Fagenbehandeling voor Zaïra in Georgië

Fagenbehandeling voor Zaïra in Georgië | Geld inzamelen
 
 
Bacteriofagen behandeling in Georgië

Zaïra is 12 jaar oud en kampt al sinds haar vierde met steeds terugkerende blaasontstekingenen darmproblemen. Hierdoor slikt zij al 8 jaar lang antibiotica.

De functie van haar blaas is door alle ontstekingen verslechterd waardoor zij o.a soms niet voelt wanneer ze naar de wc moet en dan 'te laat' is... helemaal op deze leeftijd erg vervelend en haar zelfvertrouwen heeft hierdoor ook een flinke deuk opgelopen. Ook heeft Zaïra  regelmatig erg veel pijn in haar blaas, zij en darmen.

Sinds haar vierde zijn wij onder behandeling in het Isala in Zwolle. Ook zijn wij in AMC Amsterdam geweest. Hier werd verteld dat ze last had van Obstipatie en daardoor de blaasontsteking elke keer zou krijgen. Meer dan een jaar lang heb ik Zaïra haar darmen gespoeld. Dit was geen pretje voor een 9 jarig meisje!! 2 jaar geleden is ze geopereerd aan haar plasbuis en leek het beter te gaan, maar ook dat was van korte duur. De blaasontstekingen kwamen terug en kuur na kuur volgde weer. Door de antibioticakuur kwamen er ook klachten bij, waaronder het regelen haar lichaamstemperatuur wisselde erg. Van heeeel koud naar heel heet, waardoor ze heel erg "naar" werd. We hebben al van alles gedaan om de blaasontsteking onder controle te krijgen. Van bekkenbodem fysiotherapie tot aan de plas en poep trainingen. Op dit moment  weten de artsen het ook niet meer en kunnen helaas niets meer voor haar doen. Nu zit ze ook weer aan een antibioticakuur van 3 maanden. Dit betekend dat zij de rest van haar leven veel pijn zal hebben en antibiotica zal moeten blijven gebruiken. Buiten dat de klachten van de antibiotica alles behalve prettig zijn bestaat de kans dat zij resistent zal worden voor antibiotica met alle gevolgen van dien. Op social media lazen wij de laatste tijd van alles over bacteriofagenen op tv werd er bij dokters van nu aandacht aan besteed. Een in nederland nog onbekende behandeling. Bacteriofagen zijn kleine virusjes die de bacterie definief verslaan. Deze virusjes injecteren de bacterie en laten vervolgens de bacterie exploderen waardoor deze dus definitief verdwijnt. Een gezonder sneller, goedkoper en vele malen effectiever alternatief voor antibiotica. bacteriofagenbehandeling zou Zaïra kunnen helpen! Wij hebben ons hierin verdiept en gesproken met de moeder van Marit Bakhuis. Zij heeft deze behandeling ondergaan en is al 1,5 jaar antibiotica vrij. Zij had exact dezelfde klachten als Zaïra. Hierna hebben wij t voorgelegd aan haar behandelend arts en huisarts. Helaas is deze behandeling in nederland niet mogelijk. Nederland staat nog maar aan het begin van de bacteriofagen behandelingen en er zullen hier eerst testen en onderzoeken gedaan moeten worden voordat deze behandeling goedgekeurd is en uitgevoerd mag worden. Iets wat nog jaren zal duren. Wij zullen hiervoor naar Georgië moeten. Hier werken ze al jaren met bacteriofagen en boeken ze de meest wonderbaarlijke resultaten!  Helaas is het zo dat de zorgverzekering niet dekt omdat het om een behandeling in het buitenland gaat... we zijn dus veel geld nodig om onze Zaïra te kunnen helpen. In totaal zal het hele traject minimaal 8000 euro gaan kosten. Helaas hebben wij dat geld op dit moment niet en willen bij deze dan ook heel graag jullie hulp inroepen om Zaïra  te helpen op een kans naar genezing en haar weer een pijnvrije toekomst te geven.

Wij hebben inmiddels contact gelegd met de Eliava kliniek in Georgië via Lydia Bakhuis en de eerste stappen zijn gezet om een passende bacteriofaag te vinden of om de bacteriën die Zaïra  steeds zo plagen definief uit te schakelen. Inmiddels weten we dat  meerdere bacteriën regelmatig de boosdoener zijn van haar ontstekingen. Voor deze behandeling hebben ze in Georgië de fagen paraat maar belangrijk is om te weten of dat dit de enige bacteriën zijn of dat er nog meer soorten zijn die haar plagen. Daarom heeft de kliniek besloten Zaïra naar Georgië te halen om urine onderzoeken te doen en een scan te maken van haar blaas om zo exact uit te zoeken welke fagen passend zijn voor haar klachten. Wij zullen 14 dagen in Georgië moeten verblijven. Dit om de behandeling goed op te kunnen starten en de artsen kunnen Zaïra dan nauwlettend in de gaten houden. Het liefste op korte termijn, zodat Zaïra een nieuwe start kan maken op het voortgezet onderwijs... 

Alvast bedankt,  

Ron Bendijk en Diane Lugtenberg 

Diane Lugtenberg
12-04-2019

Update....

Wij hebben het bedrag ondertussen al een weekje of twee bij elkaar.

Zaïra en ik zijn ondertussen in Georgië voor de behandeling.

Wij verblijven tot 20 april in Georgië.

Afgelopen maandag 8 april was de eerste dag dat we in de kliniek waren, hebben ze onderzoeken gedaan. Eerst via katheter urine afgenomen om deze op kweek te zetten. Daarna hebben ze scan gemaakt met ultra sound, eigenlijk het zelfde idee als echo. Daar konden ze direct al zien dat Zaïra alweer een ontsteking in haar blaaswand had. Het is gewoon bizar dat dit niet in Nederland gedaan wordt. Het is nu wachten op de eerste uitslagen van de urinekweek 

Dinsdag 9 april was de kliniek gesloten ivm een herdenkingsdag. 

Woensdag 10 april was de eerste uitslag binnen. Ze had weer bacteriën in haar urine zitten. Ze was net drie weken gestopt met de antibiotica kuur . Dus binnen drie weken alweer een blaasontsteking.  Ze hebben Zaïra gecatheterd en daarna via katheter een klein beetje fagen in haar blaas gespoten. Daarna nog wat fagen zalf aangebracht. Toen nog 2 minuten met infrarood over haar buik heen. Dit moet helpen de blaaswand weer te genezen en dat was de eerste behandeling.  

Donderdag 11 april hadden we even een evaluatie gesprek om te kijken of ze geen allergische reactie of pijn had door het inbrengen van de fagen. Dit was niet het geval. Nu hebben ze eerst infrarood gedaan een halve minuut langer dan de dag ervoor. Ze hebben weer gecatheterd en een vol flesje fagen  via katheter in haar blaas gespoten.


293 donaties
€ 8.315,00
Doel: € 8.000,00
103%

Deze actie is gesloten.