Een werkplek voor iedereen

Een werkplek voor iedereen | Geld inzamelen
 
 
Mensen met een lichamelijke of psychische beperking verdienen werk zonder druk.

bedrijfsgegevens
Afgedwaald, gevestigd te Ermelo, KvK-nummer 69788413

Hoi mijn naam is Cor Harmsen,
Een aantal maanden geleden kwam ik op het besluit om iets voor mijzelf te beginnen. Hier zat een grote reden achter. Ik ben er namelijk 2 jaar geleden achter gekomen dat ik onder andere een Burn-out bleek te hebben. Na mijn ontdekte psychische klachten te hebben behandeld merk ik er bijna niks meer van. Maar ik ben hierdoor wel op de conclusie gekomen dat ik het beste iets voor mijzelf kan beginnen. Zo heb ik samen met mijn vriendin “Afgedwaald” bedacht.

Helaas is mijn vriendin chronisch ziek en kan ze niet werken. Af en toe lukt het haar om is wat te ondernemen. Het liefste zou ze op die momenten werken. Dit herkende ik ook heel erg toen het een stuk slechter met mijzelf ging. Het liefste doe ik iets nuttigs maar dan wel wanneer ik me daar goed bij voel. Dit gaat er natuurlijk niet zomaar in bij een werkgever: “Komen wanneer jou het, het beste uitkomt.” Super logisch, maar helaas val je hierdoor nogal snel tussen wal en schip, moet je een hoop zitten regelen bij instanties en dan is het nog maar is hopen of je daar verder komt. Een goed voorbeeld hiervan is dat mijn Vriendin honderd procent is afgekeurd, maar de juiste uitkering om verder te kunnen lijkt er niet in te zitten.

Hierdoor zijn wij met het volgende idee gekomen, een gezellige winkel waar mensen met psychische of lichamelijke klachten kunnen komen werken wanneer zij zich goed voelen. Daarnaast moet het ook een plek zijn waar je, je kan terugtrekken mocht het niet meer gaan. Stel je hebt moeite met werken doordat de druk je snel te veel wordt. Dus je voelt pas op een dag zelf aan of je, je goed genoeg voelt om te werken. Dan kan dan bij ons! Je hoeft je niet aan een rooster te houden, en alles kan dan op eigen tempo. Hou je het niet meer vol dan mag je naar huis toe, zonder dat daar moeilijk over gedaan word. En het zelfde geld voor mensen met lichamelijke klachten. Wij begrijpen namelijk als de beste dat je in een soortgelijke situatie soms wel kan werken en soms niet.
En willen deze mensen de kans geven om te kunnen werken!

Het plan

Wij willen een een tastbare winkel beginnen bij ons in de omgeving (Op de Veluwe). Deze winkel zal onze eigen producten gaan verkopen, die grotendeels op Film, Game, Serie en Muziek gericht zijn. Daarnaast willen we dat het natuurlijk een sociale omgeving is, dus zou het mooi zijn om een deel van de winkel te kunnen benutten als een plek waar kraamverhuur plaatsvind. Dit betekent dat je dan een 'kraampje' bij ons kan huren waar je dan je eigen spullen kan verkopen. Je krijgt dan alle opbrengst van je eigen spullen en het enige wat je kwijt bent zijn de wekelijkse huur kosten. Omdat de winkel een sociale omgeving moet worden zal er ook een centraal punt in de winkel zijn waar het mogelijk is om te zitten, wat te drinken en om gezellig te doen. En misschien nog wel een van de belangrijkste dingen, er zal een openbaar toilet in komen! Want hoe naar is het als je lekker aan het shoppen bent en je moet naar de wc, maar het kan nergens. Hier dan dus wel!

De winkel zal geleid worden door een paar mensen die fulltime inzetbaar zijn. Verder word de winkel ondersteund door de mensen die dus ergens mee zitten. Psychisch of lichamelijk het maakt niet uit. Voor deze werknemers zullen dan de volgende regelingen plaatsvinden: “Een terugtrek plek voor wanneer het niet meer gaat. Dit bedraagt een kamer waar je kan liggen, middelen (voedsel en drinken vooral) liggen om er boven op te komen en waar iemand is die je gerust kan stellen of wat voor je kan regelen. De werknemers kunnen op de dag zelf melden of ze willen komen werken en kunnen vertrekken wanneer ze maar willen. Hierdoor word je dan per uur uitbetaalt.”

Wat wij zelf willen gaan verkopen in het “eigen” gedeelte van de winkel zijn dus producten die iets met een film, serie, game, band of zanger te maken hebben. Bijv. Mokken, Knuffels, Sleutelhangers, Beeldjes maar ook kleding en nog veel meer. Daarnaast willen we ook CD's, games, consoles en spelkaarten gaan verkopen. En het leuke is, is dat we naast gloednieuwe producten ook 2de-hands producten willen aanleveren. Zoals oude Consoles of CD's bijvoorbeeld.

Geld verdienen


Door de kraamverhuur is de huur voor het pand een stuk makkelijker op te brengen. En willen we ook al de overige winst hiervan alleen maar blijven investeren in het uitbreiden van dit concept. Wij zullen dus zelf leven van de winst van ''mijn'' gedeelte in de winkel. En niet van de kraamverhuur. Ik denk ook dat dit een erg fijn idee is voor de mensen die een kraam huren bij ons . Dat hun geld naar een heel direct en tastbaar 'goed doel' gaat.

Hoe komen we aan het bedrag van €33.000,- ?

Verbouwen en inrichting : €15.000,-
Opstartkosten (advies, marketing etc): € 5.000,-
Startvoorraad (basis assortiment) : €10.000,-
Aan te schaffen (kassa, alarm) : € 3.000,-

Dit bedrag is wel op het laagste van het laagste geschat. Maar zal wel eventueel geld lenen bij de bank mogelijk maken. Om de winkel zo snel mogelijk op te starten. Daarnaast willen we in een gemeente beginnen die wil meewerken aan dit concept. Waardoor de kosten wat omlaag gebracht kunnen worden. En het echt een onderdeel wordt van de omgeving.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
2 donaties
€ 60,00
Doel: € 33.000,00
0%

Deze actie is gesloten.