Dwars door Zwitserland voor Mukelenzu Kenia

Dwars door Zwitserland voor Mukelenzu Kenia | Geld inzamelen
 
 
Help de families in Mukelenzu Kenia aan voedsel en water

In september doorkruis ik Zwitserland van Oost naar West, over de zogenoemde Via Alpina. Alleen, met mijn rugzak, door de bergen. Ruim 300 km over 14 alpen-passen en vele hoogtemeters. Het is al jaren een droom van me om een lange tocht in mijn eentje te maken. En omdat ik me zeer bewust ben van de rijkdom dat ik dit gewoon kan doen, heb ik besloten deze rijkdom te delen met degenen die het echt nodig hebben. 

Met deze uitdagende solohike wil ik geld bij elkaar wandelen voor Mukelenzu, een klein afgelegen dorp in het achterland van Kenia. Door de corona-crisis is het leven in Mukelenzu stil komen te staan. De school is dicht en er is geen werk. Het voedsel-, water- en zaden-tekort wordt nijpend. Er is nu zwaar behoefte aan directe hulp voor de families in Mukelenzu.

Het geld gaat via de stichting Mukelenzu rechtstreeks naar het dorp, zonder poespas. Deze kleine particuliere stichting steunt de lokale bevolking op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid (https://mukelenzu.org/homepage/). Julius, een betrokken inwoner van het dorp, brengt persoonlijk voedselpakketten rond en bezoekt de families in de afgelegen gebieden (zie de foto's). Maar er is meer nodig! Julius juicht de actie toe en hij zal er persoonlijk voor zorgen dat het geld goed besteed wordt en op de juiste plek terecht komt (zie de video).

Ik ga over bergen om geld op te halen. Sponsor mij en help de mensen in Mukelenzu de crisis te overleven en hun leven weer op te pakken. Doneer via de link. Bedankt, namens Julius en de families in Mukelenzu! 

Marion van Neerven
26-08-2020

De voorbereidingen zijn in volle gang. De spullen liggen bijna allemaal klaar en langzaamaan kom ik in een soort van focus. En.. we zitten na een week al op bijna €2000,-!! Nog €110 te gaan. Bedankt aan alle donateurs en degenen die nog gaan doneren🙏🙏
Natuurlijk zijn er zoveel plekken op de wereld waar hulp nodig is, en ik kan me voorstellen dat je denkt "waarom Mukelenzu, ik ken dat dorp niet eens?" Dat snap ik en het is helemaal niet raar om dat te denken. En daarom ben ik zo blij en dankbaar dat we toch al zover zijn gekomen!! En het gaat er niet om hoeveel je doneert. Al laat je maar 1 kop koffie op het terras staan om dat geld te geven aan degenen die het echt nodig hebben.. elk stapje dat jij zet voor een ander, is een stapje op weg naar een betere wereld💟

liefs, Marion

 


Marion van Neerven
20-08-2020

Gisteravond zijn we tijdens de live uitzending op Extra FM de € 1000,- gepasseerd!

Wat een ongelofelijke opbrengst, na 1 dag al!

Namens de families in Mukulenu wil ik alle donateurs nu al van harte bedanken! Nu nog wel een stukje lopen 😀92 donaties
€ 2.576,00