Eindelijk weer kunnen leven ...

Eindelijk weer kunnen leven ... | Geld inzamelen
 
 
Na een zware scheiding willen wij als gezin weer kunnen leven en ons huis behouden ...

Hallo,

Laat ik beginnen dat ik dit met heel veel pijn in mijn buik doe omdat ik altijd mijn zaken zelf wil oplossen zonder de hulp van anderen. Helaas gaat dat momenteel niet meer lukken waardoor ik deze noodroep nu echt moet gaan doen.

Achtergrond

Na een zware scheiding is een alimentatie vastgesteld die meer dan de helft van mijn netto inkomen van toen bedroeg. Op dat moment was het al vrijwel onmogelijk om dit elke maand te moeten voldoen maar ondanks dat heb ik mijn verplichting iedere maand netjes vervuld. Toch heb ik destijds via een juridische weg deze alimentatie moeten aanvechten met als resultaat een juridische blunder van de rechtbank waardoor mijn alimentatie welgeteld 25 euro per maand werd gecorrigeerd en ik voor 10.000 euro aan advocaatkosten achter bleef. Deze rekeningen hangen nu als een molensteen om mijn nek en die van mijn gezin.

Vorig jaar kwam ik er achter dat mijn ex ondertussen misbruik maakt van haar positie door een baan te vinden maar dit niet op te geven EN ondertussen de alimentatie op te blijven eisen. Daarnaast heeft ze al enkele jaren een nieuwe relatie maar weigert ze om te gaan samenwonen omdat, zoals ze zelf zegt, daarmee haar recht op alimentatie komt te vervallen. Ondanks meerdere verzoeken blijft ze weigeren en heb ik momenteel maar 1 mogelijkheid: opnieuw een juridisch proces opstarten met alle financiële gevolgen van dien.

Eind 2016 raakte ik zelf mijn baan kwijt door een reorganisatie en ben 2 maanden werkeloos geweest. In deze maanden bleef mijn ex de volledige alimentatie eisen met het dreigement het LBIO in te schakelen als ik niet zou betalen. Ook in deze periode waarin ik een uitkering kreeg, heeft zij de volle alimentatie ontvangen en heb ik hiervoor een lening moeten afsluiten.

Sinds 1 januari heb ik een nieuwe baan gevonden waarbij mijn netto salaris lager is dan daarvoor maar mijn alimentatie een nog hogere druk legt. Maar he, ik heb wel weer een baan. Procentueel gezien betaal ik nu niet 55% maar 63% van mijn netto salaris aan mijn ex partner die ondertussen leeft als een god in Frankrijk. Vakanties, etentjes, shoppen, etc ... terwijl ik zelf al 4 jaar geen vakantie heb kunnen vieren. 

Situatie nu

Op dit moment wordt van mij verwacht dat ik de rekeningen van de advocaat ga betalen wat ik ook graag wil doen. Ondanks meerdere verzoeken hoef ik echter op geen enkele manier op coulantie van de advocaat te rekenen. Daarnaast heb ik de opgenomen lening nog af te lossen en moet ik opnieuw een advocaat in de arm nemen om mijn ex via een juridische weg openheid van zaken te laten geven en haar te dwingen tot een nieuwe berekening waarbij haar inkomen meegenomen worden. 

Verder zou ik het erg fijn vinden als er iets aan ruimte ontstaat zodat ik eindelijk een keer met mijn gezin met 5 kinderen (leeftijd van 1,5 tot 13 jaar) een weekje op vakantie kan naar Texel o.i.d. 

Op dit moment dreigt het scenario dat we noodgedwongen ons huis moeten verkopen en dan nog verder in de schulden komen te staan.

Wat ik hiervoor nodig heb is een flink bedrag: 9.500 euro openstaande advocaat rekeningen, 4.500 euro lening, circa 5.000 nieuwe advocaatkosten en 1.000 euro voor een korte vakantie met mijn gezin. Ik besef heel goed dat dit een flink bedrag is maar advocaten schrijven nu eenmaal met gouden pennen.

Slotwoord

Ik hoop oprecht dat er mensen zijn in dit mooie land die begrijpen dat het soms erg moeilijk is om zelf uit een bepaalde situatie te kunnen komen zonder enige hulp en die mij en mijn gezin willen helpen, hoe klein de hulp ook is. Het klinkt cliché maar elke euro telt en wordt bijzonder gewaardeerd.

Voor een ieder die dit gelukkige nieuwe gezin eindelijk een zonnige toekomst gunnen  ... alvast enorm bedankt.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 20.000,00
0%

Deze actie is gesloten.