Een innovatief algenonderzoek op zee

Een innovatief algenonderzoek op zee | Geld inzamelen
 
 
Een innovatief onderzoek naar algen, gehouden door een scholier. Nieuwsgierig? lees verder

Wie ben ik?    

 

Mijn naam is Du Nguyen. Ik ben zestien jaar en zit in de vijfde klas van het Stedelijk Gymnasium Arnhem.

Ik ben voor school bezig met een onderzoek naar algen kweken op Mars. Dit onderzoek zal ik deels houden op de Wylde Swan, een schip die een reis zal maken. Het onderzoek en de reis worden volledig zelfstandig georganiseerd. Als scholier ben ik voor deze projecten dan ook op zoek naar sponsoren.


Wat is Masterskip?

Dit onderzoek wil ik dus houden op de Wylde Swan. Dit is een schip van het initiatief Masterskip. Masterskip is een organisatie die leerlingen de kans bied de wereld te ontdekken.

Met dit schip zal ik voor 5 weken rond het Caribisch gebied varen. Dit doe ik tijdens de hele maand februari. Aan boord houden we ons schoolwerk zelfstandig bij, met behulp van een vooraf gemaakte planning.

Deze reizen zijn zeer uitdagend, onder andere  vanwege het feit dat je volledig aan zelfstudie doet. Ook moet je je kennis door de vele practica echt toepassen, iets wat je niet zo snel op school doet.

 

Mijn profielwerkstuk

Tijdens deze reis zal ik een deel van mijn onderzoek houden naar het algenkweekproces.

Mijn profielwerkstuk gaat over algen kweken op Mars, en is opgedeeld in 2 onderzoeken.

 

Mijn eerste onderzoek doe ik naar het kweekproces zelf. Ik zal onderzoeken of het mogelijk is om algen op Mars te kweken. De alg die ik ga kweken is de chlorella-alg

Dit doe ik door middel van een proefopstelling, waarbij ik de volgende variabelen aan kan passen: licht, ph en zoutgehalte (en CO2 & O2, indien mogelijk). Met deze proefopstelling ga ik dan bepalen wat er verbeterd kan worden in het proces van het kweken. Ook helpt deze proefopstelling mij fouten te ontdekken in de opstelling zelf, zodat ik die op tijd kan verhelpen voor het werkelijke onderzoek. Dit gedeelte van het onderzoek doe ik aan boord van het schip.

 

Eenmaal teruggekomen, begin ik met de bouw van een volwaardige proefopstelling. Ik wil hiermee de omstandigheden van Mars zo waarheidsgetrouw recreëren. Vervolgens zal ik met deze proefopstelling het kweekproces van de algen onderzoeken.

 

Het kweken van algen onder Mars-omstandigheden wordt het onderzoek waar ik mij bezig ga houden in het begin van het jaar 2020.

Echter, indien mogelijk breid ik mijn onderzoek uit met een vervolgonderzoek. Dit zal dan vooral een theoretisch onderzoek worden, waarin ik de beste omstandigheden op Mars voor algenkweek probeer te vinden. Hierbij zal ik [DS3] rekening houden met de Mars bodem, grondstoffen, mensen en andere factoren. Dit zal het hoofdonderzoek moeten worden.

 

Mijn onderzoek staat dus in het teken van de ruimtevaart en pionierssamenlevingen. U vraagt zich nu waarschijnlijk af waarom we algen zouden moeten kweken. 

Ik ben altijd al gefascineerd geweest over de ruimtevaart. [DS4] Een van de aspecten die mij bezig hield, was het maken van samenlevingen in de ruimte. Ik fantaseerde dan ook flink over denkbeeldige samenleving, ver weg van aarde.

 

 Nu loop ik al sinds kleins af aan met het idee om planten te kweken in de ruimte, in dit geval algen. Ik vond planten altijd al iets moois hebben, en ik ben ook van plan in de toekomst iets te willen doen met biologie.

Ik heb voor algen gekozen, omdat ze in staat zijn veel te doen. Zo wordt er op dit moment onderzoek gedaan naar algen als biobrandstof. Dit zou bijvoorbeeld heel goed van pas komen bij buitenaardse nederzettingen, om bijvoorbeeld raketten bij te vullen voor langere reizen.

 

Dit onderzoek combineert dus twee van mijn passies: mijn interesse in de ruimtevaart en mijn passie voor de natuur. Een derde passie die dit onderzoek ook ten goede komt, is mijn passie om de wereld te verbeteren. Ik heb altijd al de wereld willen helpen. Dit doe ik bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen, maar ook door les te geven aan kinderen die niet zo goed Nederlands kunnen. Verder zit ik bij een kleinschalige organisatie die mensen die wat hulp kunnen gebruiken helpt. Dit kunnen daklozen zijn, maar ook gezinnen die het niet zo breed hebben, of zelfs gedetineerden.

 

Met dit onderzoek probeer ik een stap te zetten richting een beter kweekproces voor de alg, met als doel een voordeliger situatie te creëren voor mensen. Nu weet ik dat ik als scholier niet veel kan betekenen, en dat ik gelimiteerde materialen tot mijn beschikking heb. Maar toch heb ik gekozen om dit onderzoek te doen. Het onderwerp vind ik erg interessant en leuk, en dat vind ik al meer dan voldoende.

 

Contact

Om deze reis, en dit onderzoek, te financieren, ben ik op zoek naar sponsoren. Dit hoeven totaal geen grote bedragen te zijn.

Door uw sponsoring krijg ik de kans om mee te gaan met een zeilschip, en unieke en leerzame ervaringen op te doen. Ook hoop ik dat ik met uw geld mijn onderzoek kan laten slagen.

Mocht u nog specifieke verzoeken hebben voor sponsering, dan kunt u het onderstaande mailadres mailen.

 

Voor contact, kunt u het volgende emailadres mailen: masterskip.dunguyen@gmail.com

Hartelijk dank voor het lezen!

 

Du Nguyen

 

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
6 donaties
€ 180,00
Doel: € 2.000,00
9%