Draag bij aan het pensioen van Cato en Bo | Geld inzamelen
 
 

Draag bij aan het pensioen van Cato en Bo

Namens hondenpension De Lindenberg vinden wij dat Lysan een steuntje in de rug verdiend!

Wij, als team van hondenpension 'De Lindenberg', vinden dat Lysan een steuntje in de rug verdiend voor het pensioen van haar adoptiehondjes.

Het verhaal van Cato en Bo in het kort. Toen deze twee oude dames vorig jaar in ons pension verbleven omdat hun eigenaresse naar het ziekenhuis moest, werd al vrij snel duidelijk dat de honden niet meer naar huis konden. Hun eigenaresse heeft een korte maar heftige strijd gestreden, en deze helaas verloren. En toen waren daar Cato en Bo nog. Destijds al op leeftijd: 11 en 15 jaar oud. 

Lysan heeft zich over hen ontfermd en besloten om hen een nieuw thuis te geven. En wat voor een thuis! Ze zijn echt met hun oude kontjes in de boter gevallen. Wij kennen Lysan natuurlijk goed, en weten ook precies wat zij allemaal voor de honden over heeft. Dat is werkelijk álles! 

Inmiddels zijn we bijna anderhalf jaar verder. Cato is onlangs 17 jaar geworden en Bo heeft inmiddels de leeftijd van 13 jaar behaald. Buiten het feit dat de omaatjes veel beweging krijgen door flinke wandelingen in het bos, op het strand of waar dan ook, zorgt Lysan ook goed voor hun gezondheid. En ja, met hondjes op leeftijd kunnen die kosten behoorlijk hoog oplopen. Naast de 'standaard' pijnstillers voor Cato en het nierdieet voor Bo zijn de dames al eens behandeld door een dierenosteopaat, heeft Lysan een buggy gekocht voor wanneer de lange afstanden niet meer lukken, wordt er gezwommen om de spieren soepel te houden, is bij Bo het gebit gereinigd en zijn er vetbulten weggehaald en krijgt Cato regelmatig anabolen om op de been te blijven. Dus echt alles voor een goed pensioen! 

Op dit moment neemt de situatie echter een nare wending. Mede doordat Lysan haar privé situatie veranderd is en de medische kosten blijven oplopen wordt het financieel steeds zwaarder. En daarbij gaat het op dit moment met Bo niet goed. Sinds een paar dagen is er glaucoom geconstateerd; een oogaandoening waarbij de druk van de oogbol enorm verhoogd is. Dit zorgt voor complete blindheid aan het oog en ondraagelijke hoofdpijn. Na een bezoek aan de dierenarts is Lysan met Bo doorgestuurd naar een gespecialiseerde oogkliniek waar de ogen helemaal gemeten zijn en de situatie in kaart is gebracht. De eerste optie is proberen met medicatie de druk onder controle te krijgen, maar tot nu toe reageert Bo nog niet heel goed op de medicatie. Lysan staat dan voor de keuze om het oog te laten verwijderen, met alle risico's die dit met zich meebrengt. Anders is de enige optie Bo te laten gaan...

Omdat wij het zo geweldig vinden dat Lysan de honden een gouden mand heeft gegeven, en wat zij allemaal voor hen doet, willen wij haar graag een steuntje in de rug geven. Wij hopen dat jullie, net als Lysan, een enorm groot hart hebben voor dieren en hier ook een steentje aan willen bijdragen. Alle kleine beetjes helpen. En wij weten zeker dat alle donaties meer dan welkom zijn, zeker nu in deze voor Lysan moeilijke tijd!

José van der Linden
29-11-2020

Reactie van Lysan: 

"WAAAUW! Ik kan dit niet geloven.. Ik denk nog steeds dat ik droom. Allereerst is het ongekend dat deze actie gestart is. En dan ál die donaties, die lieve reacties. Pfff niet normaal! Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe dankbaar ik ben. ❤🙏

Via de sociale kanalen probeer ik iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom Bo (ook andere updates, maar Bo heeft op dit moment prioriteit). Zowel op Facebook als op Instagram is het account te vinden onder de naam The Adopted Grannies. ❤"


163 donaties
€ 3.200,00

Deze actie is gesloten.