Doneer en bouw mee aan een nieuw onderkomen

Doneer en bouw mee aan een nieuw onderkomen | Geld inzamelen
 
 
Help ons na verwoestende storm een nieuw gebouw met maatschappelijke functies te bouwen

Waarvoor vragen wij uw hulp

Door een verwoestende storm zijn er tientallen kerk- en maatschappelijke gebouwen op het eiland Soemba in Indonesië van de GEREJA KRISTEN SUMBA gemeenschap, zwaar beschadigd geraakt. Enkele gebouwen zijn zelfs wegens instortingsgevaar niet langer veilig voor gebruik en zullen moeten worden gesloopt.

Waarom hebben wij uw donatie of *Gratis sponsoring hard nodig (*lees hieronder hoe je ons gratis kunt sponsoren)

Soemba is een betrekkelijk geïsoleerd eiland zonder duidelijke economische perspectieven. Het staat op de vierde plaats gerangschikt op de lijst van de armste gebieden van Indonesië. Onderwijs is daarom voor ieder kind belangrijk om een kans te hebben zich te ontwikkelen in de toekomst.

Deze plek is hen nu ontnomen en omdat er binnen de gemeenschap niet voldoende financiële middelen beschikbaar zijn, is er geen alternatief.

Dit gebouw had een geweldige maatschappelijke functie voor de lokale Soembanese gemeenschap.
Naast onderwijs- en kerkgebouw diende dit gebouw ook als leerschool voor landbouw en als gemeenschapsruimte waar mens en religie samen kon komen. GEREJA KRISTEN SUMBA zet zich in voor het welzijn van de gemeenschap en zorgt voor hulp binnen deze lokale gemeenschap.

Wat krijgt u ervoor terug

  • Bedrijven krijgen op onze website een vermelding van het bedrijfslogo en weblink verwijzing
  • Donateurs krijgen een vermelding op het stichtersbord van het gemeenschapsgebouw
  • Eeuwige dankbaarheid van de soembaneese gemeenschap
  • Een warm welkom in het gemeenschapsgebouw voor wie in de toekomst een bezoek/vakantie aflegt naar Soemba

Doneren

We hopen dat u ons wilt steunen met uw gift, voor iedere euro zijn wij dankbaar.
U kunt ons steunen door op de "doneer-knop" te klikken en uw gift via ideal over te maken. No gift is to small

Sponsor ons Gratis!

Hoe werkt gratis sponsoren?

Met SponsorKliks kunt u nu zelf een bijdrage leveren aan ons project, zonder dat het u een cent extra kost!
Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via SponsorKliks.nl wordt gedaan en 75% van deze commissie wordt op onze bankrekening gestort!

Of u nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol.com gaat of u gaat via SponsorKliks.nl naar de site van Bol.com, u betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol.com ons een commissie uit en profiteert ons project hier direct van! Ook bij elke restaurantreservering of bestelling via thuisbezorgd.nl ontvangen wij een commissie.
Dus ga voor de volgende online aankoop langs onze website en gebruik SponsorKliks.

Transacties en inkomsten bekijken? Vul op SponsorKliks uw emailadres in en u krijgt toegang tot het transactieoverzicht van onze sponsoractie. U ontvangt danook maandelijks een update van onze inkomsten.

Wat moet u hiervoor doen

  • Ga naar: https://www.sponsorkliks.com 
  • Zoek bij wie wilt u sponsoren naar: Stichtings Sumba
  • Zorg ervoor dat de cookies accepteert en de pagina van sponsorkliks vertrouwd

De commissie ontvang wij voor daadwerkelijke, geregistreerde aankopen/aanmeldingen die direct, zonder het tussentijds bezoeken van andere websites, en volledig online, zonder telefonisch of anderszins contact bij de webshop, zijn afgerond. Gebruik nooit kortingscodes van andere websites en accepteer de cookies van de webshop en onze website.

Het bouwproject en de kosten

Ons doel is € 7,500,00 op te halen om een nieuw school/gemeenschapsgebouw te kunnen bouwen. In totaal verwachten we een bedrag van € 5.500,00 nodig te hebben om de activiteiten en bouwkosten te kunnen betalen. De overige € 2.000,00 wordt geinvesteerd in onderwijsmateriaal en kleding voor de kleine schoolgangers. Alles wat meer binnenkomt, komt ten goede aan het schadeherstel voor de getroffen locaties van GKS. 

Aan u willen we een bijdrage vragen voor het onderwijsmateriaal- en bouwkosten. 

