Engelse les op Lesbos via Movement on the Ground

Engelse les op Lesbos via Movement on the Ground | Geld inzamelen
 
 
Engelse les geven aan vluchtelingen op Lesbos

Om de vluchtelingen op Lesbos een zinvolle dagbesteding te geven en ze een toekomst te bieden, wordt in de vluchtelingenkampen Engelse les aangeboden. Dit gebeurt door vrijwilligers.

Mijn verhaal:
In september 2017 startte ik de opleiding tot docent Engels. In december kreeg ik te horen ongeneeslijk ziek te zijn... Ik maakte mijn stage af voor ik begon aan mijn persoonlijke bucketlist, herinneringen maken met mijn kinderen en tijd voor mezelf... Mijn opleiding kwam even op een 2e plek. 
Dankzij medicijnen gaat het nog steeds redelijk goed met me, mede waardoor ik verder wil kijken, hoe ik me nog nuttig kan maken in de beperkte tijd die mij nog rest. Toen zag ik de oproep van Movement on the Ground, waarin ze docenten Engels zoeken voor de vluchtelingen op Lesbos!

Alsof alles op z'n plek valt... mijn opleiding... mijn ziekzijn... mijn behoefte om nog verschil te kunnen maken in het leven van mensen.

Enige wat ontbreekt zijn de middelen voor huisvesting en levensonderhoud ter plaatse. Volgens de schattingen van MotG komt dit neer op ca. 500 euro per week. Ik wil heel graag, als het mij gegeven is, tussen de 5 en 10 weken mij inzetten voor mijn minder fortuinlijke medemens, hetgeen betekent dat ik dus ca. 5000 euro nodig heb om van 1 oktober tot midden december daar te helpen.

Willen jullie mij helpen om deze grote wens op mijn nieuwe bucketlist te verwezenlijken, dat ik mij in deze levensfase nog zo zinvol mag inzetten voor de vluchtelingen, waardoor ik mijn droom 'docent zijn' alsnog op deze bijzondere wijze kan verwezenlijken??

Alles wat meer gedoneerd wordt dan ik nodig heb, zal ik overmaken aan de hulpverleningsinstanties.

Eva Houtjes Kieskamp
14-10-2018

Inmiddels ben ik twee weken op Lesbos actief. Movement on the Ground maakt werkelijk verschil, hier op Kara Tepe, waar ik gestationeerd ben, maar ook op Moria en in de Olive Grove. Ik zal met heel veel liefde het geld dat ik niet nodig heb, hier op het eiland 'achterlaten' d.w.z. de vele mooie initiatieven die hier zijn financieel ondersteunen met een bijdrage.
Zo is er de organisatie Shower Power, die vrouwen en meisjes uit Moria even laat douchen, er is een project voor mensen met een visuele beperking, er wordt kleding en schoenen uitgegeven aan de vluchtelingen, maar soms is het er gewoon niet... We gaan de winter tegemoet en er is genoeg om te wensen voor deze mensen. 

Dus.... ik heb voldoende geld gedoneerd gekregen om hier tien weken te verblijven, maar alles wat extra binnen komt, stort ik aan organisaties op het eiland die het geld hard kunnen gebruiken om hun werkzaamheden te continueren!

Allemaal heel hartelijk dank voor jullie hulp en steun!!!

Liefs,
Eva


74 donaties
€ 4.920,00
Doel: € 5.000,00
98%

Deze actie is gesloten.