Eten en opleiding voor schoolkinderen in Gambia

Eten en opleiding voor schoolkinderen in Gambia | Geld inzamelen
 
 
Stichting HELPENDE HANDEN VOOR GAMBIA vraagt om uw hulp...

 
 
Kinderen in Gambia hebben uw hulp nodig
voor een betere toekomst

Wij vinden het heel normaal dat wij een huis met verwarming en elektriciteit hebben,
dat wij 3x per dag eten, een dak boven ons hoofd hebben en onszelf goed kunnen kleden.
Allemaal hele normale dingen, waar wij als mens gewoon niet meer over nadenken, totdat er iets gebeurt… Onlangs viel bij ons in Almere, maar ook in Naarden en Huizen de stroom voor enkele uren uit, dat was meteen een compleet drama...

Geen koffie kunnen zetten, geen verwarming, de zendmast uitgevallen, geen mobiel verkeer meer, geen radio, televisie en internet...Ineens liepen wij enkele uren in het “Stenentijdperk”! Verkeerslichten deden het niet meer, rolluiken van winkels gingen niet open, winkels sloten hun deuren, want men kon niet meer pinnen en dat alleen maar, doordat wij enkele uren geen stroom hadden., dat was balen zeg...

Wat zou het betekenen als wij geen stroom en geen water meer zouden hebben?


De eerste levensbehoefte voor een mens zijn, eten, drinken, een dak boven je hoofd om te kunnen schuilen. Wil je in het leven verder komen, dan weten wij allemaal, dat een goede opleiding ook noodzaak is, zeker in onze westerse maatschappij, maar waar eigenlijk niet?

  
Wat wij allemaal als vanzelfsprekend aannemen, is in Afrika helemaal ziet zo vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld eens aan 10 km lopen om 20 liter water te halen, daar zouden wij toch niet aan moeten denken? Twee of meer dagen niet eten is voor ons ook ondenkbaar, toch? Wat leven wij toch eigenlijk in een luxe maatschappij, dat wij dit wel allemaal als eerste levensbehoefte hebben, wij zijn een gezegend volk wat dat betreft, een van de rijkste landen ter wereld!

In Afrika is dat gemis van deze eerste levensbehoefte “heel normaal”, maar dat is natuurlijk niet normaal, wij zouden zo niet lang kunnen overleven. Vandaar dat wij geheel onverwachts betrokken zijn geraakt bij een lagere basisschool in Tanji in The Gambia. Op deze school, The Lower Basic School in Gambia, zitten 2000 kinderen, het lijkt wel een fabriek. Er zitten ook 27 kinderen die geestelijk en/of lichamelijk gehandicapt zijn. Er is echte nood op die school..

 

Help de mensen in Afrika zelf, i.p.v. kansloos naar Europa laten komen...


Men heeft behoefte aan eten, want veel kinderen krijgen amper te eten en zitten met een lege maag op school. De school heeft amper leermiddelen, denk aan leerboeken, schriften, papier, pennen, gummen, zaden voor de schooltuinen allemaal basis dingen voor een goede opleiding van een kind. Mensen vluchten vanuit Afrika naar Europa, waar men een nieuw en beter leven denken te kunnen opbouwen, wij snappen hun behoefte echt wel, want Europa heeft alles, toch?.

Wij weten allemaal de keiharde realiteit, de meeste slagen niet in hun missie en hebben geen opleiding genoten. Vele van hen zijn “drop outs”, zijn dus zonder enige opleiding kansloos, zeker in Europa. Dit verzin ik niet, maar dat zegt een leraar van de school, Lamin Koopmans,  zelf tegen ons, een van de insiders die het echt kan weten.

Zelf denk ik dat wij de mensen beter daar ter plekke kunnen helpen met een beter leven.

Hen een goede opleiding geven en zorgen voor een gevulde maag als de kinderen naar school komen.
Eten alleen helpt iemand niet vooruit, als je iemand een vis geeft, houd je die persoon in leven. Geven wij die persoon samen met elkaar een hengel en leren wij hem of haar vissen, dan houd men zichzelf in leven, daar heeft iemand veel meer aan in het leven, toch?.

Daarom gaan wij ook een stichting opzetten

Wij gaan de kinderen van de Lower Basic School in Tanji in The Gambia, een betere toekomst te geven…
Een pen en een schriftje maakt de kans op succes zoveel groter, het hoeft allemaal niet zoveel te kosten.
Voor ons is een donatie amper enige moeite, maar uw donatie gaat daar zoveel voor die kinderen betekenen, u kunt een bijdrage leveren aan een beter leven van hulpbehoevende kinderen! Geven aan minder bedeelden en hulp behoevende kinderen geeft zoveel voldoening, dat merken wij nu zelf persoonlijk ook mee.

Wij hebben een jonge en gepassioneerde leraar leren kennen, Lamin Koopmans, iemand waar wij dagelijks contact mee hebben die ons overal bij zal gaan helpen. Er gaan nu ook al mensen vanuit onze netwerken naar Lamin Koopmans toe en steken de handen uit de mouwen en helpen daar ter plekke bij die school en nemen van alles mee, allemaal met prive gelden..

Dit is een actie voor de oprichtingskosten van de Stichting.

Denk o.a aan de ( notariskosten, statuten deponeren en inschrijving KvK) voor de nieuwe Stichting, de kosten bedragen ongeveer €500! Wij willen met uw bijdrage z.s.m. de stichting laten opzetten door een notaris, zodat wij per 01-01-2019 echt goed beslagen van start kunnen gaan, met het actief helpen van de kinderen op de Lower Basic School in Tanji, The Gambia, “The smiling coast of west Africa”

 


Doelstelling van de stichting:

  • 2000 kinderen dagelijks 1 warme maaltijd geven
  • Schoolspullen leveren
  • Duurzame projecten opstarten
  • Voorzieningen in de school verbeteren
  • Kennis en ervaringen delen en overdragen

 

Wij hebben heel hard de financiële middelen nodig, om deze Stichting op te kunnen zetten en om snel van start te kunnen gaan.

Met uw hulp en betrokkenheid gaat dat zeker snel lukken. Mocht u dit project een warm hart toedragen en het initiatief van harte willen steunen, dat is waarschijnlijk zo, want anders was u niet zover gekomen,...dan hopen wij dat u ons ook financieel zou willen helpen met uw bijdrage. Wij houden u dan ook d.m.v. de updatesectie en onze Facebook pagina op de hoogte van de verdere ontwikkelingen..

Bedankt voor uw kostbare tijd en aandacht en als u ons ook financieel gaat steunen, dan willen wij u bij deze, ook namens de kinderen van de Lower Basic School in Tanji, in The Gambia, van harte bedanken voor uw betrokkenheid en uw gulle gave.

Rest ons u verder nog een hele fijne, prettige en positieve dag toe te wensen.

Het team met een warm hart voor de kinderen op de Lower Basic School in Tanji, in The Gambia.

 


Mieke Bouquet, Jerry Bosschart en Christo Cornelissen

 

 

 

 

 


 
 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
10 donaties
€ 305,00
Doel: € 500,00
61%

Deze actie is gesloten.