Doneer een kopje koffie of thee!

Doneer een kopje koffie of thee! | Geld inzamelen
 
 
Een goede buur zijn voor mensen dichtbij en ver weg!

Even voorstellen:

Wij zijn David en Barbara vd Bijl, Pieter en Nina Hamelink, woonachtig in Kapelle en samen vormen wij het bestuur van Stichting Hartelijk.

Stichting Hartelijk is een non-profit instelling die de wens heeft om ‘een goede buur’ te zijn voor mensen dichtbij en ver weg.

En hoe word je een goede buur? Volgens ons is dat- in theorie- vrij eenvoudig: door te delen! Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij, maar bijvoorbeeld ook delen in middelen en contacten aangaan met mensen in nood verder weg. ‘Delen dichtbij’ en ‘delen ver weg’ noemen we dat.

Wat gaan we doen?

In Kapelle willen we een deelcafé gaan openen, Deelcafé De Buurvrouw

Deelcafé de Buurvrouw is een 100% non-profit instelling.

Vanaf medio september 2018 willen we in Kapelle met een enthousiast team van vrijwillige ‘deelgenoten’  een aantal dagen per week de beste koffie en thee maken, lekkerste taarten, tosti's, verse sapjes en nog veel meer voor onze bezoekers.

Er zijn tijdens reguliere openingstijden ook een aantal vaste wekelijkse activiteiten, waar ieder die interesse heeft bij aan kan schuiven. Van meat en eat, tot Nederlandse les en theecafé voor vluchtelingen. We staan open voor nieuwe initiatieven zoals een spelletjesochtend, haken met de buurvrouwen, mamacafé, ladies night, knutselmiddag. Wat we willen doen is een schakel zijn tussen de Kapellenaren, mensen met elkaar verbinden.

Hoe gaan we te werk?

Delen dichtbij

Een warm welkom, oprechte aandacht, goede koffie, dagverse taarten en een hand vol mooie activiteiten. We willen met het deelcafé een warme ontmoetingsplaats creëren waar inwoners van Kapelle zich thuis voelen. Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het elke dag een klein feestje is om langs te gaan. Zo komen mensen tot bloei in een omgeving die naar hen omziet.

Delen ver weg

Naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is de Buurvrouw ook gefocust op ‘delen ver weg': de horeca-opbrengst per maand komt namelijk 100% ten goede aan projecten ver weg. Projecten waar we ook na een donatie betrokken bij blijven en contact mee onderhouden, om te blijven supporten en anderen te inspireren. Zo maken we door lokaal actief te zijn wereldwijd een verschil in de levens van mensen die het moeilijk hebben!

 

Wat kunt u doen?

De Buurvrouw is een initiatief van  Stichting Hartelijk  en is op zoek naar vrienden!

Zonder vrienden gedijt niemand, dat geldt ook voor De Buurvrouw. 

 

Mede door uw sponsoring maakt u Kapelle een stukje mooier.

Voor slechts 1 euro doneert u al een kopje koffie of thee, om uit te delen!

Wil(t) jij/u dat De Buurvrouw snel van start kan gaan en zie(t) jij / u ook het belang van een plek in Kapelle waar ontmoeting, contact, denken, delen en goede koffie centraal staan?

Word dan vriend van de Buurvrouw en ga mee op avontuur.

Sponsor een deel van de inventaris, adverteer op onze website of wordt deelgenoot door ons maandelijks financieel te steunen.

Heeft u vragen? De Buurvrouw gaat graag met u in gesprek.

U kunt ons bereiken per mail: stichtinghartelijk@gmail.com

Of telefoonnummer: 06-18697713

FACEBOOK.COM/DEELCAFEDEBUURVROUW

Of neem alvast eens een kijkje op de website van: www.deelcafedebuurman

FACEBOOK.COM/DEELCAFEDEBUURMAN

Hier vindt u informatie van het deelcafé in Hardinxveld-Giessendam waar we mee samenwerken om dit concept in Kapelle mogelijk te maken.

 

Met vriendelijke groet,

David en Barbara van der Bijl

Pieter en Nina Hamelink

 Er zijn nog geen updates geplaatst voor deze actie.
1 donatie
€ 15,00

Deze actie is gesloten.