ForTheHomeless

ForTheHomeless | Geld inzamelen
 
 
Steun Ons In Een Strijd Tegen Armoede

Beste mensen,

Wij zijn een onafhankelijke organisatie die bestaan voornamelijk uit studenten van verschillende Roc's en Hogescholen zoals Hogeschool Rotterdam.

Dit is een initiatief van hen en daarom krijgen wij geen subsidies van de overheid, wij werken op eigen kracht en niet voor of via de overheid

Momenteel zie ik vele ouderen en jongeren dakloos op straat rondzwerven, opzoek naar onderdak en voedsel.

80% heeft de Nederlandse nationaliteit, die laten we toch niet in de steek? Ik vind dat de regering te weinig doet voor deze mensen.

Vele mensen denken dat ze verslaafd zijn maar vele zijn op straat beland door verschillende problemen.

De een is zijn/haar huis kwijtgeraakt of door een scheiding.

Vaak denkt de maatschappij dat het hen eigen schuld is

Maar ook jij en ik kunnen in een situatie belanden dat we op straat kunnen belanden en geen eten en onderdak hebben...wat zou jij doen?

Dit is een maatschappelijke probleem, en de oplossing begint bij ons zelf.

'pechmannen’. Het zijn daklozen die geen psychiatrische of verslavingsproblemen hebben, maar op straat zijn beland door schulden, ontslag, te weinig zzp-inkomsten of een scheiding. Andere oorzaken zijn bijvoorbeeld hoge woonlasten, het tekort aan betaalbare woningen en de verlaging van bijstandsuitkeringen voor samenwonenden.

Snelle hulp is belangrijk voor hen, maar in de praktijk ontbreekt het daar vaak aan. Nieuwe daklozen krijgen vaak te horen dat ze hun problemen zelf moeten oplossen, of binnen hun netwerk.

Als de dakloosheid te lang duurt, zakt iemand steeds verder weg. Dan kan de situatie alsnog uitzichtloos worden, vooral als sprake is van alcoholmisbruik of depressiviteit.”

Ik wil ze helpen zodat ze een dak boven hen hoofd krijgen en een baan maar eerst wil ik ze voorzien in de eerste basisbehoeftes zoals water, voedsel en onderdak.

-Wij krijgen voedsel en andere boodschappen van lokale supermarkten, kortom alles wat ze weggooien maar er zijn circa 10.000 daklozen en hulpbehoevenden en dit wat wij krijgen is niet genoeg en met het geld wat gedoneerd wordt halen wij extra voedsel, water, kleding en speelgoed.

Ook kleding en speelgoed word ingezameld en uitgedeeld aan de hulpbehoevenden.

Ook heb ik gezien dat er vaak ook moeders met kinderen in een opvang als leger des heils  en het blijf-van-mijn-lijfhuis terechtkomen, vaak door huiselijk geweld

Voor deze kinderen zou ik dan graag wat speelgoed en kleding kopen, ze zitten al in een vervelende situatie maar ook moeten ze het gevoel krijgen dat ze nog meetellen.

Wat ik graag wil doen voor de dakloze ouderen en jongeren

Is kleding inkopen en uitdelen op straat, denk hier aan bijv. In de winter een slaapzak.

Vaak mogen de daklozen niet op straat slapen want dan riskeren ze boete maar met uw hulp kan ik ze een langdurig dak boven het hoofd geven.

Verder wil ik voedselpakketten en maaltijdpakketten maken en deze uitdelen.

Mensen die geen dak boven hen hoofd hebben zou ik dan per dakloze minimaal 1 maand een verblijf binnen bijv. Leger des Heils betalen zodat ze niet hoeven te stressen of te bedelen op straat.

Alleenstaande moeders met kinderen die onder de armoedegrens leven of weinig tot geen geld hebben voor een fatsoenlijke maaltijd wil ik per gezin 2 tassen vol boodschappen afleveren.

*NADAT ER GENOEG GEDONEERD IS ZULLEN WE UITERAARD OOK FOTO'S EN VIDEO'S PLAATSEN ZODAT U KUNT VOLGEN WAT ER MET UW GELD GEBEURT*

Dit zal dan ook wat kosten, maar als u ook uw steentje bijdraagt komen we er wel...samen met uw hulp die hard nodig is.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 10.000,00
0%

Deze actie is gesloten.