Een nieuwe start voor, Natascha, Frank en Damo. | Geld inzamelen
 
 

Een nieuwe start voor, Natascha, Frank en Damo.

Het is tijd voor een nieuwe start!! Een toekomst voor ons drieën!!

Lieve vrienden, vriendinnen en alle mensen die Natascha, Frank en Damo een nieuwe start gunnen neem alsjeblieft even de moeite om hun verhaal te lezen.

Vele van ons weten wat Natascha en Frank de afgelopen 6 jaar hebben meegemaakt, het waren echt 6 slechte jaren! Wel hebben zij al die jaren getracht positief te blijven en dat is aardig gelukt. 
Het begon allemaal in 2010. Frank kon bijna niet meer lopen en met een eigen klusbedrijf, wat hij gestart was in 2005, is dat wel een probleem. Door een ongeluk op zijn werk in 1991 waren er in de loop der jaren zoveel problemen met zijn been ontstaan, dat lopen op dat moment niet meer ging. De crisis was in volle gang, minder werk aannemen omdat het anders niet meer ging, leven van spaargeld maar dat houdt niemand lang vol....
Na onderzoek in het ziekenhuis bleek volledige slijtage rechterenkel, niets meer aan te doen behalve een volledig fixatie van beide spronggewrichten. Het herstel zou een jaar in beslag nemen en Frank zou daarna weer normaal kunnen functioneren. Dit duurde echter te lang..einde bedrijf, gedwongen verkoop huis, schuldsanering. Als zelfstandige heb je dan een probleem, bijstand...van alles naar niets.

Verhuizen naar Abbekerk, waar zij gelukkig een leuke stek vonden door een snelle actie van Frank en met urgentie van de woningbouw. Met een klein beetje overgebleven spaargeld en een bewoner die veel achter liet was het helemaal in orde!!

De operatie was onvermijdelijk en Frank ging er volledig voor!! Na een aantal maanden bleek de operatie te zijn mislukt... en moest opnieuw gedaan worden. Natascha had op dat moment de volledige zorg voor de kids en Frank. Zij was op alles aangewezen, geen rijbewijs, in een dorp dus alles op de fiets of met ov. Ook moest zij volop solliciteren, maar geen werk te krijgen. Ook de 2de en 3de operatie mislukte volledig, oorzaak niet te bepalen. In 2013 na de 4de operatie leek het te zijn gelukt!! Eindelijk!! 3 jaar schuldsanering achter de rug en voorzichtig denken aan hoe nu verder. Frank, kreeg een keuring en was niet meer bemiddelbaar volgens de bijstand. Natascha, solliciteren zonder resultaat.
Door een samenloop van omstandigheden beginnen Natascha en Frank voorzichtig met wat creatieve ideeën, wat uiteindelijk resulteerde in een goed plan. De bijstand werkte dit weer tegen, alles was mogelijk behalve een KvK nummer. Wel kon er een BBZ (Bijzondere Bijstand Zelfstandigen) uitkering aangevraagd worden, dit betekende een bedrijfsplan schrijven, wanneer goedgekeurd een periode van 3 jaar BBZ om het bedrijf te starten zonder opstartkapitaal...dit lukte!
2014 hard aan het werk en geheel onverwacht een dikke relatiecrisis, na 12 jaar verliefd te zijn geweest (ja het kan echt) was er van liefde niets meer over. Ze konden ook niet stoppen met wat ze aan het doen waren, de situatie was daar op dat moment gewoon niet naar, dus doorgaan met al zijn ups en downs. Het bedrijf ging boven verwachting goed, er waren zelfs 5 winkels die de spullen van Didem wilde verkopen! En ook op de festivals en markten verkocht Didem goed! Frank, had nog steeds wel last van zijn enkel. Natascha, nog steeds veel hooi op haar vork. De relatie nog steeds onder hoge druk. Maar ze bleven redelijk positief ondanks de enorme donkere relatiewolk...

2015 zou het jaar worden van Natascha en Frank, dit hebben zij elkaar beloofd op 1 januari 2015.


Op 14 januari vroeg in de morgen kwam aan die belofte een abrupt eind. 1 van de vijf jongens, toen 16 jaar werd opgehaald door vijf man, en dat was niet omdat hij zweetvoeten had. 2015 zou heel anders gaan lopen dan gehoopt. Het werd een jaar van veel stress, instanties, rechtszaken, scholen, en zorgen dat de beste jongen weer in het gareel ging lopen. Dit alles vreet energie en doorzettingsvermogen zeker als er niet echt meegewerkt wordt. Geen tijd voor Didem en ook geen zin op dat moment, terwijl dat aangezien de BBZ wel echt nodig was. Maar een kind gaat echt voor, er was zelfs geen tijd om hun relatiecrisis in stand te houden, was het dan toch nog ergens goed voor?
December 2015 bleek de ellende met de zoon, inmiddels 17 jaar, nog groter te worden dan het al was en hij besloot zijn eigen plan te gaan trekken, met alle gevolgen van dien.


