Fontein als symbool, midden in ons dorpshart!

Fontein als symbool, midden in ons dorpshart! | Geld inzamelen
 
 

Water is een bron van leven. Het geklater van een fontein geeft een rustgevend gevoel en verdringt hinderlijke achtergrondgeluiden. Het zorgt voor ontspanning, beleving en verkoeling op warme dagen. Een fontein vormt niet alleen een zeer attractief schouwspel, maar draagt ook bij aan de verbetering van de waterkwaliteit.

Initiatief Werkgroep Groen:
Nieuwe fontein voor ons dorpshart, één dorpshart van ons allemaal.

De gemeente heeft het plan om het huidige openbaar groen in de omgeving van de Da Costasingel en het voet- en fietspad tussen De Herbergier en de waterpartij in 2023 te gaan vervangen. De Werkgroep Groen werkt momenteel aan een onderbouwd concept idee ter voorbereiding van deze reconstructie: een circulaire, duurzame, groene en moderne inrichting van het dit gebied, het ‘Da Costapark’. Dit park gaat (naar verwachting) een grote bijdrage leveren aan het woon-en winkelplezier in de Da Costasingel en haar directe omgeving.  
 

Het ‘Da Costapark’ kan dankzij haar centrale locatie een unieke plek in ons dorp worden, een echt dorpshart. Dit park zou een plek moeten worden waar men kan ontspannen, sporten, ontmoeten en beleven. Met deze visie hopen wij in samenwerking met de gemeente een toekomstig groen en levendig dorpshart te ontwikkelen. 

De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart.  Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Hazerswoude-Rijndijk heeft tot de jaren 80 (in de toenmalige vijver voor het gemeentehuis waar nu de parkeerplaats is) op het Frederik van Eedenplein ook een fontein gehad. ´´Zou de herintroductie van een fontein mogelijk zijn?´´

Water en licht van de fontein
Een fontein is beeldbepalend en trekt het oog van de passant. Door een fontein met drie middenstralen van +/- 2 a 3 meter hoog en een fonteinring met 16 zijwaarts gerichte stralen, ontstaat er een rond volumineus èn harmonieus fonteinbeeld. Door LED-RGBW-verlichting te gebruiken zorgen we ook in de avonduren voor een duurzame én sprankelende oplossing. Zo wordt de fontein in het mooiste licht gezet. 

De nieuwe fontein staat symbool voor ons dorpshart, één dorpshart van ons allemaal!
De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart.  Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Met deze fontein wordt ons dorpshart opgewaardeerd en komen Hazerswoude-Rijndijk en het voor haar zo kenmerkende water weer samen.

Door de strategische locatie zal de fontein uit alle windrichtingen te zien zijn. De vissteigers blijven gewoon bruikbaar/toegankelijk. De locatie is in samenspraak met de leverancier en de gemeente vastgesteld. De locatie: 52.128589, 4.589004 (Plak de lengte-breedtegraad in google-maps)

De gemeente staat positief tegenover dit initiatief, zij is ook bereid om het beheer en de beheerskosten van de fontein op zich te nemen. De gemeente heeft aangegeven dat zij zelf geen financiële mogelijkheden ziet om de fontein aan te schaffen.

Samen met jou, inwoners, ondernemers, winkeliers en bedrijven van hopen wij dit symbool te kunnen realiseren. Steunt u ons project?
Dat kan door middel van een donatie.  Schenk bijvoorbeeld €15, €30 of een ander bedrag.

''Ondernemers, winkeliers en bedrijven hebben de mogelijkheid om vermeld te worden met hun bedrijfsnaam op een bord, deze word in de buurt van de fontein geplaast. Het bord wordt van cortenstaal en word medemogelijk gemaakt door Smederij van Rijn.
Weergaven per donatiebedrag: website €500,- bord €1000,- website & bord €1500,-''

Geef nu, elke gift is welkom! (Deze actie stopt 31 oktober 2022)

Namens alle vrijwilligers van de Werkgroep Groen - Dorpsoverleg Hazerswoude-Rijndijk Oost alvast hartelijke dankt voor uw donatie!

