Doneer voor Bangladesh

Doneer voor Bangladesh | Geld inzamelen
 
 
Doneer voor Bangladesh

Meer dan 700 doden, honderdduizenden mensen op de vlucht, talloze huizen verwoest. De overstromingen in Bangladesh, Nepal en India eisen een zware tol.

Bangladesh is er vertrouwd mee dat de rivieren buiten hun oevers treden. Maar deze overstromingen behoren tot de meest extreme in de geschiedenis van het land. Ook Nepal en India zijn getroffen. Ruim 700 mensen zijn overleden, 24 miljoen mensen hebben hulp nodig. Schoon drinkwater, voedsel en onderdak zijn van levensbelang.

De overstroming is een van de „grotere rampen” van de afgelopen dertig jaar in Bangladesh. Sinds overstromingen in 1988 zijn de rivieren niet meer zover buiten hun oevers getreden. In het noorden is het waterpeil weliswaar gedaald, maar in het zuiden nog niet. Het water in de twee grote rivieren sleurt kilometers aan stukken land mee. Tienduizenden huizen, vaak simpele optrekjes, zijn verwoest.

Bangladesh kampt met immense problemen. Op een eiland in het noorden hebben ruim 1000 huishoudens schade. Mensen kampen met verwoeste woningen en mislukte oogsten.

Wij kunnen deze mensen niet aan hun lot over laten.

Helpt u ook?

Dank voor uw donatie!Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 10,00

Deze actie is gesloten.