Een nieuwe achternaam

Een nieuwe achternaam | Geld inzamelen
 
 
Een nieuwe achternaam, voor een nieuw begin

Beste Donateurs,

Ik wil graag jullie aandacht voor het volgende.
Het meisje op de foto is Iris. Iris is 12 jaar oud, en draagt op dit moment nog de achternaam van haar vader.

De tijd die Iris met haar vader heeft gehad, (tijdens huwelijk en na de scheiding), waren verreweg van plezierig. Haar vader keek niet naar haar om. Vader heeft er zelf voor gekozen om na een rustperiode van een jaar( waarin hij geen omgang kreeg op advies van raad van kinderbescherming) geen contact meer met haar op te nemen.

Als er toestemming van hem nodig was/is, voor een andere school, verhuizing, vakantie, of nieuwe legitimatiebewijs, werkt hij niet of moeizaam mee.

Al sinds haar 6de jaar heeft ze geen contact meer met haar vader.

Afgelopen week heeft haar moeder na zo`n kleine 6 jaar procederen het voor elkaar gekregen om alleen gezag te hebben. Vader heeft geen gezag meer. Hij was niet eens aanwezig bij de zitting en heeft ook geen verweer ingediend.

Ze wil de nare periode achter haar laten en een nieuwe start maken.
Iris is enorm boos en verdrietig en tevens is ze ook bang voor hem. Het doet pijn als je eigen vader je niet meer ziet staan. Ze wil niet meer met hem geassocieerd worden.

Iris zegt al vanaf dat ze 6 jaar is mama, ik zou zo graag jouw achternaam willen hebben. Dit heeft ze tot op de dag vandaag volgehouden, en het is haar grootste wens om de achternaam van haar moeder te krijgen. Als klein meisje zei ze toen ze op schoolreisje ging mama, schrijf je jouw achternaam maar in mijn tas, ik wil niet heten zoals papa ( ze was toen 6 jaar oud).

Iris gaat na de zomer naar de middelbare school, en wat zou niet mooier zijn, dat ze zich daar kan inschrijven met de achternaam van haar moeder. Ze kan dan met recht starten met een nieuw begin. Een diploma halen met haar moeders achternaam erop, zodat ze het verleden achter zich kan laten.

Het is voor haar moeder niet mogelijk om het bedrag voor de naamwijziging bij elkaar te sparen. Ieder dubbeltje heeft ze momenteel hard nodig.

De kosten voor de naamswijziging en de bijkomende kosten ( zoals nieuw paspoort, identiteitskaart etc ) komen op zo`n 900/1000 euro.

Ik ken Iris en haar moeder al een paar jaar. Ik gun dit meisje zo een nieuwe start, zodat ze beide (ook haar moeder) deze nare periode kunnen afsluiten en vol goede moed de toekomst tegemoet kunnen zien.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
28 donaties
€ 355,00
Doel: € 1.000,00
35%

Deze actie is gesloten.