Dorpsoverleg Hazerswoude Rijndijk Oost
21-05-2022

Zoals u misschien in de Groene Hart Koerier hebt gelezen, is de werkgroep Groen van het Dorpsoverleg Hazerswoude Rijndijk Oost bezig met een actie voor een fontein in de vijver bij de Da Costasingel en de Herbergier. De crowdfundingsactie is inmiddels in volle gang!

Afgelopen dagen heeft de Werkgroep Groen 50 lokale bedrijven in Hazerswoude-Rijndijk aangeschreven. Wij vragen de hulp van deze lokale bedrijven. Inmiddels hebben we de eerste reactie's mogen ontvangen van:

Smederij van Rijn zal het bord van de sponsoren geheel doneren

Hateha heeft een bedrag van €1000,- bijgedragen

Hoogvliet Beheer heeft een bedrag van €1000,- bijgedragen

Winkeliersvereniging Da Costasingel heeft een bedrag van €2000,- bijgedragen

Namens alle vrijwilligers van de Werkgroep Groen alvast hartelijke dank voor deze donaties!
Wij hopen op meer bedrijven die willen bijdragen aan dit 'Spetterend dorpshart'.

Samen met u, inwoners, ondernemers, winkeliers en bedrijven hopen wij dit symbool te kunnen realiseren. Steunt u ons project?


Dorpsoverleg Hazerswoude Rijndijk Oost
16-05-2022

De Werkgroep Groen is begonnen om ondernemers, winkeliers en bedrijven aan te schrijven. Zo hopen wij dat we ''samen'' dit spetterend symbool kunnen realiseren.

Uw bedrijf heeft de mogelijkheid om vermeld te worden met bedrijfsnaam/Logo op onze website of op het bord dat aangebracht wordt nabij de fontein. Het bord wordt van cortenstaal en wordt mede mogelijk gemaakt door Smederij van Rijn. 

Weergaven per donatiebedrag: website €500,-/ bord €1000,- /website & bord €1500,- 

Een mooie kans voor uw bedrijf om daar met uw naam en logo vermeld te worden als permanente promotie voor alle inwoners van Hazerswoude Rijndijk en omgeving die van de fontein gaan genieten!

Samen met u, inwoners, ondernemers, winkeliers en bedrijven hopen wij dit symbool te kunnen realiseren. Steunt u ons project?


Dorpsoverleg Hazerswoude Rijndijk Oost
01-05-2022

De teller staat vandaag op 4%. Er is inmiddels €1.235,00 euro gedoneerd van de benodigde €25.000,00

De nieuwe fontein staat symbool voor ons dorpshart, één dorpshart van ons allemaal!
De fontein is een prachtige en adembenemende toevoeging aan het toekomstig dorpshart.  Deze zal vanuit alle windrichtingen te zien zijn. Met deze fontein wordt ons dorpshart opgewaardeerd en komen Hazerswoude-Rijndijk en het voor haar zo kenmerkende water weer samen.

Samen met jou, inwoners, ondernemers, winkeliers en bedrijven van hopen wij dit symbool te kunnen realiseren. Steunt u ons project?
Dat kan door middel van een donatie.  Schenk bijvoorbeeld €15, €30 of een ander bedrag.

 ''Ondernemers, winkeliers en bedrijven hebben de mogelijkheid om vermeld te worden met hun bedrijfsnaam op een bord, deze word in de buurt van de fontein geplaatst. Het bord wordt van cortenstaal en word medemogelijk gemaakt door Smederij van Rijn. Weergaven per donatiebedrag: website €500,- bord €1000,- website & bord €1500,-''

Meer informatie over dit project of over onze werkgroep, vindt u op:
www.dorpsoverleghazerswouderijndijkoost.nl/werkgroep-groen-hazerswoude-rijkdijk-oost/

Geef nu, elke gift is welkom!57 donaties
€ 5.750,00
Doel: € 25.000,00
23%

Deze actie is gesloten.