Eens voldoende kunnen slapen

Eens voldoende kunnen slapen | Geld inzamelen
 
 
Als je niet kan slapen van de pijn elke nacht beïnvloed dat alles.

Met enig schaamrood op mijn kaken start ik deze actie. Dit omdat ik normaal de helper ben en niet de vrager. 

Ik ben alleenstaande moeder van een heel mooi klein mensje. Ik ben geboren met een geluxeerde heup die op mijn 4e geopereerd had moeten worden, maar wat destijds over het hoofd gezien is. Ik raakte zwanger en zat al in een zeer vroeg stadium in een rolstoel met ernstige bekkenproblemen. Deze gingen helaas na de zwangerschap niet voorbij. Met revalidatie leek er even lichte verbetering, maar tijdens lichte oefeningen met begeleide fitness is het mis gegaan. Er werd gedacht dat ik even een terugval had voor 6 weken, maar de klachten bleken permanent verergerd en ik moest stoppen met sporten. Ik kon tevens niet meer fietsen.

Mijn kleine bleek een ernstige slaapstoornis te hebben waardoor ik enkele jaren lang, slechts een paar uur slaap per nacht kreeg. Iets wat mijn fysieke gesteldheid eveneens niet ten goede kwam.

Uiteindelijk heeft het ziekenhuis aangegeven dat ze mijn heup niet kunnen opereren vanwege mijn bekkeninstabiliteit, terwijl dit eigenlijk wel zou moeten. De oefeningen om bekkeninstabiliteit te verbeteren mag ik niet doen vanwege mijn heup. Zo bleef ik in een cirkel draaien. Dat was blijkbaar niet voldoende, want 1,5 jaar geleden ging tot 3 keer toe mijn knieschijf uit de kom en na onderzoek bleek dat ook dit met mijn heup en bekkenklachten te maken had. Ik zat opnieuw in een rolstoel en had distrofie in mijn rechterbeen. Tegelijk kwam er nog een chronische ontsteking van het heupgewricht bij toeval aan het licht. 

Je krijgt zo dus een kettingreactie van problemen. Uiteindelijk kreeg ik natuurlijk door 'anders lopen' ook rugklachten. Toch heb ik mijn activiteiten weer geleidelijk opgebouwd, maar sindsdien ben ik ook nog 2 keer gevallen, waarbij ik direct weer heel wat stappen terug doe: Opnieuw een zeer instabiele knie, banden rondom de heup uitgerekt etc. 


Fysiotherapeuten zijn bang om je te behandelen, omdat je teveel klachten hebt die van invloed zijn op elkaar dus het traject gaat telkens zeer moeizaam. 

Al het bovenstaande resulteerde ook in een financieel probleem, want werken ging enkele jaren niet en nu werk ik een paar uur per week, maar dat is niet voldoende om onafhankelijk te zijn van de gemeente en instanties. Van het geld wat ik heb moet ik ook nog autorijden, want ik kan niet fietsen en ook ov (wachten, stukken lopen en als je pech hebt staan) is problematisch, zeker wanneer ik ook mijn kind en / of boodschappen mee moet nemen. Ondanks de adviezen van onafhankelijke en door de gemeente zelf ingeschakelde keuringsartsen, wil de gemeente niet in mijn vervoersprobleem investeren (noch een electrische fiets, noch een taxipas etc). 

Enfin, de kleine slaapt inmiddels goed, maar ik kan maar niet bijtanken. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik door al mijn pijnklachten maar een beperkt aantal uren op mijn matras kan liggen. Ik heb toen gespaard en een wat (voor mijn begrippen) duurder matras gekocht en dit ging 3-4 maanden iets beter maar toen begon de ellende weer. Ik ben doodop in de avond, maar als ik dan naar bed ga weet ik dat ik midden in de nacht wakker word door de pijn dus wacht ik met naar bed gaan en zo blijf ik oververmoeid. 

Enige tijd geleden was de pijn zo heftig dat ik helemaal niet meer kon liggen.  Ik heb radeloos artsen, zorgverzekering, zorgwinkels opgebeld, met de vraag of ik een speciaal matras kon lenen, maar ik moest het simpelweg maar uitzoeken. "Pas als u terminaal zou zijn" kreeg ik als antwoord. Uiteindelijk heb ik bij wijze van experiment een Intex bed opgepompt en daar sliep ik voor het eerst vrijwel pijnvrij op. Helaas zijn deze niet duurzaam voor permanent gebruik en was ik even later dus weer terug bij af. 

Vervolgens ben ik op onderzoek uitgegaan en blijkt een luchtmatras van Matrair uitkomst te bieden. Ik kan deze echter in mijn situatie niet betalen. Zo'n matras met pomp kost minimaal 1300 euro. 

Het zou voor mij alles uitmaken qua energie en zo kan ik naar alle waarschijnlijkheid op andere vlakken in mijn leven meer oppakken, zodat ik het ook voor mijn kleine allemaal iets beter kan maken. Ik verwacht niet dat ik het hele bedrag zal ontvangen, maar alle beetjes helpen om het bij elkaar te krijgen. Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00
Doel: € 1.300,00
0%

Deze actie is gesloten.