DuoFiets voor een kleinschalige zorghuis

DuoFiets voor een kleinschalige zorghuis | Geld inzamelen
 
 
Duo Fiets voor Zorghuis Samen, een kleinschalige zorghuis voor ouderen.


Zorghuis Samen is een kleinschalige zorghuis voor ouderen waar verschillende vormen van zorg worden geboden namelijk; dagbesteding, logeeropvang, kortdurende opnamen en wonen in een huiselijke sfeer.

24 uur per dag zijn er vaste verzorgenden aanwezig.

De zorgvragers beschikken over een zit/slaapkamer met eigen douche en toiletgelegenheid, daarnaast kan gebruik gemaakt worden van verschillende gezamenlijke ruimtes waaronder de huiskamer waar verschillende activiteiten geboden worden dit naar wens en behoefte van de zorgvragers.

Het naaste contact met directe betrokkenen vinden wij heel belangrijk en zij worden zoveel mogelijk betrokken bij de zorg voor hun naaste.
Wij bieden belevenisgerichte zorg waarbij de zorgvrager centraal staat.

Zorghuis Samen werkt vanuit een visie, deze komt terug in de naam Samen :

Samen, omdat we de zorg graag SAMEN met de zorgvrager en hun betrokkenen vorm willen geven en we SAMEN werken met overige disciplines, als huisartsen, fysiotherapeut, logopedist, ect.
Het dorp en de buurt willen we waar het mogelijk is betrekken bij Zorghuis Samen, om het zo een Zorghuis van ons SAMEN te laten zijn.

In het woord SAMEN hebben we ook onze visie verwerkt, dit in de betekenis die de letters hebben:

S Structuur - Willen we graag bieden aan de zorgvragers
A Aandacht - Willen we hebben voor en geven aan de zorgvragers en hun betrokkenen
M Maatwerk - Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen wensen en behoeften. Vanuit deze gedachte willen we belevingsgerichte zorg bieden
E Eigen regie - Zolang het kan zullen we de vragen stellen: wat kunt u zelf, waar ligt uw kracht, welke ondersteuning heeft u nodig?
N Normen en waarden - Zijn voor ons belangrijk in de vormgeving van de zorg en in de omgang met elkaar.


Omdat we graag een rondje ‘’fietsen’’. als activiteit aan onze zorg willen toevoegen zouden we graag een duo fiets aanschaffen. De duo fiets laat mensen die niet goed ter been zijn weer samen op mooie plekjes komen. Genieten van de heerlijke buitenlucht en de omgeving. Het is voor ons een hele belangrijke fiets, omdat wetenschappelijk is bewezen dat bewegen de kans op chronische ziekten, lichamelijke beperkingen en cognitieve achteruitgang verkleind.

Voor de aanschaf van een duo fiets zijn we op zoek naar mensen die ons financieel willen steunen.Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
17 donaties
€ 265,00
Doel: € 4.000,00
6%

Deze actie is gesloten.