelend welkom als je thuiskomt. Ze is erg dankbaar en blij met alles. Daarom moet ze zolang mogelijk bij ons blijven en willen we haar alles geven wat mogelijk is. Willen jullie daarbij helpen? 
....Zo begon onze eerste donatievraag.... 

Inmiddels gaat het zo slecht met Livia, dat er niets anders op zit, dan opereren of laten inslapen. We gaan de komende tijd hierin een beslissing nemen. 

Zoals het was:
Recentelijk is Livia naar de dierenarts geweest voor nacontrole (1 borst en tumor zijn totaal verwijderd)... helaas zijn de lymfen nu ook gezwollen en ze krijgt meerdere nieuwe gezwellen. De wond waar de volledige borst is weggehaald is ontstoken en ze heeft eigenlijk antibiotica nodig. Lymfeklieren bij haar borst zouden verwijderd moeten worden om te zien of de kanker daar al in zit. Is dat zo, dan kunnen ze scan/röntgenfoto maken om uitzaaiingen op te sporen. Een optie: preventief of misschien levensverlengend alle borsten verwijderen inclusief lymfen, maar dat schijnt een verschrikkelijke pijnlijke toestand te zijn. Dus dat zal de ernst uitmaken. Op dit moment is Livia een blije hond. Ze geniet vollop van het leven en gaan dit zo lang mogelijk optimaal houden. Wat willen we nu gaan doen?

Zoals het nu is:
Livia heeft veel pijn, kan moeilijk lopen, heeft een hartafwijking en een enorme tumor tussen haar achterpoten. Ze kreunt en piept. Ze kan ook wel weer blij zijn, maar dat is maar voor heel even....

Wij willen geld inzamelen voor:

1. eventueel operatie > geen grote of zware operaties, maar alleen degene die nodig zijn om te kunnen functioneren
2. alle dierenartskosten; incl. onderzoeken, medicatie en benodigdheden
3. reiskosten en verblijfskosten (opname) dierenarts
4. iets extra's om te troosten (ze lust graag gedroogde pens en vind een bot of dekentje lekker)
5. autobench en loopplank
6. dekken van kosten omtrent overlijden

Iedereen mag een pb sturen met de vraag hoe het gaat met Livia en/of Doris.
Dit kun je via mijn fb pagina doen. https://www.facebook.com/silvia.molendijk

Alvast heel erg bedankt iedereen.... een lik van Livia en Doris...

Silvia Molendijk
04-08-2020

We hebben Livia moeten laten inslapen, helaas!


9 donaties
€ 200,00
Doel: € 2.000,00
10%

Deze actie is gesloten.