Find Zara! | Geld inzamelen
 
 

Find Zara!

VERMIST Oberstdorf, Zuid Duitsland, Zara, Westpointer, 2jaar oud

VERMIST! VERMIST! VERMIST! VERMIST! VERMIST! VERMIST! VERMIST!
Naam: Zara, luistert naar Zara en Saartje
Ras: Westpointer
Leeftijd: 2 jaar oud
Vachtkleur: blond/beige
Geslacht: vrouwelijk
Locatie: OBERSTDORF, Zuid-Duitsland

Op 4-8-2018 heeft mijn collega (man, 26) een ongeluk gehad op de eerste dag van hun vakantie in Oberstdorf, Zuid-Duitsland. Tijdens hun wandeling kwamen er mountainbikers aan en om ze te laten passeren zijn ze aan de kant gegaan. Hierbij raakte Zara, de hond in kwestie, een schrikdraad aan en kreeg ze een schok. Ze is uit pijn en paniek naar voren geschoten en kwam hierbij tegen mijn collega aan. Mijn collega heeft hierdoor flinke blessures opgelopen, zijn knie was uit de kom, zijn enkel is gebroken en ook licht uit de kom. Hij moet aan zijn verwondingen geopereerd worden.


Door de pijn heeft mijn collega de lijn losgelaten en is Zara er in paniek vandoor gegaan.


Ze worden bijgestaan in hun zoektocht door K9 Suchhundezentrum. Zij hebben een vangkooi voor mijn collega en zijn vrouw geregeld en indien de situatie het toelaat wordt er ook een zoekhond (of meerdere) ingezet.


Mijn collega en zijn vrouw hebben talloze flyers afgedrukt en verspreid, zijn dagen en nachten lang aan het zoeken geweest, hebben alle instanties ingelicht, via Facebook worden er zoekberichten verspreid via verschillende pagina's en groepen en ook komt er een artikel in de locale krant. Het hele dorp in de vallei waar Zara vermist is is op de hoogte en helpt hun met zoeken. Ook de jager en boswachter kijken met ze mee.


Zara is tot op heden nog niet teruggevonden en de vrouw van mijn collega gaat nogmaals terug naar Oberstdorf om verder te zoeken en paraat te staan indien K9 een zoekhond in gaat zetten.


Naast alle ellende en het verdriet brengt deze hele situatie ook de nodige onvoorziene kosten met zich mee. Nu is de hond en gezondheid hun eigen verantwoordelijkheid die ze heel graag nemen en daarom ook alle kosten die hierbij komen kijken. De kosten lopen echter inmiddels zo op dat ze toch willen vragen om (vrijblijvende) hulp.


De gemaakte kosten tot dusver zijn:

Vangkooi: €250,-

K9 standaard kosten: €150,- (excl. reiskosten)

Reiskosten K9 €0,30 per kilometer (deze zijn inmiddels al gemaakt voor 1200 km a €360,- en er komt naar verwachting nog zeker 600 km bij, al dan niet meer)

Flyers en materiaal: €60,-

Eigen extra reiskosten: €200,-

Medische extra kosten voor mijn collega: €935,-


In totaal gaat het om €1.955,- en dit bedrag loopt dus naar verwachting nog op.


Mocht er meer ingezameld worden dan dat ze nodig hebben om alle onkosten te dekken, dan wordt het restant gedoneerd aan K9 Suchhundezentrum en Pippi's opvang Curacao (hier komt Zara vandaan).


Links:

https://suchhunde-zentrum.de/

https://pippisopvang.com/Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

17 donaties
€ 400,00
Doel: € 1.955,00
20%