Een cadeau voor de bewoners Zuyderland Zorgcentrum

Een cadeau voor de bewoners Zuyderland Zorgcentrum | Geld inzamelen
 
 
Geef de bejaarde medemensen een goede reden om van deze tuin gebruik te maken!!!

Lieve medemensen,

Iedereen kent wel iemand, woonachtig in een zorgcentrum. Een voormalige buurman of buurvrouw, een familielid, een vriend of een bekende. Zo’n  verzorgingshuis biedt  zorg aan mensen die als gevolg van ouderdom of ziekte niet meer zelfstandig kunnen wonen. Het is super dat wij dat in Nederland kennen, want daarmee hebben de bewoners in ieder geval een veilig thuis. Maar hebben de bewoners daarmee ook een gezellig thuis? Een thuis dat uitnodigt om nog een beetje actief te zijn en te kunnen genieten van de dag? Vaak komen de bewoners niet meer buiten en slijten hun laatste levensjaren binnen de muren van de zorginstelling.

Het kan de zorgcentra niet worden aangerekend, want zij ontvangen geen financiële bijdragen of subsidies waarmee het mogelijk is om de bewoners net dat beetje extra te geven om het tehuis tot een gezellig thuis te maken!

Het Zuyderland Zorgcentrum in de wijk Aldenhof te Born is gelegen op een prachtige locatie en beschikt zelfs over een tuin. Alleen……de tuin nodigt de bewoners niet echt uit om naar buiten te gaan. Dat kan anders en moét anders!! Hoe? Door het plaatsen van twee volières met onder andere zangvogels en krielkippen.  De gedachte daarachter is tweeledig: dieren hebben aantrekkingskracht op mensen en de volières op zich zijn een verrijking van de tuin. De aanwezigheid van de gevederde vrienden geeft de bewoners van het zorgcentrum een doel om naar buiten te gaan. Verder is er zowel nationaal als internationaal onderzoek gedaan naar het effect van dieren op mensen. De aanwezigheid van dieren maakt dat de mensen hun eigen zorgen vergeten en dat gun je toch iedereen!

De aanschaf van materialen, het plaatsen van de volières en de aanschaf van dieren- en dierenbenodigdheden kosten geld. Daarom doen wij een beroep op u. Help ons alstublieft om dit cadeau mogelijk te maken en doneer een bedrag dat u missen kunt. Wat zou het mooi zijn als wij er met zijn allen voor kunnen zorgen dat wij dit de bewoners van het  Zuyderland Zorgcentrum cadeau kunnen doen!!

Wij staan te popelen en kunnen haast niet wachten op het moment van aanbieden van dit waardevolle cadeau en hopen dat u ook enthousiast bent geworden!

Alvast bedankt voor jullie steun en medewerking.

De initiatiefnemers,

Henri Wagemans en André Brzeznicki.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
11 donaties
€ 115,00
Doel: € 12.500,00
0%

Deze actie is gesloten.