Doneeractie Kosovo KFOR | Geld inzamelen
 
 

Doneeractie Kosovo KFOR

Doneeractie Kosovo KFOR

In 1999/2000 heeft de krijgsmacht een missie gedraaid in Kosovo (KFOR). Dit was net na de oorlog die daar is gevoerd. Deze missie bestond voornamelijk uit het meehelpen met de wederopbouw van het land. Bouwen van huizen,scholen,wegen en bruggen maar ook het beveiligen en handhaven van veiligheid van de inwoners van kosovaar albanezen als dan wel voor de veiligheid van onze eigen militairen. Op dit moment, 20 jaar later, zitten er nog steeds buitenlandse legers (Amerika, Italie, Polen) om daar voor de veiligheid te zorgen. Op dit moment is het vrij rustig in Kosovo, het land is hard bezig om op te krabbelen maar er zijn nog veel mensen die in zware armoede moeten leven.

18 t/m 25 mei gaan wij met 16 personen, allen ''oud collega,s'' die in 1999/2000 deze missie in Kosovo gedraaid hebben, terug naar dit voor ons bijzondere land. Voor de meeste is dit de 1ste keer na de missie dat ze terug komen, andere bezoeken dit land regelmatig. Ieder van ons heeft een eigen reden om na 20 jaar terug te willen keren naar dit land: nieuwsgierigheid, plaatsen terugzoeken, kennisen bezoeken maar zeker ook een stukje verwerking (PTSS).

En hulp bieden, net als 20 jaar geleden, aan de mensen die het nog zo moeilijk hebben.

Wij willen zo veel mogelijk geld inzamelen om daar de allerarmsten en minder bedeelden te helpen met middelen en materialen. Dit zullen wij in overleg gaan doen met stichting De Brug. Als stichting zijn zij net na de oorlog in Kosovo gestart om daar mensen te helpen die hun gezin/huis zijn kwijtgeraakt tijdens het conflict. Wij gaan dus zelf het gedoneerde geld besteden door zelf middelen aan te schaffen om deze mensen te helpen. Hierbij kan gedacht worden aan het aanschaffen van haardhout, kleding, schoenen, dekens, kachels, kookgerei en/of kleine reparaties uitvoeren. 

U kunt uw emailadres achterlaten bij onderstaande emailadres als u interesse heeft in de nieuwsbrief waar in komt te staan welke mensen wij hebben kunnen helpen en met welke middelen: [email protected]

Alvast dank voor uw donatie!

Met een vriendelijke en dankbare groet,

namens iedereen die mee gaat

Chris Holtjer, Peggy Lynch, Christian Zorge, Arie Scheurwater, Carina Nobel, Daniel Howe, Harold Sueters, Jeroen Scheffers, Marco Gerritsen, Maureen van der Heijden, Nadja van den Nieuwenhof, Pascal Tenfelde, Patrick Vingerhoets, Stefan Sens, Xander ten Brink en Teun van DijkEr zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
 

Laat een reactie achter

45 donaties
€ 1.135,00
188 dagen te gaan