Eerlijk wonen Utrecht

Eerlijk wonen Utrecht | Geld inzamelen
 
 
Eerlijk wonen in Utrecht

Hebt u studerende kinderen of bent u zelf student? Dan herkent u het probleem in de studentensteden wel, een oververhitte woningmarkt en absurde huurbedragen voor een kamer van 6m2.

Wij zijn Joy-Ann Duursma en Antal Simmelink en zijn na het afronden van onze studie in Enschede naar Zeist verhuisd. Een nieuwe studie was reden dat wij Enschede achter ons gelaten hebben. Antal is in september 2017 begonnen met psychologie en Joy-Ann startte in hetzelfde jaar met haar pre-master zorgmanagement in Rotterdam. Hoewel huisvesting als primaire levensbehoefte beschouwd wordt, merkten wij als student in Enschede al dat het best wat moeite en tijd, in de vorm van hospiteer avonden, kost om uiteindelijk een prettige plek te vinden voor een toffe studententijd. Toen wij in 2017 als starter een appartementje in Utrecht zochten, kwamen wij al snel tot de conclusie dat dit nagenoeg onbegonnen werk was. Dit was voor ons de reden om uit te wijken naar Zeist.

Als we terugkijken naar onze zoektocht, zien we vaker dat het voor starters en studenten lastig is om een woning te vinden, terwijl zij vaak het geld hiervoor wel hebben. Door deze situatie kwamen wij eind 2018 op het idee om een brug te slaan tussen woonvoorzieningen en (aankomende) studenten en stellen. Dit willen wij bereiken door het opkopen van studio om deze voor een eerlijk bedrag te kunnen verhuren. Tijdens de verhuurperiode geven we de student de mogelijkheid om laagdrempelig contact met ons te onderhouden, zodat zij snel antwoord krijgt op alle vragen omtrent de woning en zo optimaal kunt genieten van een nieuwe levensfase. Opbrengsten van de verhuur zullen daarnaast gebruikt worden voor reparaties, onderhoud en verduurzaming van de studio om zo de woonervaring optimaal te houden en daarnaast een steentje bij te dragen aan het milieu.

Echter in onze zoektocht naar financierders blijken deze weinig trek te hebben in dergelijke projecten, omdat zij vaak voor hogere rendementen zelf woningen kunnen verhuren. Met andere woorden houdt de markt zichzelf op deze manier in stand. Banken willen dergelijke investeringen wel doen op voorwaarde dat de particulier zelf 40% financiert. Wij willen met het bedrag van 39.500 euro deze inbreng financieren. Hiermee kunnen wij een lening krijgen waarmee wij de aankoop van een studio kunnen realiseren, die voor een eerlijke prijs verhuurd zal worden aan een student(enstel). 

Helpt u ons mee om eerlijk wonen in Utrecht mogelijk te maken? Donneer dan nu!
Op onze website, www.happy-homes.nl, onze facebook, www.facebook.com/happyhomesNL en onze instagram, HappyHomesNL kunt u onze ontwikkelingen volgen.

Alvast bedankt, ook namens de toekomstige huurder(s)!
Joy-Ann & Antal.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

1 donatie
€ 15,00
Doel: € 39.500,00
0%

Deze actie is gesloten.