Een droom van een kaaswinkel!

Een droom van een kaaswinkel! | Geld inzamelen
 
 
Gun Cees een nieuwe start zonder financiële zorgen.

Lieve lezers, 

Graag breng ik deze crowdfunding onder jullie aandacht.
Mijn man Cees heeft een moeilijke tijd achter de rug. In september 2014 kreeg hij een ernstige burn-out. Na een loopbaan als bedrijfsleider bij Perry Sport, een eigen bedrijf als opnameproducent, en een korte loopbaan in de ICT werkte hij inmiddels al weer 14 jaar op de afdeling Verkoop binnendienst van een bedrijf in mobiele wanden.  Uiteindelijk braken de drukte, het mismanagement en de jarenlange kleineringen en scheldpartijen van zijn werkgever hem op. Een moeilijke tijd volgde waarin de Arbo arts de burn-out niet erkende (die door de huisarts schriftelijk was bevestigd) en onder zware druk van het bedrijf Cees zo snel mogelijk weer aan het werk moest krijgen. We waren genoodzaakt een advocaat in de arm te nemen. Helaas waren wij hiervoor niet verzekerd maar achteraf gezien zou er ook maar een fractie vergoed zijn geworden van wat het uiteindelijk kostte. Ingewikkelde zaken kosten namelijk meer arbeidsuren en daardoor meer geld. Cees werd na een paar maanden thuis te zijn geweest door de Arbo arts gedwongen weer een aantal volledige dagen per week aan het werk te gaan. Het lukte hem qua gezondheid nog niet om zo lang achter elkaar te werken. Loonsancties volgden. Uiteindelijk heeft de advocaat het voor elkaar gekregen om een overeenstemming te bereiken waarin van beide kanten het arbeidscontract ontbonden werd, met recht op een WW uitkering. Ondanks dat de advocaat haar hart liet spreken, heeft het ons toch veel meer geld gekost dan we in eerste instantie gedacht hadden.

Na deze tijd volgde er voor Cees pas echt een periode van rust en herstel. In het najaar van 2015 is hij 8 weken naar Pastoraal Centrum de Herberg gegaan. Dit kostte een paar duizend euro en kon via de diaconie van de kerk betaald worden maar wij hadden het zelf op de spaarrekening staan en hebben daarom de diaconie niet om hulp gevraagd. Financieel konden we het allemaal net redden met de uitkering en ik hoopte dat Cees gauw weer ander werk zou vinden. Helaas lukte dit niet.

Door de tijd heen ging het bij Cees steeds meer kriebelen om weer een eigen bedrijf te hebben. Hij heeft altijd met hart en ziel CD opnamen gemaakt en ook het winkel vak heeft zijn hart. Voorzichtig vormde zich bij hem een plan om met een kaaswagen huis-aan-huis te gaan. Gesprekken volgden en het kreeg steeds meer vastere vorm. Toch waren er ook twijfels. Precies in deze twijfelperiode kwam Cees een buurjongen van vroeger tegen. Je kent die gesprekken wel: Hoe gaat het? Wat doe je voor werk tegenwoordig? Zo… al twee jaar thuis…
Cees vertelde over zijn plannen met de kaaswagen waarna het bij de gesprekpartner even stil werd. “Mijn schoonzus heeft een kaaswinkel in G.”, zei hij, “en ze heeft juist tegen ons als familie gezegd dat ze de winkel wil gaan verkopen. Zal ik haar bellen?”
Na een paar maanden was alles rond, op één ding na. Er werd door de verhuurder geen huurcontract afgegeven voordat er een informatie avond voor alle winkeliers was geweest i.v.m. een herindeling van het winkelcentrum vanwege uitbreiding van de supermarkt. Hier zat een paar maanden tussen… Maanden van spanning maar ook van veel ervaring opdoen. Het winkelvak was niet nieuw voor Cees, het kaasvak wel.
De teleurstelling was groot toen bekend werd dat de verhuurder het huurcontract voor de winkel opzegde. In de nieuwe plannen voor het winkelcentrum was geen plaats meer voor een kaaswinkel.
Even hebben we gedacht: Wat heeft het dan allemaal voor zin gehad? Deze winkel was duidelijk niet Gods bedoeling maar wat dan wel?
We hebben nooit onrust gevoeld over de keuze voor het kaasvak en zijn daarom in vertrouwen toch in deze richting verder gaan zoeken. Al gauw vonden we een karakteristiek pandje in Dordrecht. Vandaag, dinsdag 13 juni, heeft Cees zijn handtekening onder het huurcontract gezet en over een paar weken hoopt hij zijn kaas en wijnhuis te openen.
Zijn droom is om de winkel een mooie landelijke uitstraling te geven en te investeren in ideeën en producten die passen bij puur en smaakvol. Als Bourgondiër en liefhebber van contact met mensen heeft hij er enorm veel zin in!

Met ons spaargeld kunnen we een volledige productvoorraad aanschaffen. Voor de huurgarantie, het opknappen van het pand, het interieur, de huisstijl, goede verlichting, koelvitrines, het kassa/weegsysteem, messen en overig materiaal zijn we inmiddels afhankelijk van financiering. Wat gun ik het Cees graag om zonder externe financiering, zonder financiële zorgen de winkel te kunnen starten! Als verrassing voor hem heb ik deze crowdfunding opgezet en ik zou het geweldig vinden als jullie mee willen helpen om zijn droom te verwezenlijken! 

Via deze site kunnen jullie heel eenvoudig en veilig doneren.
Donaties zijn mogelijk vanaf € 5,- en je kunt dit eventueel anoniem doen.

Op facebook en Instagram (@hetkaasenwijnhuis) zal ik regelmatig updates plaatsen van de klusvorderingen.

Namens Cees en mijzelf ontzettend bedankt!!!

Lieve groet,
Linette Trapman


24 juni 2017: Bedankt voor jullie donaties en lieve woorden!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
86 donaties
€ 2.660,00
Doel: € 30.000,00
8%

Deze actie is gesloten.