Familie te winkel

Familie te winkel | Geld inzamelen
 
 
Familie steenrijk straatarm

 

Dag lieve mensen, 
‘Steenrijk, Straatarm’ (SBS6) komen wel vaker schrijnende verhalen langs, maar het verhaal van de familie Te Winkel gisteren kon echt geen enkel hart onberoerd laten.
Alleenstaande vader Robert heeft een schuld van 70.000 euro en moet nu met zijn vier kinderen van 70 euro per week rondkomen.
SCHEIDING EN FAILLISSEMENT
Na een scheiding vijf jaar geleden zag Robert zijn eigen bedrijven failliet gaan en bleef hij achter met de zorg voor de kinderen én een enorme restschuld. Maar ondanks het feit dat het gezin nauwelijks rond kan komen, is er duidelijk liefde in overvloed. Het gezin ruilt een week van huis en leven met Lorenzo en Gaston, twee Leidse hoteleigenaren. Ook deze beide heren hebben zich ingezet voor deze lieve familie.
 
CADEAU VOOR HUN VADER
In Leiden kunnen Robert en zijn kinderen hun ogen nauwelijks geloven als ze het luxe leven van Lorenzo en Gaston binnenstappen. En de verrassing is compleet als ze de envelop met het weekbudget openen: er zit maar liefst 1300 euro in. Heel wat meer dan hun gebruikelijke 70 euro en kinderen krijgen het dan ook even te kwaad als ze al dat geld zien. Genoeg euro’s om heel wat leuks van te doen en de familie maakt er dan ook een heerlijke week van. De kinderen krijgen nieuwe schoenen, het gezin gaat naarThe Lion King én de kinderen kopen als verrassing een gegraveerde armband voor hun vader.
OVERLEVEN IN PLAATS VAN LEVEN
Als de ruilweek is afgelopen en Lorenzo en Gaston voor het eerst Robert en zijn kinderen ontmoeten, vertelt Lorenzo onder de indruk te zijn van hoe Robert het rooit met zijn gezin. En dan legt hij precies zijn vinger op de zere plek: “Wij hebben ons wel heel erg gerealiseerd in deze week dat het voor jou een soort overlevingsstrijd moet zijn elke week. Je bent de hele week aan het overleven in plaats van leven.” En dat komt hard binnen bij Robert, die in tranen aan de mannen vertelt: “Ik ben jullie heel dankbaar.
 
Hoe mooi zou het zijn als we dit lieve gezin kunnen helpen?  Ze hebben zoveel liefde voor elkaar. 

 

Dit heb ik overgenomen van een andere donatie in de hoop dat er noch meer mensen deze actie zien om zo deze familie te helpen.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

6 donaties
€ 100,00
Doel: € 70.000,00
0%