Een schutting voor Mirthe

Een schutting voor Mirthe | Geld inzamelen
 
 
Iedereen heeft recht op privacy, zeker met een enge buurman. Help Mirthe aan 'n schutting!

 

Normaal gesproken laat ik petities en crowdfundingsacties graag over aan mijn dierbare bevriende net gehuwde mensenrechtenactivisten, maar desperate times call for desperate measures. Ik heb jullie hulp nodig voor een goede vriendin. Wegens privacyredenen moet ik haar identiteit helaas geheim houden, maar laten we haar voor het gemak Mirthe noemen. ;-) 

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met goede buren, maar wat Mirthe te verduren heeft, slaat alles. De bejaarde buurman die het om een of andere reden op haar voorzien heeft, bestookt haar al jaren met bizarre aanklachten (waaronder poging tot moord vanwege de rook van de barbecue) en ellenlange handgeschreven epistels vol valse beschuldigingen en vrouwonvriendelijke en homofobe uitspraken. Hij probeert haar (gelukkig tevergeefs) in een kwaad daglicht te zetten bij andere buren en vindt het nodig om vervelende opmerkingen te maken over haar seksuele geaardheid en haar uiterlijk, dat hem kennelijk niet aanstaat.

Mirthe ondergaat dit leed, zoals we van haar gewend zijn, met een behoorlijke dosis humor, maar eigenlijk is het natuurlijk te bizar voor woorden dat deze buurman haar al jaren het leven zuur maakt. Als overmaat van ramp maakt hij er tegenwoordig een sport van om meerdere keren per dag zijn tuin in te lopen om haar van daaruit te bespieden. Hij is zelfs zo brutaal om Mirthes tuin in te lopen en aan haar spullen te zitten, terwijl ze hem al meerdere malen heeft verboden om dat te doen. Meerdere gesprekken met buurtbemiddeling mochten helaas niet baten. Als hij wordt geconfronteerd met zijn gedrag, ontkent buurman: ‘ik ben niet geïnteresseerd in wat er gebeurt in jouw tuin, want er zit toch nooit iemand in met een lekker lijf. Soort zoekt soort.’ 

Een goede buur is beter dan een verre vriend. Maar als die goede buur er niet in zit, moet je het toch van je verre vrienden hebben. En van een eigen schutting om je tuin, zo snel mogelijk. Helaas kan Mirthe die op dit moment niet betalen. Helpen jullie mee? Iedere euro telt!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
23 donaties
€ 220,00
Doel: € 250,00
88%

Deze actie is gesloten.