Een bus voor mijn zus

Een bus voor mijn zus | Geld inzamelen
 
 
Mijn wens is een bus voor mijn zus en de andere 13 bewoners van haar woongroep .

 

Een bus voor mijn zus!

dat is mijn streven. De woongroep van mijn zus Esther is voor hun dagbesteding, clubjes en uitjes afhankelijk van taxi’s en huurbussen. Bij de aanbesteding van het taxi-vervoer in Enschede is gekozen voor een vervoerder die tot een kwartier voor het gevraagde tijdstip en een kwartier erna mag komen. Hetzelfde geldt voor de taxi voor het vervoer terug naar huis. Deze taxi’s komen dusdanig vaak te laat of te vroeg (dus buiten dit half uur speling) dat dit erg veel stress oplevert voor alle bewoners. Bij het ontbijt staat er ineens een taxi-chauffeur veel te vroeg.... stress... als ze naar een clubje of sport gaan en de taxi komt te laat is de stress enorm, want ze komen te laat. Soms staat de taxi voor het retourtje alweer te wachten! Wat een stress. 

Voor mijn zus levert dit zoveel stress op dat ze wilde stoppen met het aquajoggen. Sinds een jaar breng en haal ik haar dus maar zelf, maar deze situatie geldt voor zoveel meer en ik ben te beperkt om voor alle 13 bewoners dit vervoer te gaan doen. Dat zou een dagtaak zijn.

mijn oplossing: een eigen stichting (het geld voor het oprichten heb ik al bij elkaar) die een bus (2e hands) aanschaft en minimaal 2 jaren kan laten lopen. Aangezien deze mensen allemaal een budget hebben voor vervoer is het doel om na 2 jaren via dit budget de bus door te laten lopen. Dit geld zit nu verweven in het algemene budget van de zorginstelling en het lospeuteren hiervan wordt nog een heel karwei. Uiteindelijk zal dit via hulp van een journalist of iets dergelijks hopelijk lukken aangezien de houding van de stichting hierin zeer star is. 

Ik wil dus graag 25.000 euro bij elkaar krijgen. Daarvan kan er een bus aangeschaft worden en kunnen we 2 jaren deze bus voorzien van benzine, onderhoud enzovoort. Vrijwilligers die ‘s avonds met de bus willen rijden naar de diverse clubs hebben we al. Nu alleen de 25.000 euro nog. Ik hoop met heel mijn hart dat er een paar bedrijven zijn of mensen die een bedrag willen geven om zodoende voor deze toppers een heleboel stress weg te nemen en hen een fijner leven te geven! Uiteraard is het ook mogelijk om sponsoring op de bus te krijgen bij een “grotere” donatie.

Alstublieft, help ons!

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
3 donaties
€ 45,00
Doel: € 25.000,00
0%

Deze actie is gesloten.