Er is niets mooier dan de glimlach van een kind

Er is niets mooier dan de glimlach van een kind | Geld inzamelen
 
 
met uw hulp laten wij de kinderen in ons eigen land weer even lachen in moeilijke tijden.

Armoede, iedereen kent het.                                                                                               Armoede komt steeds meer voor in Nederland. Het aantal mensen dat maandelijks te weinig geld overhoudt om van te leven neemt elk jaar toe. Ook langdurige armoede neemt in ons eigen land steeds meer toe. 

Vooral Kinderen zijn de dupe
In Nederland leven twee op de tien kinderen in armoede. Steeds meer kinderen worden de dupe doordat hun ouders de maandelijkse rekeningen niet meer kunnen voldoen. dit aantal stijgt snel omdat de maandelijks lasten van de bevolking steeds meer stijgen. Kinderen die in armoede leven kunnen niet naar een (sport)vereniging, geen verjaardagsfeestje geven, geen nieuwe kleding kopen, niet mee op schoolreisje en ze moeten het doen met tweedehands kleding. Ook worden deze kinderen vaker gepest op school omdat ze niet mee kunnen doen met de modetrends. Kinderen die in armoede leven voelen zich schuldig en trekken zich vaak terug omdat ze merken dat hun ouders verdrietig zijn. Veel kinderen nemen een baantje als vakkenvuller of krant/folder bezorger en kopen van dit kleine beetje geld vaker eten voor hun ouders dan wat voor hun zelf. Veel van deze gezinnen moeten van 40 euro per week rondkomen en zijn aangewezen op de voedselbank.

Wat doen wij?
Wij hebben contact met Winkeliers, groothandels en fabrieken die wisselen van hun collectie waarbij zij de oude collectie van hen aan ons doneren of voor een symbolisch bedrag aan ons verkopen, dit varieert van sokken/ondergoed tot (sport)schoenen en (sport)kleding en natuurlijk speelgoed. Al deze artikelen delen wij dan weer uit aan de kinderen die deze het best kunnen gebruiken. Ook maken wij het mogelijk dat de schrijnende gevallen eens een dagje uit kunnen naar een dierentuin, pretpark of museum. Tevens verassen wij een aantal kinderen op hun verjaardag met een echt verjaardagsfeest ,tevens bezoeken wij ziekenhuizen, opvanghuizen, en diverse andere instellingen. De kinderen verassen we met een mooi cadeau, dit kan een knuffel zijn of ander speelgoed, er is namelijk niets mooier dan de glimlach van een kind!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 30,00

Deze actie is gesloten.