Extending a Hand to Venezuela

Extending a Hand to Venezuela | Geld inzamelen
 
 
Verzending van medicijnen en benodigdheden naar Venezuela

Geachte heer/mevrouw

Wij schrijven u namens ‘’Stg. Multicultureel Viva Venezuela’’ (MVV) een non-profit organisatie opgericht door Venezolanen woonachtig in Nederland. Wij zijn al ruim 16 jaar bezig om onze rijke cultuur, geschiedenis en tradities te delen met de Nederlandse samenleving. Hierbij benadrukken we ook de fundamentele waarden, inclusief het respecteren van de mensenrechten en uiteindelijk het bekendmaken van de humanitaire hulpprojecten voor de bevolking van Venezuela.

U heeft waarschijnlijk al gehoord van de politieke en economische crisis welke zich momenteel in Venezuela voortdoet. Deze verschrikkelijke situatie resulteert nu in een van de grootste crises ooit in ons land. Helaas is de gezondheidssector het gebied welke momenteel door de economische, politieke, en sociale situatie het hardste getroffen wordt. Dit wordt bewezen door de dood van zuigelingen, kinderen, volwassenen en ouderen door een tekortkoming van medicijnen, babymelk en vitaminen en ook door een massaal tekort van basismedicatie (b.v. paracetamol, antibiotica, etc.) in de ziekenhuizen. In aanvulling op deze schrijnende situatie is er ook sprake van een verslechtering van de faciliteiten in de belangrijkste ziekenhuizen in heel het land. Deze ziekenhuizen verzorgen meer dan 80% van de bevolking.

Betreffende de beschikbare medicatie, de situatie is erg zorgelijk: meer dan 80% van de ziekenhuizen zijn niet meer operationeel door een tekort aan injectiespuiten,  bloeddrukmeters, catheters, gazen en chirurgisch gereedschap. Het probleem wordt nog erger wanneer de apotheken en drogisterijen  de noodtoestand uitroepen wegens een tekort van 90% op alle soorten medicatie. Als gevolg is de resterende medicatie drastisch in prijs gestegen en inmiddels voor de meeste mensen  onbetaalbaar geworden.

Om deze ernstige situatie kenbaar te maken, heeft onze organisatie een campagne opgericht ‘’Extending a Hand to Venezuela’’ waarmee wij vanuit Nederland hulp willen bieden.

Omdat wij geen enkele vorm van subsidie ontvangen verwelkomen wij ook alle mogelijke financiële giften die ons helpen om de kosten te dekken om zo mogelijk nog meer medicatie zelf aan te kopen en te verschepen naar Venezuela. Wij doen dit alles omdat we geloven dat wij hiermee kunnen bijdragen aan de nodige veranderingen in ons land ongeacht waar we zijn of waar we leven wij houden Venezuela in ons hart.

De steun en de donaties gegeven door u vertalen zich direct in het redden van levens en het verstrekken van hoop. In ieder geval garanderen wij u dat de donaties terechtkomen bij diegenen die dit het meeste nodig hebben.

Indien u meer informatie wenst of ons wilt contacteren, aarzel dan niet om ons te benaderen via e-mail, telefoon of Facebook. Daar vermelden we meer informatie, niet alleen over onze organisatie maar ook over de huidige situatie in Venezuela en hoe men kan bijdragen om diegenen in nood te helpen.

Bij voorbaat dank voor uw steun en medeleven.

Met vriendelijke groeten,  
Namens Multiculturel Viva Venezuela.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

3 donaties
€ 55,00
Doel: € 12.000,00
0%

Deze actie is gesloten.