Een hoog bed voor mijn lieve Co. Oma Rita

Een hoog bed voor mijn lieve Co. Oma Rita | Geld inzamelen
 
 
Een steun in de rug voor mijn abuela oma in Colombia

Dit is Rita, mijn abuelita,

Colombiaanse oma.

In 2009 ontmoette ik Rita voor het eerst in Bogota - Colombia tijdens mijn 'Rootsreis' om mijn biologische familie terug te vinden. Vanaf de eerste keer dat ik haar zag ben ik stapel gek op haar, en ik heb me nergens zo welkom gevoeld als in haar nederige stulpje, in een verstopte wijk in het zuiden van Bogota.

Tijdens mijn reis ontmoette ik zo'n 25 familieleden, en leerde dat ik als enige kind geadopteerd ben vlak na m'n geboorte. Al deze familieleden zijn verbonden door éen hele bijzondere vrouw... Rita Aldana, met trots; mijn oma en inspiratie.

Rita heeft een geweldig indrukwekkend levensverhaal & heeft twee gehandicapte kinderen, waaronder mijn [biologische] moeder Amparo. Ze zorgt nog steeds voor vele familieleden.

Waaronder kinderen van familieleden die verdwenen zijn, door de nare oorlog die de afgelopen 50 jaar zijn sporen achterliet in dit prachtige land. En momenteel gaat haar gezondheid achteruit en heeft ze erg veel pijn aan haar rug.

Ze is al 82 jaar oud, en zit op simpele stoeltjes en heeft een heel laag - zacht - bed. Ik wil graag voor haar een boxspring kopen & laten bezorgen, met een ergonomische matras. Zodat ze goed kan slapen, en ik letterlijk een steun in de rug kan zijn voor haar. Want ik ben erg gek op d'r, en het zou voor haar een wereld van verschil uitmaken in haar zelfstandigheid, als ze zelf makkelijk uit bed kan stappen.

Omdat de valuta daar omgerekend vrij laag is, zou ik voor een vrij laag bedrag een heel goed senioren boxpring voor haar kunnen aanschaffen. Dat is mijn grote wens voor Rita <3 Maar omdat het steeds slechter gaat, en mijn sparen niet hard genoeg gaat heb ik besloten hulp te vragen aan mijn omgeving, omdat vele handen de last wat draagbaarder maken. 

Dus als je interesse hebt om een kleine bijdrage te leveren voor Rita haar rugesteun, dan zou ik dat ontzettend gaaf vinden! Alle kleine beetjes helpen.

 

Liefs Irene Victoria [Franco Aldana] Pleiter

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
25 donaties
€ 575,00
Doel: € 500,00
115%

Deze actie is gesloten.