EMC Education for the Mentally Challenged

EMC Education for the Mentally Challenged | Geld inzamelen
 
 
Vergroot de wereld van een kind met een verstandelijke beperking!

Mensen met een verstandelijke beperking worden nog vaak in Afghanistan buitengesloten, weggestopt, gediscrimineerd en leven vaker in armoede. Ze worden niet serieus genomen en hebben geen kans op een goede onderwijs of werk dat bij hen past. Er zijn geen voorzieningen voor deze kinderen en ouders weten er meestal geen raad mee.

Wij geloven in een wereld waar kinderen met een beperking net als iedereen een goed en actief leven kunnen hebben. Een wereld waar ze eigen keuzes mogen maken, midden in de samenleving en zich verder kunnen ontplooien. Daarom hebben wij de allereerste school in Afghanistan geopend genaamd EMC 'Education for the Mentally Challenged'. Deze school heeft veel kosten en grote verantwoordelijkheid. Hierbij kan je denken aan de transportkosten, docentenvergoeding, schoolmateriaal, etc.

Om de EMC school draaiend te houden moeten wij vanuit Nederland maandelijks een bedrag rond 1000 euro financieren. Dit is een behoorlijk hoog bedrag en we hebben er wat hulp bij nodig.
Met jouw bijdrage help je ons de wereld van mensen met een verstandelijke beperking vergroten. Alle beetjes helpen.

MET JOUW BIJDRAGE HELP JE ONS DE EERSTE SCHOOL VOOR VERSTANDELIJKE GEHANDICAPTEN IN AFGHANISTAN LOPEND TE HOUDEN EN UIT TE BREIDEN DOOR HEEL AFGHANISTAN.

Deze school is kleinschalig als pilot project opgezet, om af te tasten hoe zo'n voor Afghanen nog onbekende voorziening wordt ontvangen. Tot onze verbazing is er echter zo veel vraag naar, dat er inmiddels al meer dan 800 aanmeldingen in 1 provincie zijn binnengekomen! Ouders met een verstandelijk beperkt kind zijn blijkbaar erg belangstellend en willen dolgraag een verandering. Om dit mogelijk te maken is ons volgende doel om een grotere school te bouwen waar we veel meer kinderen met een verstandelijke beperking onderwijs kunnen bieden.

 

 



Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.








237 donaties
€ 5.300,00
Doel: € 10.000,00
53%