Door deze internet doneeractie en gratis sponsoractie willen we geld inzamelen voor dit project die we met de lokale bevolking, bouwvakkers en behulp van vrijwilligers gaan realiseren.
Hierdoor stimuleren we gelijk de lokale ondernemers en zorgen we voor werkgelegenheid.

Voor de realisatie van dit project zal ik persoonlijk afreizen naar Soemba, de reis- en verblijfkosten worden uit eigen financiële middelen bekostigd.

Bouwkostenraming
- Betonnen fundering € 1.500,00
- Bakstenen € 800,00
- Dak en constructie € 700,00
- Loodgieter en electra € 400,00
- Sanitaire voorzieningen € 200,00
- Arbeid € 800,00
- Interieur € 500,00
- Gereedschappen en overig bouwmateriaal € 200,00
- Kosten onvoorzien € 400,00

Wat gaan we doen met uw donatie en hoe zorgen wij dat iedere gift effectief word besteed

De komende maanden zal er intensief gewerkt worden aan campagnevoering om het doelbedrag voor dit project bijeen te krijgen. Wanneer en bedrag van € 2.000,00 is bereikt, zal dit worden afgedragen aan de financiële projectverantwoordelijke van Vrienden van Sumba Projects, GKS, de heer Umbu Woly. 
Dit geld zal worden gebruikt om de bouwplaats op te starten en de betonnen fundering van het gebouw aan te leggen. Bij de volgende € 2.000,00 zal er geld beschikbaar worden gesteld voor het metselwerk en het opzetten van de draagconstructie van het geraamte en het dak van het gebouw.

Wanneer het volledige doelbedrag is bereikt zal het gebouw in een geheel worden afgebouwd. In deze periode reis ik af naar Soemba en zal ik het geld overdragen aan de projectleider van Vrienden van Sumba Projects, GKS. Daarnaast verblijf ik een aantal weken om mee te werken aan de afbouw fase. Daarnaast zal er door mij gecontroleerd worden of het ingezamelde bedrag volledig wordt besteed en afgerond binnen het begrotingsbudget.

Over ons en de tot standkoming van het project

Vrienden van Sumba Projects, GEREJA KRISTEN SUMBA, Indonesia, is een initiatief van Dennis Last en Umbu Woly.

In 1990 is de familie Woly, wijlen Pdt. Dr. Nicolas J. Woly samen met zijn vrouw en 2 zonen vanuit Kupang Indonesië, naar Nederland gekomen om hier te komen studeren aan de Theologische Universiteit in Kampen. Umbu en zijn familie zijn bij mij in de straat komen wonen. Vanaf dat moment doorliepen we samen de basisschooltijd en trokken we veel met elkaar op. Een bijzondere band is er in die tijd gevormd die onze vriendschap nu nog steeds kent.

In 1998 promoveerde zijn vader aan de Theologische Universiteit tot predikant en keerde samen met zijn familie naar Indonesië. Wijlen Pdt. Dr. Nicolas Woly, Predikant en Hoofd van de Christelijke Lerarenopleiding College aan de Christelijke Universiteit van Artha Wacana Kupang, is in 2015 op 67 jarige leeftijd overleden.
Een wens van zijn vader was dat een van zijn zonen zijn nalatenschap en roeping als predikant zou voortzetten.
In 2016 is Umbu gestart met zijn opleiding theologie en zet zich in voor de GKS gemeenschap op Soemba. 

Op uitnodiging van Kerk in Actie, is Umbu in juni 2017 namens de GEREJA KRISTEN SUMBA, samen met een aantal leden van de gemeenschap voor een uitwisselingsproject naar Nederland gekomen.
Voor het eerst in 19 jaar was dit het moment dat Umbu en ik elkaar weer terug zagen.
Een onvoorstelbaar bijzonder mooi moment. Tussen het programma van het uitwisselingsproject door, hebben we tijd gemaakt om met elkaar op te trekken. Samen zijn we naar Kampen teruggegaan om onze oude wijk terug te zien en mooie herinneringen op te halen en goede gesprekken te voeren.

Tijdens deze ontmoetingen zijn we tot dit initiatief gekomen en hopen dit met jullie hulp tot een succes te brengen!

Volg de ontwikkelingen van het project op onze blog - Follow te Sumba Projects
Under construction, deze wordt verwacht...

Wordt vriend van Sumba en Steun ons dit project te realiseren!
No gift is to small...Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.

1 donatie
€ 25,00
Doel: € 7.500,00
0%

Deze actie is gesloten.