Een aangepaste bus voor vader met MS

Een aangepaste bus voor vader met MS | Geld inzamelen
 
 

Beste lezer,

Fijn dat jullie geïnteresseerd zijn in mijn verhaal!

Ik ben Marco van Duijvenvoorde, een man van 49 jaar oud. Getrouwd en vader van drie thuiswonende kinderen.

In 2015 kreeg ik uiteindelijk de diagnose MS (primair progressief) na al jaren klachten te hebben. Dat was dus het slechte nieuws waar ik al een tijdje bang voor was! Gelukkig was de achteruitgang in het begin redelijk rustig; ik werkte, reed auto, ondernam regelmatig van alles maar de weg van achteruitgang was ingeslagen en alles ging helaas steeds meer moeite kosten.

Ook thuis moest een aantal zaken aangepast worden zodat ik zelfstandig kon blijven functioneren. Allereerst de ouder slaapkamer op zolder verhuizen naar de eerste etage waardoor alle kinderen ook van slaapkamer moesten wisselen. Een ingrijpende maar noodzakelijke verandering.

Een traplift naar de eerste etage en de badkamer verbouwen naar een indeling die toekomstbestendig is dus met beugels bij het toilet en beugels en opklapbare stoel bij de douche die geheel rolstoeltoegankelijk is.

Inmiddels is de situatie zo dat ik niet meer kan fietsen en ik alleen nog kan lopen met een stok/rollator. Voor de wat langere afstanden maak ik gebruik van een elektrische rolstoel. Een mooi apparaat maar de beperkte actieradius zorgt ervoor dat je wereld wel klein is aangezien autorijden ook niet meer gaat!

Omdat ik graag zelf weer wil autorijden heb ik onlangs, na de nodige rijlessen, mijn rijtest gehaald om een auto te mogen besturen met handbediening.

 

Het is duidelijk: ik wil dus heel graag zelf in een aangepaste bus gaan rijden waarin ik de elektrische rolstoel mee kan nemen. Dit zodat ik mijn zelfstandigheid en vrijheid voor zover mogelijk weer terug kan krijgen. 

Aan een aangepaste bus zitten nogal wat kosten verbonden. Omdat ik inmiddels niet meer werk ben ik aangewezen op een uitkering en voor de reeds uitgevoerde noodzakelijke verbouwingen heb ik een groot gedeelte van het spaargeld al moeten aanspreken!

Daarom wil ik u heel graag om financiële hulp vragen. Het geld wat ik inzamel is bestemd voor de aanschaf van een aangepaste bus met onder andere:

-bestuurdersstoel op een rail om het instappen makkelijker te maken

-segmentgas ring achter het stuur 

-handbedrijfsrem rechts naast het stuur

-rolstoelvergrendeling op de vloer

-een oprijplaat om de elektrische rolstoel in de auto te kunnen rijden.

 

Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage!

Groeten, Marco van Duijvenvoorde.

Marco van Duijvenvoorde
27-09-2022

Wat heb ik lieve reacties ontvangen en wat is er een mooi bedrag bij elkaar gebracht!

Iedereen die mij een warm hart heeft toegedragen en heeft gedoneerd ontzettend bedankt!

De bus (Renault Master) met de benodigde aanpassingen is gekocht en wordt aanstaande donderdag 29 september geleverd.

Heel veel zin om weer als automobilist door het leven te gaan!

 

Een zeer tevreden groet,

Marco van Duijvenvoorde

 


Marco van Duijvenvoorde
11-04-2022

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de bijdrage! Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen meedoen en een positieve reactie plaatsen. Ik hoop dat we samen in de buurt kunnen komen van het gestelde doel!  Groeten, Marco.


390 donaties
€ 18.000,00
Doel: € 30.000,00
60%

Deze actie is gesloten.