Fiets voor Marcel uit Aalst Waalre | Geld inzamelen
 
 

Fiets voor Marcel uit Aalst Waalre

De driewielfiets van Marcel de Pon uit Aalst is gestolen! Actie voor een nieuwe fiets!

Klik voor het laatste nieuws hierboven op het tabblad 'Updates'. Daarin onderandere het bericht dat de fiets bij elkaar is gespaard en dat deze inmiddels is geleverd!!

Dinsdag 14 april las ik in het Eindhovens Dagblad het verhaal van Marcel de Pon. Zijn speciaal aangepaste driewielfiets was gestolen! Wie doet nou zo iets dacht ik!

Marcel ken ik van vroeger. We zaten op basisschool, St. Christoffel in Aalst, bij elkaar in de klas. Helaas heeft dit niet lang mogen zijn omdat Marcel, na een medische fout bij een relatief eenvoudige ingreep aan zijn amandelen, gehandicapt is geraakt. Hij werd een jongetje met een beperking en had speciale hulp nodig. Hij heeft alles weer opnieuw moeten leren zoals lopen, praten en fietsen.

Om zich tegenwoordig te kunnen verplaatsen in het dagelijks leven maakte Marcel dankbaar gebruik van een speciaal aangepaste driewiel fiets. Deze fiets blijkt nu dus gestolen!
De fiets past vanwege zijn grootte niet in de berging van zijn appartementje dus daarom werd de fiets buiten gestald. Behalve het gewone fietsslot zat het met een heel dikke ketting aan een metalen buis aan het appartementencomplex vast. De fiets stond buiten dus helaas keert de verzekering daarom niet uit.

Omdat zo'n speciaal aangepaste Easy Rider driewielfiets een kostbaar voertuig is heb ik het idee opgevat om, in overleg met zijn zus Natasja, een doneeractie op te zetten. De meesten mensen in Aalst kennen de trieste familiegeschiedenis van Marcel wel en weten dan ook hoe erg hij zou zijn geholpen met een nieuwe fiets.

Het zou toch geweldig zijn dat me hem met hulp van onze dorpsgenoten, oud-klasgenoten en bekenden kunnen helpen aan een nieuwe fiets? Namens zijn zus alvast hartelijk dank voor uw donatie!

Rick Wesselink, Aalst-Waalre

Rick Wesselink
24-04-2020

Wederom een update; gisteren, 23 april, werd Marcel verrast door leverancier Van Raam. Geheel onverwacht en bij wijze van verrassing stond hij nu al voor de deur met de nieuwe fiets!

Ter plaatse is de fiets middels aanpassingen afgesteld op Marcel zodat hij weer comfortabel op zijn gloednieuwe fiets kan rijden. Het eerste proefritje? Naar zijn zus Natasja die ook meteen een foto heeft genomen van de nieuwe fiets met trotse berijder!

We zijn de leverancier dankbaar dat deze zo snel heeft kunnen leveren en ook zijn steentje heeft bijgedragen in de (transport)kosten. Tevens heeft hij een dik nieuw slot meegeleverd zodat de fiets goed kan worden beveiligd. Om diefstal nog meer te bemoeilijken heeft een aardige buurman een garagebox ter beschikking gesteld waar Marcel, tegen een acceptabele vergoeding, de splinternieuwe fiets in mag stallen!

Het meest dankbaar zijn we uiteraard jullie; alle donateurs! Zonder het benodigde bedrag, dat in een recordtempo bij elkaar is verzameld, was dit alles niet mogelijk geweest. 

Nogmaals heel veel dank!
Natasja de Pon en Rick Wesselink


Rick Wesselink
21-04-2020

Even een update; er is inmiddels contact geweest met de leverancier van de speciale fiets.
We hebben onder andere de vraag gesteld wat de eventuele extra kosten zijn van een goede verzekering en we onderzoeken de aangeboden optie van een aangeboden garagebox vlakbij het appartementencomplex om eventueel de fiets te stallen waardoor diefstal in de toekomst diefstal bemoeilijkt wordt.

Tevens krijgen we medewerking van de leverancier in de vorm van een korting waarmee ook hij een duit in het zakje doet. De exacte leverdatum en voorwaarden moeten nog worden besproken maar er is schot in de zaak. Laten we hopen dat Marcel zo snel mogelijk weer op de fiets kan!

Het doet ons ook goed te zien dat er nog gedoneerd wordt. Met dit extra geld kunnen de benodigde aanpassingen en anti-diefstal maatregelen bekostigd worden dus donaties zijn nog altijd welkom!

Uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang via deze website.

Nogmaals heel veel dank!
Natasja de Pon en Rick Wesselink


Rick Wesselink
17-04-2020

Wat een geweldige reacties hebben we mogen ontvangen de afgelopen twee dagen en wat een steun en support! Om stil van te worden. 

Toch wil ik wat kwijt; namens Marcel's zus Natasja en mijzelf heel erg bedankt voor de lieve en hartverwarmende berichten, genereuze donaties en de hulp die vanuit zoveel kanten is aangeboden!

Het benodigde bedrag is in een recordtijd bij elkaar gespaard! Extra donaties zijn uiteraard nog altijd welkom, de aanpassing van de standaardfiets, een anti-diefstal tracker om ervoor te zorgen dat de nieuwe fiets niet zomaar ongezien kan worden weggenomen en wellicht nog een hekwerkje buiten het appartementencomplex om de fiets heen zodat diefstal onmogelijk wordt gemaakt.

We houden jullie uiteraard op de hoogte en gaan de leverancier berichten. 
Wordt vervolgd
!

Nogmaals heel veel dank!
Natasja de Pon en Rick Wesselink


 

Laat een reactie achter

151 donaties
€ 3.380,00
Doel: € 3.000,00
112%