Fietsen voor Juliana Kinderziekenhuis

Fietsen voor Juliana Kinderziekenhuis | Geld inzamelen
 
 
Sponsorfietstocht voor Juliana kinderziekenhuis

Doel 2017
Alle Den Haag - Texel deelnemers hebben samen in 2016 een bedrag van 28719 euro bij elkaar gefietst. Het doel van 2016 was C-Bot wat rond de 100.000 euro zou kosten. C-bot is een onderdeel van de kindvriendelijke digitale bewegwijzering in het JKZ. Het nieuwe JKZ is ingericht met een thema waar steeds 5 figuren terugkomen zoals is te zien in dit filmpje (https://vimeo.com/157136325) . 1 van die figuren is dus C-bott. C-bott heeft alle kennis in huis. Het doel is om deze C-bott tot leven te wekken door bijvoorbeeld C-bott informatiezuilen te plaatsen, maar ook door C-bott apps aan te bieden waarmee kinderen zich thuis al kunnen voorbereiden op hun ziekenhuisbezoek, eventueel samen met hun ouders.

Een voorbeeld: Bij bijna elk kind wordt er bloedafname gedaan. Nu worden ze direct geconfronteerd met een bloedafname. Straks kies je op een C-bott zuil voor ‘bloedafname’ en zie je in een animatie uitgelegd hoe een bloedafname in z'n werk gaat en, nog belangrijker, wat er met je bloed gaat gebeuren. Je volgt dan bijvoorbeeld de bloedcel naar het laboratorium. Door deze uitleg worden kinderen minder geconfronteerd met onverwachte dingen en leren ze ook beter begrijpen waarom ze bloed moeten afgeven.

C Bott

Omdat er ook een andere partij dit doel in 2016 ondersteunde heeft het ziekenhuis nu rond de 60.000 euro bij elkaar. Om het hele bedrag bij elkaar te krijgen en het geheel werkend te krijgen hebben we het JKZ voorgesteld om het doel te handhaven dit jaar. We hopen dat met de opbrengst van 2017 we genoeg bij elkaar hebben gefietst om dit doel te verwezenlijken en C-bot werkend te krijgen.

Het is misschien goed om te weten dat het bedrag van 2016 (€28.719) nog steeds bij de Stichting Den Haag - Texel geparkeerd staat. Pas als het doel C-Bot uitgevoerd kan worden maken wij het bedrag of bedragen over als de offerte en later het faktuur ontvangen is. Elke cent die de deelnemers bij elkaar hebben gefietst komt zo te goede van het doel en verdwijnt niet in een grote pot waar wij geen controle over hebben.

We hopen en gaan ervan uit dat de deelnemers van 2016 en 2017 zich in bovenstaande kunnen vinden er weer vol voor willen gaan. Aan de Stichting Den Haag - Texel zal het niet liggen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
5 donaties
€ 35,00
Doel: € 300,00
11%

Deze actie is gesloten.