Een mooi 2018 voor een klein meisje

Een mooi 2018 voor een klein meisje | Geld inzamelen
 
 
Dana is 3 jaar en met lege handjes bij oma en opa achtergelaten door haar moeder.

Help een klein meisje die is achtergelaten aan meer geborgenheid, zekerheid en plezier in 2018.  

Wij zijn een Nederlands gezin en hebben familie in Colombia. Van deze familie hoorden we het verhaal van Dana. Zij is geen familie, maar via kennissen is onze Colombiaanse familie van haar op de hoogte geraakt.

Dana’s moeder is door armoede en een uitzichtloze situatie al vroeg van school gegaan. Zoals dan helaas vaak gebeurt, ontspoorde zij en raakte ze op haar 15de zwanger van haar eerste kind. Nu, 8 jaar later, heeft zij 4 kinderen van verschillende vaders. In februari van dit jaar bezocht ze haar ouders, samen met Dana en haar jongste kind. Tijdens het bezoek gaf ze aan dat ze Dana wilde achterlaten bij opa en oma. Ondanks de heftige discussie die daarop volgde, liet ze Dana toch achter en verdween ze. De opa en oma wonen zeer arm en hebben niet de middelen en de gezondheid om voor dit kleine meisje te zorgen. Ze hebben een klein winkeltje waarmee ze net voldoende voor henzelf verdienen. Hoe onbegrijpelijk het gedrag van de moeder ook is, Dana kan hier niets aan doen en is achtergelaten in een hele vervelende situatie met een onzekere toekomst. Dana is niet gelukkig. Ze mist haar moeder en ze begrijpt niet goed wat haar situatie is. Ze is stil, afstandelijk en voorzichtig. Het is een klein meisje die in haar 3 jaar dat ze bestaat te weinig liefde heeft gekregen.

Onze familie in Colombia heeft zich het lot van Dana aangetrokken en bezoekt haar maandelijks. Zij woont enkele uren verderop en in een ruwe omgeving, wat dit niet gemakkelijk maakt. Vanuit Nederland helpen we financieel zodat onze familie bij hun volgende bezoek aan Dana het hoogstnodige kunnen meenemen. Dit is alleen verre van voldoende. Ons doel is om Dana’s leventje in 2018 sterk te verbeteren en de eertse stappen willen zetten om haar weer gelukkig te maken. Er is zoveel leed op de wereld en vaak weet je niet meer of het wel zin heeft en waar je zou moeten beginnen. Bij ons begint het hier en gaan we ons richten op dit ene leventje.

Bij ons volgende bezoek aan onze familie in Colombia, in januari 2018, willen we Dana opzoeken. We zullen met een deel van het geld haar omgeving verbeteren en zorgen voor alles wat ze nodig heeft. Van kleding en handdoeken tot speelgoed en boekjes. Daarnaast willen we structureel enkele keren per week kinderopvang in het dorp bekostigen, zodat ze meer kan spelen en met leeftijdsgenootjes kan zijn. Wanneer het geld echter op is, dan moet men weer bij het begin beginnen. We willen daarom een ander deel van het geld investeren in de winkel van de opa en oma. Een frisdrankmachine, een koelkast en vriezer en ander keukenapparatuur. Hiermee kunnen zij hun inkomsten vergroten en daarmee Dana beter en structureel onderhouden. Zo geloven we Dana een mooier en beter 2018 te geven en de eerste stap te zetten naar een gelukkigere toekomst. Iedere donatie die we tot dan ontvangen, helpt daarbij en wordt 100% voor Dana ingezet. Alvast heel veel dank van ons en van Dana.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
19 donaties
€ 1.175,00
Doel: € 3.000,00
39%

Deze actie is gesloten.