een belangrijke studie voor Ireen

een belangrijke studie voor Ireen | Geld inzamelen
 
 
Ik wil graag een allround kindertherapeut worden voor hoogbegaafde kinderen.

Waarom geld voor een studie voor mij?

 

Ik geloof dat een snel hoofd en een langzaam lichaam een perfecte combinatie zijn, mits...

Een hoofd kan om de hete brei draaien en net doen alsof het vrolijk is. Het kan heel goed verhalen verzinnen en daar ook in gaan geloven. Een lichaam niet. Dat heeft een andere taal. Een lichaam onthoudt alles en kan niet liegen. Een lichaam kan scherp voelen, zweten en bijvoorbeeld trillen! Maar vooral: het kan je hoofd ontwarren; de dissociatie laten verdwijnen. Aanraken brengt je direct van het denken naar je gevoel en bewust voelen maakt dat je weer rustig snel kan denken en begrijpen. En dat gun ik alle kinderen en met name de snelhoofdigen

Het is een belangrijk puzzelstukje is voor mij in mijn zoektocht.

Ik zou alles wat ik tot nu toe heb gedaan, gestudeerd en in heb gewerkt: muziek, beweging, juf, montessori, lezen, reizen, hoogbegaafdheid, zang, autisme en observeren ......... willen completeren met een opleiding tot lichaamstherapeut. Een opleiding waarin je zonder oordeel en zonder de intentie de ander te veranderen, jezelf en anderen bewust laat worden van hun lichaam, opgeslagen spanningen en emoties. De ingang ook kunnen zoeken en vinden via het lichaam in plaats van via het hoofd. Fijn en speels. Hét puzzelstukje waar ik al zo lang naar op zoek ben! En ook de reden waarom ik uit het schoolsysteem stap.

Ik wil verwarring, eenzaamheid en onbegrip erkennen, herkennen en verkennen.

Leren is spelen en nieuwsgierig is iedereen, met name of alleen vanuit ontspanning. En in die ontspanning en de daarbij horende veiligheid hoort elk kind te leren, zichzelf te leren kennen en leuk te vinden. En dat is lang niet altijd zo! Veel kinderen raken in de war van hun op hol geslagen gedachten met een lichaam dat er langzaam achteraan hobbelt en er niets van begrijpt of buikpijn krijgt. Net als vele grote mensen om hen heen. Wat zou het fijn zijn om een gebruiksaanwijzing aangereikt te krijgen als kind, door mij bijvoorbeeld! Leren luisteren naar de taal van je lichaam in combinatie met die van je hoofd. Dus feitelijk alles op z’n kop! Met nieuwsgierigheid en zonder oordeel? Al kietelend, mediterend, zingend en masserend! Zo wil ik werken!!!

Waarom dan crowdfunding?

Er een opleiding van drie jaar. Deze opleiding heet 'Rebalancing: school voor lichaamswerk en bewustzijn.' (https://rebalancing.nl). Het lijkt vaag, maar het omgekeerde is het geval. Je leert het ‘rebalancen’ eerst aan jezelf (van de opleiders) om het vervolgens aan anderen te leren. In mijn geval eerst aan mezelf en vervolgens aan kinderen. Deze opleiding is volgens mij een gat in de markt en zeker in combinatie met alle dingen die ik hiervoor heb gedaan. Tot nu toe verdiepte ik mij voornamelijk in de werking van het hoofd en nu komt daar de rest van het lichaam bij. Precies het deel dat ik wel intuïtief maar niet bewust toepaste tijdens het werken met kinderen.

Deze opleiding wil ik verschrikkelijk graag doen en ik denk dat ik hiermee veel kinderen kan bereiken. Ik geloof hier zo heilig in, dat ik zelfs mijn schaamte heb overwonnen en hiervoor crowdfundend om geld vraag aan jullie.

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
45 donaties
€ 5.005,00
Doel: € 6.000,00
83%

Deze actie is gesloten.