Ethiopie Xperience

Ethiopie Xperience | Geld inzamelen
 
 
Ethiopië Xperience

Ethiopië Xperience 
2 weken lang in Ethiopië om kinderen met een beperking te kunnen laten sporten. Helpt u mee door een bijdrage te leveren zodat deze kinderen een mooie toekomst tegemoet gaan?

 

Wie ben ik?

Ik zit in mijn 2e leerjaar van de opleiding Sport en Bewegen van het ROC van Twente. Zelf vind ik het altijd erg leuk om te sporten. In Nederland is het een van de normaalste zaken dat wij hier kunnen sporten. In Ethiopië is dat helaas niet het geval. Kinderen met een beperking worden daar vaak buitengesloten en kunnen niet sporten.

 

Wat zijn SPAT-trainers?

Sport and physical activity trainers zijn mensen met een handicap die sportlessen bieden aan kinderen met een handicap. Deze mensen beginnen in november met hun opleiding en zo kunnen wij in februari goed helpen in hun proces. De SPAT-trainers zijn erg belangrijk in het leven van een kind met een beperking. Dit is omdat de kinderen zo een goed toekomstbeeld krijgen + een goede sportles. 

Omdat wij allemaal geld ophalen gaat er een groot gedeelte naar de salarissen van deze mensen zodat deze mensen kunnen blijven werken.

 

De reis

Met een paar andere studenten van de opleiding gaan wij in februari 2 weken naar Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië. We gaan naar speciale scholen in Ethiopië om daar ook mee te doen tijdens de sportlessen. Hierbij ontmoeten wij de toekomstige SPAT-trainers en kunnen wij onze kennis op hun overbrengen. Wij brengen ook materiaal mee voor deze SPAT-trainers en kinderen, zodat zij meer hebben om mee te sporten. Elke €1000,- is een jaar salaris voor een SPAT-trainer. 

 

Wilt u ook graag dat deze kinderen weer mee doen in de maatschappij en plezier hebben in het sporten? Donneer dan nu!

 Alvast hartelijk bedankt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 720,00
1%