Doneer en geef Alie haar leven weer!

Doneer en geef Alie haar leven weer! | Geld inzamelen
 
 
Een hersenletsel behandeling in Amerika, een laatste hoop op herstel!

UPDATE!!!

Lieve allemaal,

We zijn helemaal overweldigd door zóveel donaties in zo'n korte tijd ! Binnen 2 dagen hebben we ons doel al bijna behaald . 

Alie is zelf ook op de hoogte van de actie en ze is jullie intens dankbaar voor zoveel donaties en meeleven.

Als de 15.000 euro binnen is gaan we door met de actie. Het geld dat extra gedoneerd wordt zal gebruikt worden voor nabehandelingen in Nederland en voor Alie om haar toekomst weer op te bouwen.

Alvast heel erg bedankt !

-----------------------------------------------------------------

In april 2018 heeft Alie (22) een ernstig hersenletsel opgelopen. Sindsdien kennen wij haar niet meer als onze spontane en levenslustige vriendin. Studeren en werken is onmogelijk geworden. Alle behandelingen in Nederland hebben helaas geen resultaat.
 
Alie kan in Amerika een behandeling krijgen waardoor ze grote kans heeft op herstel. De totale kosten hiervoor zijn € 15.000. Dit enorme bedrag is voor Alie zelf onhaalbaar. Daarom komen wij als vrienden in actie.
 
Met jullie hulp hopen wij dit bedrag bij elkaar te krijgen zodat Alie in april 2020 naar Amerika kan om daarna haar leven weer op te bouwen.

Waarom doneren aan Alie?
Omdat:
-       de artsen in Amerika hebben aangegeven Alie persoonlijk te kunnen helpen
-       deze behandeling al bij zoveel mensen succes heeft gehad
-       Alie altijd voor goud ging, en nu niet eens brons haalt 
-       wij als vrienden en familie haar weer toekomst gunnen
-       de kinderen hun favoriete juf missen

Wat is er gebeurd?
Bij een ongelukkige val over een hek is Alie met haar hoofd op de grond geklapt waarbij ze in stroomdraad verstrikt raakte. Opstaan ging moeilijk en ze was haar evenwicht totaal kwijt.
De volgende dag zat ze tegen het huis aan en kreeg ze bizar genoeg ook nog eens een bal in haar gezicht waardoor haar hoofd tegen de muur klapte.
De zware hoofdpijn die ze hierdoor opliep ervaart ze nog dagelijks.
 
Dit was het begin van een grote verandering in haar leven. De dokter zei dat het een zware hersenschudding was. In de weken en maanden die volgden kon Alie weinig tot niks aan haar hoofd hebben en de klachten verminderden nauwelijks.
 
Toch heeft ze na verloop van tijd geprobeerd haar studie en stage weer op te pakken, maar dit ging niet. Na verschillende nieuwe onderzoeken werd in februari 2019 Post Commotioneel Syndroom vastgesteld (diagnose voor een hersenschudding waarvan de klachten langer dan 3 maanden duren. Dit PCS is een vorm van licht traumatisch hersenletsel). 
 
Alie heeft een hele lijst klachten. Te denken valt aan: hoofdpijn, misselijkheid, constante overprikkeling, en een erg trage informatieverwerking van licht, geluid, gebeurtenissen, etc. Met behulp van een therapeut heeft Alie in de periode die volgde de klachten kunnen beperken door zich te houden aan de lage grenzen die haar lichaam (hersenen) sinds april 2018 heeft. De klachten blijven helaas en verergeren bij het minste geringste en echte verbetering blijft uit. Intussen bleef Alie zoeken naar informatie en de juiste behandeling. Ze probeerde verschillende dingen uit, maar in Nederland is de wetenschap helaas nog niet zo ver dat duidelijk is wat er precies aan PCS moet worden gedaan. Behandelingen zijn vaak gericht op 'leren omgaan met'.
 
Tijdens een zoektocht op internet kwam Alie in aanraking met Cognetive FX. Dit is een kliniek in Amerika speciaal ontwikkeld voor en gericht op mensen met PCS. Al meer dan 1000 mensen met hetzelfde probleem als Alie en met ander traumatisch hersenletsel zijn op deze manier goed geholpen.
 
Informatie over de behandeling: 
Uitgangspunt van de baanbrekende  behandeling bij Cognitive FX is een scan die in Nederland nog niet voor patiënten wordt gebruikt. Het gaat om een functionele cognitieve MRI scan (een FNCi), waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden in de hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Op basis van de resultaten wordt de EPIC (Enhanced Performance in Cognition) treatment gestart, waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd. Precies die hersengebieden die het nodig hebben worden aan het werk gezet, opnieuw 'geactiveerd'.
 
Extra informatie: 
Alles over de behandeling bij Cognitive fx vind je hier: Cognitivefxusa.com
 
We zouden het fantastisch vinden als je deze actie deelt via social media en/of je familie, kennissen en vrienden oproept om te doneren. Doneren kan uiteraard ook anoniem. 
 
Heb je vragen over het letsel van Alie en/of haar behandeling?
Neem gerust contact op met: paulinekanis@gmail.com

Pauline van Spronsen
09-11-2019

Lieve allemaal,

We zijn helemaal overweldigd door zóveel donaties in zo'n korte tijd! Binnen 2 dagen hebben we ons doel al bijna behaald.

Alie is zelf ook op de hoogte van de actie en ze is jullie intens dankbaar voor zoveel donaties en meeleven.

Als de 15.000 euro binnen is gaan we door met de actie. Het geld dat extra gedoneerd wordt zal gebruikt worden voor nabehandelingen in Nederland en voor Alie om haar toekomst weer op te bouwen.

Alvast heel erg bedankt!


875 donaties
€ 17.735,00
Doel: € 15.000,00
118%