Een auto voor Juan en Kelly

Een auto voor Juan en Kelly | Geld inzamelen
 
 
Proyecto Vida Nueva heeft een nieuwe auto nodig voor zijn bediening!

Juan, Kelly, Pablo en Mattias Lopez zijn een Peruaans zendelingengezin. Zij hebben een kerkje gestart in het woestijndorp La Florida Cañete waar zij veel doen, vooral met de kinderen. Ook de omliggende dorpen(sommigen op wel 2 uur rijden) bezoeken zij voor evangelisatie, bijbelstudies en verschllende activiteiten voor de kinderen.

Helaas is begin 2017 hun auto(zie foto) zo kapot gegaan dat ze er niet meer mee kunnen rijden. Deze reparatie kost al 1200 euro, een bedrag dat zij zelf nooit bij elkaar kunnen krijgen.
Echter, zelfs als ze deze auto laten repareren heeft hij nog steeds niet de peruaanse versie van de APK. daarmee lopen zij continu het risico aangehouden te worden, met fikse bekeuringen als gevolg.

Echter, de auto niet repareren is ook geen optie: om de andere dorpen te kunnen bereiken gebruiken zij nu openbaar vervoer of taxi's. Beide geen manier van werken omdat zij regelmatig met een grotere groep naar de andere dorpen gaan.

Daarom willen wij graag genoeg geld voor hen ophalen om een nieuwe (tweedehands) pick-up voor hen te kopen! Pick-up trucks zijn daar heel normaal, daarnaast zou een kleine auto niet genoeg ruimte geven voor alle spullen en mensen die zij regelmatig vervoeren.
Met een nieuwe auto hoeven zij niet meer bang te zijn voor de politie en kunnen zij veilig en goedkoop de regio doorrijden. Omdat auto's in Peru pas echt worden afgeschreven(en daarmee verkocht) als ze letterlijk door hun wielen zakken, zijn tweedehands autos óf ontzettend slecht, óf vrij duur. Een goede pick-uptruck is te koop vanaf ongeveer 5000 euro. Daar gaan wij dan ook voor!

Al het geld dat niet nodig zal blijken te zijn voor de auto, zal worden besteed aan het voedselproject dat loopt voor de kinderen in het dorp. Ook zullen we dan de tuin van fam. Lopez gedeeltelijk kunnen afgraven om deze geschikt te maken om groente te verbouwen.

Geeft u uw gift liever via een ANBI-geregistreerde organisatie? Dat kan ook!
Maak uw gift over naar:
IBAN: NL90 RABO 0115 0532 39 t.n.v. Reggestroom te Enter.
Graag onder vermelding van "Auto voor Peru".
Het RSIN nummer van Reggestroom is 819316210.

Gert en Karen Oosterveld
23-05-2018

Wij hebben dankzij vele gulle gevers het complete bedrag mogen ontvangen, en hebben een mooie auto voor het gezin kunnen kopen! Een Hyundai Terracan(zoek maar op  op google ;) ). Een pick-up wou het gezin liever niet, omdat kinderen in zo'n open bak niet veilig is.  Het is nu dan ook een 'gewone' 8-persoons, 4x4 auto geworden. Het gezin is er heel erg blij mee!!7 donaties
€ 240,00
Doel: € 5.000,00
4%

Deze actie is gesloten.