Doyouseewhateyesee exhibition

Doyouseewhateyesee exhibition | Geld inzamelen
 
 
Empoweren van jongeren met een verstandelijke beperking op Bali

Even voorstellen:

Wij zijn Merel van den Berg en Simone Karssen. Twee enthousiaste studenten van de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de Hoge School van Utrecht. In september beginnen wij aan een zelf gekozen en ontworpen minor waarin wij als sociaal ondernemers te werk zullen gaan. Vanuit onze opleiding worden wij opgeleid om bij te dragen aan een leefbare samenleving. We zetten creatieve middelen in om mensen dichter bij elkaar te brengen en een verandering in gang te zetten. Hierbij spelen wij in op het individu maar ook het maatschappelijk belang. Merel heeft het afgelopen half jaar stage gelopen bij Sjaki-Tari-Us en was voor haar gevoel daar nog niet klaar. Simone is geinspireerd door Merel haar verhalen en wil de uitdaging aan.

Wat doen wij?

''Niet minder, maar anders begaafd..''

Vanuit de opdrachtgever Stichting Sjaki-Tari-Us werken wij aan een project om er achter te komen wat de beleving is van de leefwereld van jongeren met een verstandelijke beperking op Bali. Dit project richt zich op de mogelijkheden voor sociale integratie van deze jongeren. Het doel van dit project is het empoweren en stimuleren van talentontwikkeling, plezier en zelfvertrouwen van de deelnemers. Op Bali worden mensen met een beperking nog niet zo geaccepteerd zoals wij dat in Nederland kennen. Sjaki-Tari-Us (opgericht door Thijs van Harte) is een school voor kinderen met speciale wensen. Sjaki-Tari-Us draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen en jongvolwassenen en hun deelname aan de samenleving te stimuleren en ondersteunen.

Doormiddel van fotografie zorgen we dat de deelnemers van ons project hun verhaal kunnen vertellen. 

Proces

Het project is al bijna aan het einde en we hebben echt ontzettend genoten! De deelnemers zijn super enthousiast en gedreven met de camera"s aan de slag gegaan en er zijn prachtige foto's uitgekomen! We zijn zelfs zo ver dat we kunnen zeggen dat 22 december de opening zal zijn van onze expositie! In het centrum van Ubud zullen we onze resultaten laten zien voor 2 weken in de Taksu Photo Gallery. Bij de opening zullen ook lokale professionele fotografen aanwezig zijn die onze deelnemers wellicht verder kunnen brengen met fotografie! 

Wat hebben wij nodig? 

De kosten voor het printen en laten inlijsten van de foto's zijn aardig hoog. Daarom willen we iedereen vragen om ons te steunen zodat wij deze expositie waar kunnen maken! Alle mensen die iets sturen zullen mooie postcards van de foto's van de deelnemers ontvangen als dank voor de steun!! 

Meer info:

Website: www.sjakitarius.nl, https://doyouseewhateyeseesite.wordpress.com/

Email: merel.vandenberg@student.hu.nl, simone.karssen@student.hu.nl

Telefoon: 0642247374 (Merel), 0633834592 (Simone)

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

21 donaties
€ 370,00
Doel: € 1.000,00
37%

Deze actie is gesloten.