Franniez Vrienden

Franniez Vrienden | Geld inzamelen
 
 
Franniez biedt chronisch zieke kinderen een houvast en verzamelsysteem.

Geachte lezer,

Wij (Tom, Kawtar, René, Jesse en Emma) zijn een groep enthousiaste eerstejaars studenten aan de hogeschool van Leiden die de komende 10 weken voor het kinderfonds Franniez zoveel mogelijk geld gaan proberen in te zamelen.

Het doel van Franniez is om alle chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar een verzamelsysteem te geven. Naar de dokter of het ziekenhuis gaan vindt natuurlijk niemand leuk, waarbij het zeker voor kinderen een lastig en zwaar moment kan zijn, en voor een aantal onder hen blijft het niet bij onderzoek alleen, maar blijven opnames en behandelingen een terugkerend fenomeen.

Kinderfonds Franniez faciliteert deze specifieke groep met een uniek verzamelsysteem, op basis van een spiraal. Telkens als het kind iets meemaakt rondom de ziekte, krijgt het een sticker die de desbetreffende gebeurtenis zoals een operatie, scan of prik representeert.

Elke sticker die verdiend wordt, wordt op een trede in de spiraal geplakt, waardoor een beeld door de ziekte heen wordt geschetst.

Franniez geven de kinderen troost, moed en steun tijdens het ziekteproces, ondersteunen ze bij de verwerking én vormen een aanknopingspunt voor een gesprek, waarin een ziek kind zijn ervaringen kan delen.

De primaire inzamelingsactie die wij hebben opgezet is een Openluchtbioscoop, waarbij een ticket jou ook toegang geeft tot onze loterij (loten hiervoor kunnen ook los aangeschaft worden.) Wij snappen dat er misschien mensen zijn die om welke reden dan ook geen lot/ticket kunnen/willen kopen, en daarvoor hebben wij deze pagina opengezet. Elk beetje helpt, dus twijfel niet om te doneren! Wij , Franniez en alle chronisch zieke kinderen waarderen alle donaties, alvast bedankt! Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

25 donaties
€ 325,00
Doel: € 500,00
65%

Deze actie is gesloten.