Een warme kerst voor Louw Visscher

Een warme kerst voor Louw Visscher | Geld inzamelen
 
 

(zie update tab voor updates) ----------------------------------------->

Help mee om Louw Visscher een warme kerst te geven! 🎅

Zaterdag 20 november 2021 verscheen er een oproep in het Noordhollands Dagblad voor Louw Visscher. https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211119_34586570

Ondanks dat Louw geen verslavings- of psychologische problemen heeft, zwerft hij al meer dan vier jaar tussen Bergen en Schoorl. Hij is genoodzaakt om in het bos te slapen en krijgt het maar niet voor elkaar om een daklozenuitkering rond te krijgen. Hij zou het liefst zo snel mogelijk weer een normaal leven willen opbouwen met een huis en een baan, maar als je eenmaal dakloos bent is dit bijna onmogelijk zonder een zetje in de rug.

Het belangrijkste is dat Louw zo snel mogelijk een dak boven zijn hoofd krijgt, helemaal nu de kerst eraan komt. Een zomerhuisje kan al voldoende zijn en een tijdelijke plek kan al een eerste stap zijn. Ieder mens verdient een warme kerst met een dak boven zijn/haar hoofd en een lekkere maaltijd. Daarnaast zou het natuurlijk ontzettend fijn zijn als hij wat financiële steun zou kunnen krijgen om zijn leven weer op de rails te krijgen. Elke euro is meegenomen!

In eerste instantie is de steun bedoeld om Louw een dak boven zijn hoofd en een lekkere warme maaltijd te kunnen geven tijdens de kerstdagen. Indien Louw op korte termijn onderdak kan vinden, is het geld in tweede instantie bestemd voor bijvoorbeeld de huur, een bed of een koelkast. Een klein zetje in de goede richting kan in een uitzichtloze situatie al een wereld van verschil maken.

Alvast enorm bedankt!

Lia van Oort, Thomas Bakkum & Louw Visscher

 

Lia van Oort
26-12-2021

Super bedankt iedereen! Wij zijn enorm blij met het resultaat en hebben de doneeractie bij deze beëindigd.

Wij wensen iedereen een geweldige kerst en een prachtig nieuwjaar 🎄🎇🎆

Met hartelijke groet,

Lia, Thomas & Louw


Lia van Oort
20-12-2021

Beste mensen,

Het is bijna kerst en deze doneer actie loopt ten einde. We kunnen met recht zeggen dat de actie zeer goed geslaagd is! Wij willen daarvoor iedereen heel hartelijk danken; ook dank voor de vele warme woorden en andere blijken van medeleven.

Louw zelf is door de gehele actie “Lezers helpen lezen” best in de war geraakt en heeft nog moeite met de situatie. Zijn leven is in korte tijd op zijn kop gezet en momenteel heeft hij vooral behoefte aan rust. Hij beseft wel degelijk dat de lezers actie hem een zetje in de rug heeft gegeven om een ander pad te volgen. Hij heeft gelukkig onderdak voor de wintermaanden (helaas nog niet structureel) en door de geslaagde doneer actie beschikt hij voorlopig even over voldoende financiële middelen voor voedsel, kleding en andere noodzakelijke uitgaven. 

Verder is hij bezig andere zaken op orde te krijgen en bekijkt hij enkele opties voor werk. Hier is nog geen uitsluitsel over maar dit lijkt de goede kant op te gaan. Hij is dankbaar voor deze kans in zijn leven, maar hij heeft daarbij zijn eigen tempo nodig; het is begrijpelijk dat hij mentaal het een en ander te verwerken heeft. 

Met de volgende woorden, zijn eigen woorden, sluiten wij hierbij de actie: “Ik wil ook rust. Ik heb dit niet gedaan voor mezelf, wilde Nederland laten lezen dat dit ook gebeurt in dit zeer welvarende land, een van de rijkste landen ter wereld”.

Hartelijk bedankt, een mooie kerst en het beste in 2022.

Louw, Thomas en Lia🎅🌲


Lia van Oort
01-12-2021

Geweldig dat er zó veel mensen zijn die willen bijdragen! Wij zijn volledig ondersteboven van alle lieve reacties en natuurlijk de donaties.

Louw heeft gelukkig een tijdelijk onderkomen gekregen en hopelijk kan hij vanuit daar zijn leven langzaam weer opbouwen.

Ontzettend bedankt allemaal! 😄


148 donaties
€ 3.015,00
Doel: € 1.000,00
301%

Deze actie is gesloten.