2016 zou het jaar worden van Natascha en Frank, dit hebben zij elkaar beloofd op 1 januari 2016.


Eind januari kwam aan die belofte een eind. Het plan van hun zoon liep volledig uit de hand en er was geen licht aan het einde van de tunnel. Gesloten inrichting, geen contact en nog meer instanties. Ondertussen Didem op haar kont de BBZ stopgezet en terug de bijstand in. De enkel van Frank was het weer aan het begeven en hij moet voor de 5de keer geopereerd worden. De zoon inmiddels 18 jaar geworden en wanneer hij vrijkomt geheel zelf mag bepalen wat hij wel en niet doet. Natascha en Frank er volledig doorheen zitten. Damo, zijn broer natuurlijk mist en daar hulp voor krijgt. Damo, het wel vreselijk goed op school doet en ver bovengemiddeld scoort met zijn toetsen!! Trots!! En heel blij!!

Frank, wordt 21 juli 2016 voor de 5de keer geopereerd...na de operatie voelt het anders dan alle voorgaande keren...zou het dan eindelijk. De zomer door met gips, relatie gaat weer stukken beter en er is zelfs weer verliefdheid!! Na de duidelijke communicatie tussen instanties, reclassering, Ggz, en hun zoon over het eventuele contact herstel en de voorwaarden is er besloten om het los te laten. Ondanks alle problemen zijn ze best happy, het loslaten lijkt te werken.

Eind oktober 2016 mag het gips eindelijk van Frank zijn been af....het voelt goed!! Geen pijn!! Zou het dan toch na 5 operaties en alles bij elkaar 1.5 jaar gips gelukt zijn? Natascha, is inmiddels een HBO studie Relatiecounseling gaan volgen...hoe toepasselijk. Ergens willen beginnen aan een toekomst maar geen budget, dan wordt het allemaal moeilijk...Maar dit is voorlopig mogelijk gemaakt door haar lieve broer. Een zware studie, maar ze doet het zeer goed!!
Frank, durfde in november zelfs heel voorzichtig te gaan kijken wat er voor hem eventueel nog mogelijk is op de arbeidsmarkt. De laatste operatie lijkt geheel te zijn geslaagd op een misplaatste pen/schroef na. Het moet ergens toch gewoon nog een beetje misgaan..:) Met een zeer brede technische achtergrond en een bak aan ervaring op diverse vakgebieden moet er voor hem toch ergens een baan te vinden zijn. En als Frank iets in zijn kop heeft dan gaat hij er ook volledig voor. Dit betekent je kansen verspreiden en vergroten door te solliciteren in heel het land en zelfs over de grens. Dit betekent ook inschrijven bij diverse woningbouwverenigingen door het hele land.


2017 moet het jaar worden voor Natascha en Frank dit hebben ze elkaar beloofd op 1 januari 2017.


Het lijkt dit keer te gaan lukken!! Situatie zoon, hebben ze zich bij neergelegd ze hopen natuurlijk dat het ooit goedkomt. De studie van Natascha gaat geweldig! De misplaatste pen/schroef is verwijderd en Frank gaat voor het eerst sinds 25 jaar op wat stijfheid na pijnloos door het leven!! De sollicitaties vliegen de deur uit, Frank is daar dagelijks mee bezig. Hij heeft diverse gesprekken gehad en al vele malen zijn cv aangepast en nog meer motivaties geschreven.
Ook al vele malen in een situatie gezeten van wel een baan maar geen huisvesting of wel huisvesting maar geen baan. Wat is dan de volgende stap...een risico nemen of afwachten?
Dan maar een risico nemen op een betere toekomst en gewoon een geheel nieuwe start maken!

Natascha en Frank, hebben een huis op het oog in Koudum Friesland ook heeft Frank daar een serieuze sollicitatie lopen. Maar nog geen zekerheid...de baan en geen huis, het huis geen baan....inmiddels het huis toegewezen gekregen...nu de baan nog. Wel of niet doen?
Ze gaan het risico aan!! En hebben het huis geaccepteerd, dus verhuizen, maar in de bijstand weinig ruimte om te sparen dus geen geld...zelfs dan moet je soms, om vooruit te komen in het leven, risico's durven te nemen met afwachten kom je namelijk nergens. En je moet soms hopen dat er vrienden, vriendinnen en misschien wel vreemden zijn die mensen zoals Natascha en Frank een nieuwe start gunnen.
Daarom deze doneeractie!!

Help Natascha, Frank en Damo, met een nieuwe start en een mooie toekomst!!
De verhuisdatum staat al vast de eerste stap is gezet!!
Alle kleine beetjes helpen elke euro is welkom!!


Iedereen alvast enorm bedankt!!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

41 donaties
€ 1.782,00
Doel: € 2.000,00
89%

Deze actie is gesloten.